Reklama

Reklama

Obchoďák smrti

  • Česko Obchodní dům hrůzy (více)
Trailer

Protector je název nového robota pro ochranu obchodního centra. Konstruktér vytvoří tři prototypy, které mají za úkol ochránit centrum před krádežemi a zneškodnit případné zloděje bez poškození zdraví a života. Problém je ale v tom, že když se zavřou bezpečností vrata obchodního domu, Protectory začnou pronásledovat skupinu lidí, která v objektu zůstala. A bohužel nejsou ani zdaleka tak neškodní, jak se zpočátku zdálo. (IFA movie)

(více)

Recenze (51)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nenáročné béčko se třemi hlídacími roboty, kterým tak trochu rupne v bedně, a tak začnou likvidovat kohokoliv, na koho narazí. Kombinace všeho možného, co pokleslý žánr může nabídnout - od párty nadržených teenagerů po jednu opravdu hustě ustřelenou hlavu. Dějově i formálně více méně dobový průměr, ovšem baví to zejména neustálými popkulturními odkazy: Paul Bartel a Mary Woronov si na začátku zopakují své role z Eating Raoul, Dick Miller hraje opět outsidera Waltera Paisleyho z Vědra krve, ústřední pár sleduje v televizi Cormanovu klasiku Útok krabích monster a v neposlední řadě v mnoha scénách filmu visí na zdech filmové plakáty, třeba k režisérovu debutu The Lost Empire. Na těchto zábavných referencích a drsném humoru Obchoďák smrti stojí, jinak by to byla opravdu přímočará blbina na jedno zhlédnutí. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková béčková blbina, ale zábavná. Šílený elektronický soundtrack, obnažené ňadra, frajeři i nerdové, akční spád, super-cheesy dialogy i splatter výbuch hlavy. Punkové Číslo 5 žije podle borce Wynorskiho! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Roboti, a obzvlášť ti vraždící, byli tehdá v kurzu, tak chtěl svojí troškou do mlýna přispět i sám Wynorski - samozřejmě s grácií sobě vlastní. A tak tu máme hned trojici pásových plecháčů, kterým se to v obvodech trošku porouchá a v nákupáku po zavíračce začnou kydlit nadrženou mládež. No a protože Jim asi neměl ve svojí kategorii konkurenci, dovolil si tu svoje pozdější trademarky: třeba hezký holky, jejich ještě hezčí kozy a nadhled, jemuž by záviděl i mistr Ed Wood. Laserové paprsky se tu odrážejí od zrcadla a holky mají lepší mušku než chlapi. Třeba. Kromě jedné ustřelené palice ale dojde i na hady a pavouky (yeeaaah), kultovního béčkaře Dicka Millera a bodycount se zastaví na čísle 8. Pro těch 76 minut slušná braková zábava, pokud se tedy neberete moc vážně. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Číslo 5 žije a jeblo mu v plechovici, takže zaKILLuje každého, koho nájde v obchoďáku po záverečnej. Kurva, to boli časy! Teenageri ešte zvládali párty bez toho, aby sa osvecovali obrími displejmi, Barbara Crampton ukazovala kozy a Jim Wynorski točil ZÁBAVNÉ béčka, ktoré nevyzerali ako lacné porno. Tie časy sú bohužiaľ už nenávratne preč, ale tie filmy (nám) tu našťastie ostali. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Firma Secure-tronics vyvinula prelomový bezpečnostný systém na ochranu objektov. Robotické jednotky Protector 101 sa majú postarať o zneškodnenie a zadržanie prípadných narušiteľov a zlodejov. Tri tieto moderné roboty sú umiestnené vo veľkom obchodnom dome, aby zabezpečili jeho ostrahu. Zdá sa to byť výhodné a spoľahlivé riešenie. Keď však elektrický skrat poškodí riadiaci počítač z robotov sa stanú nebezpečné zabijácke stroje. Nákupné centrum sa vďaka ich vražednému vyčínaniu zmení na "Obchoďák smrti". ** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Připomíná mi tvojí matku, stejné laserové oči. Chopping Mall je pouze umolousané zboží z výprodeje, které ničím příliš neoslní. Takže tohle robotí scifíčko beru jako nepovedenou kopii mnohem fikanějšího bratříčka. A co takhle drsnej výraz nablejskaná ochranko, že by nebyl…? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Variace na Robocopa a Terminátora v klasickém osmdesátkovém looku se nese v duchu: my, nebo oni. První necelá polovina je zahřívací kolo, dialogy o ničem a čekání na večírek, kde dojde i na obnažené zbrojní pasy, ale více ne (neviděl jsem ovšem prodlouženou verzi...). Ve zbývající části pak nastává honička, kdy místo maniaka vraždí roboti. Nevím, pořád jsem měl pocit, že vyřadit je z provozu by nemělo být tak těžké. Na druhou stranu oceňuji solidní kameru, střih a nepolevující tempo, jakmile se akce rozjede. Průměrnému gore kraluje často citovaná scéna s rozstřelenou hlavou, byť od dob Scanners se nejedná o nic nového. Divák si může tipovat, v jakém pořadí jednotlivé postavy zařvou a zda nakonec zvítězí blbá blondýna, či nikoliv. Hudba otřesná, ale k filmům té doby odpovídající... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Ten názov je úplne fantastický, horšie to je s filmom samotným, ktorý je priemerné 80s béčko s yuppie úvodom, fetišom nákupných centier, otrasnými účesmi, ale aj fajn synťákovou hudbou, dobrým gore a krásnou Barbarou Crampton, ktorá tu vytasí svoje dve zbrane. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Samotné nakupování je pro mě vždycky hrozný horor. Jak si mám vybrat z milionu věcí, které se všechny tváří úplně stejně? A pak ještě vystát pořádnou frontu? Pche. Takže jsem čekal, že z hororu odehrávajícím se v nákupním centru polezu po zdi. Nestalo se. Chopping Mall je roztomilý (Opravdu pro to nemám jiné slovo) trash, který nejvíc doplácí na to, že na začátku vůbec nepředstaví hlavní postavy, takže po mně nikdo nemůže chtít, abych se bál o frajera, který pracuje na žvýkačce takovou rychlostí, že jsem každou chvílí čekal, kdy si vyhodí čelist a který se najednou objeví na scéně, bez nějaké představovačky, která by mě donutila mu fandit. A strach rozhodně nenaženou ani robůtci, kteří vypadají jako kříženci Aplhy ze Strážců vesmíru a Čísla 5. Největší problém je, že selhává i komediální část, která by v takovém případě měla přebíjet tu hororovou, ale dobrých vtipů či zajímavých úmrtí se člověk nedočká a tak si všímá takových zbytečností jako jsou stupidní dialogy a podivné chování některých postav (Proč vystrašená dívka rozbije horní část výlohy, když pak vymlátí i dolní panel skla a proleze právě spodní částí?). Přesto za 80s hudbu, pěkné dudánky a krátkou stopáž dávám 2*, i když to nebyla taková sranda, jaká by se dala čekat. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem jestli dát 2 nebo 3 ale tohle si fakt ty tři hvězdy nezaslouží. Je to nehorázný béčko ale to mě nijak nevadilo já béčka rád ale ty roboti vubec nenaháněli hrůzu to spíš ty pavouci co se tam na minutu objevily a jinak jsem asi koukal na sestřihanou verzi páč jsem to měl jen na hodinu a šestnáct minut. Jediný co mě na filmu uchvátilo byla explose hlavy, béčkový herec Dick Miller a že na konci byl najednou den. Thank you, have a nice day. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Parádny "céčkový" trash, ktorý nič nerieši a zabaví. Našťastie stopáž celého tohto dielka je zvlášť potešiteľná..:) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela povedený sci-fi horor u kterého jsem se skoro vůbec nenudil, což se mi stává jen málokdy. Roboti sice vypadali směšně - stejně jako nelogické chování některých postav (viz jejich pózy při laserových paprscích) atd., ale jinak efekty docela ujdou. Nejvíc asi musím samozřejmě pochválit výběr hereček. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Napadlo vás někdy, jak by to vypadalo, kdyby se Číslo 5 po zásahu bleskem nestal živým, ale zbláznil se a zmagořil? Tak přesně tohle napadlo Jima Wynorského a natočil o tom film. Klasickou osmdesátkovou levnou a jednoduchou sci-fi horrorovou řežbu plnou koziček, prdelek, rozstřelených hlav, holek házejících molotovovy koktejly a vraždících robotů metajících laserové paprsky. Prostě něco sice tupého a brakového ale naprosto a zcela účinného. Na tomhle jsem vyrůstal, to se mi jednoduše nemůže nelíbit. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Společnost UWCA uvádí na trh nový bezpečnostní systém pro ochranu obchodních domů, bank, a dalších objektů. Vyrobí tři prototypy robotů Protector schopných zneškodnit případné zloděje nebo vetřelce bez poškození zdraví nebo života. Roboti komunikují se zaměstnanci a reagují na jejich čipové karty........ Chtěl jsem dát nejdříve tři hvězdy, ale nakonec to spadlo na dvě ** Roboti jsou totiž v některých záběrech velice směšný a trikově nezvládnutý. Asi nejzajímavější byla hudba : Chuck Cirino. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Osemdesiatková ´´hovadina´´, a to akože skvelá. Pokiaľ máte radi takto odľahčené horory, resp. sci-fi snímky ôsmej dekády minulého storočia, tak ste v tomto prípade rozhodne doma. A zbadal som v tých robotoch len ja akýsi náznak EDa-209 z ROBOCOPa? "THANK YOU, HAVE A NICE DAY!" ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Akcna hororova vykradacka Cisla 5 :) Nastastie tato roztomila blbina vznikla v 80. rokoch. Natocit nieco podobne dnes skoncilo by to totalnym fiaskom. Kratka stopaz + vysoky koeficient zabavnosti + feeling doby - tupe dialogy = pohodova jednohubka na ktoru sa neda hnevat. 60% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je aj iný film s týmto názvom v tejto databáze a má aj ten istý rok výroby. Ale jeden je slušne zábavná scifi monster lahôdka a táto zas zabŕda do filmov, ako je Terminátor či číslo 5 žije. I keď je tu veľa naháňačiek, sympatických tvári a budú i nejaké ľahké nahotinky aj tak celkovo film nemá čo ponúknuť. Hlavne po gore stránke okrem jednej vybuchujúcej hlavy, toho tu veľa nebolo. Postavy sa chovali presne tak, aby čím rýchlejšie pošli, to celkom i chápem. Preto film ma slušný spád, príjemnú stopaž a tak nuda nehrozí. A keď si náhodou na začiatku tipnete, kto to prežije, určite to budú oni, režisér to nekomplikoval. A za aspoň chvíľkové odohrávanie v zverimexe má u mna film silnú 3*, to tam dosť prekvapilo, že do takéhoto filmu sa vmestilo i toto. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Ďalšie béčko od režiséra Wynorskeho. Je to skôr horová komedia s trochou porciou hororu, ale báť sa už vonkoncom nebudete. A zahrala si tu aj moja obľúbenkyňa Barbara Cramptonova, takže o zábavu máme postarané 80 percent. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusny sci fi hororo, taxom aj rozmyslal, ze kto bude vrazdit. napokon otazka neznela kto, ale co bude vrazdit. Tie stroje boli na urovni z uhla pohladu roku vzniku, dnes uz posobia nepatricne. kazdopadne film na urovni, obcas sa oplati pozerat tento horor : 72 % ()

Reklama

Reklama