Reklama

Reklama

VOD (1)

Dvě nejlepší kamarádky z dětství jsou zase spolu. Jedna z nich totiž objevila látku, co dělá z lidí superhrdiny, takže se trochu nečekaně můžou postavit zločincům. (Netflix)

Recenze (151)

Ja.Malachi 

všechny recenze uživatele

ako...nehnevajte sa ale nič proti černochom ..ale keby aspon vybrali niekoho kto vie trošku hrať...tá žaba nemá žiadny výraz toporná -len tie vypúlené oči..a tá akože 15ročná???úplné poleno a navyše to nemajú nejakú 15ročnú?to musí hrať 19ročná ,k tomu vyzerajúca na 25...keby nie tej bielej -pár fórov stálo na zasmiatie max*..aj to z odretýma očáma.. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Film, který nefunguje prakticky v žádném ohledu. Je téměř fascinující vidět jindy v žánru schopnou Melissu McCarthy, jak pod režijním vedením svého manžela dokáže přijít o téměř veškeré osobní kouzlo. S Octavií Spencer ji pak možná ve skutečném životě pojí silné přátelství, to filmové je ale nevěrohodné a tlačené (jediný moment, kdy to dámám sepne, je, když si zabroukají Seala). Film selhává už ve svém výchozím nastavení. Nápad, že se dvě fyzicky naprosto obyčejné ženy středního věku stanou jedinými superhrdinkami na celém světě, film nijak nerozvíjí. Svět duo, které si začne říkat Thunder Force, přijme bez jakéhokoli zaváhání. Že oba dámy vypadají jak vypadají nehraje pro příběh ani jeho vývoj žádnou roli. A tak je to prakticky se vším. Nejpozoruhodnější jsou scény, které jsou natočeny jako kdyby v nich vtip byl, ale žádný se neodehraje (pasáž se vstáváním). Skoro to vypadá, že šlo původně o eRko a pak film někdo prostříhal a zmizela pointa mnohých scén. Jediným opravdu světlým bodem je skupinka padouchů okolo Bobbyho Cannavala, mezi nimiž si nejvíce scén krade Jason Bateman coby laskavý grázlík s krabími klepety místo rukou. I on ale trpí tím, že si scénář vystačí s nejlacinějším a nejpředvídatelnějším humorem. Jeho postava tak obtížně zvedá na schůzce skleničkou k přípitku a ve vypjaté situaci utíká do strany, protože... je krab. A to je všechno. Thunder Force nefunguje jako superhrdinský film, parodie na komiksovky ani bláznivá komedie. A jakkoli se nejspíš tvůrci při natáčení dobře bavili, podobně jako u posledních netflixovských komedií Adama Sandlera se vloženou energii do výsledného díla nepodařilo promítnout. 30% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mimořádně nevkusná superhrdinská komedie, ale pokud jste ochotní / schopní naladit se na tenhle velmi trapný styl humoru, částečně to funguje. Ostatně obě herečky v hlavních rolích jsou obecně řečeno talentované, takže umí ty fóry podat jakž takž funkčně, ačkoli se to celé blíží k hranici demence. Zdola. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

3/10. Tohle bolelo. Superhrdinové jsou samozřejmě v kurzu a naprosto rozumím touze po úspěšné komedii z tohoto ranku, kde dojde na parodování a využití ono super-konceptu... ALE tady to tvůrci zapomněli jaksi dodat. Nikdo nečekal zázraky. Ale že se tu super schopnosti nevyužívají na denním pořádku, to jsem šokován. Doslova si nevzpomenu na jediný gag, který by byl spojený s tímhle prvek, který měli tvůrci dřenit do alelůja. Vrchol kreativního humoru tvůrci prodali ve scéně, kdy hrdinky nemohou skrz svou postavu vystoupit z fešného auta. Wow. Fakt, že se během 90-minutové komedie zasmějete maximálně neselhávajícímu Batemanovi, který tu místo rukou nosí papundeklové klepeta... uh. I když nesmím opomenout separátní storku se záporáky - ta byla vlastně slušně napsaná a zahraná. Ale takových dílčích nápadů je tu prostě málo. Melissa se snaží působit hrozně fresh a zainteresovaně, ale ve stínu znuděné Octavie Spencer ji to je k prdu. A k prdu je celý tenhle projekt. Ruce pryč. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Melissa McCarthy a její humor měl svoje chvilky třeba ve Špionovi, ale to především proto, že jí oponentem byl Jason Statham a vysloužil si tím filmem jednu z nejlepších rolí v jeho kariéře. Ale když se režie chopí dvorní režisér Melissy, která nemá moc co by víc nabídla, tak je to hlavně o ztřeštěnosti, občasné trapnosti a celkově extrémnímu šílenství, bez kterého by se její filmy jednoznačně neobešly. Zasmál jsem se, kecal bych, když bych řekl že ne, ale znova bych to teda vidět nemusel. Jason Bateman v jeho roli je asi jeho nejtrapnější role, kterou kdy natočil. Na natáčení musela být asi fakt sranda, jinak moc nechápu proč nás těmito filmy někdo trestá? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ Riadný nášup prízemného tupého humoru s oplácanými super hrdinkami, to už ako fakt nevedie čo by v tej zemi nezemi super zábavné natočili. /15%/ ()

Eliott odpad!

všechny recenze uživatele

V USA se rozmohla nová móda nevkusu. Neustále jsou nám představovány bizardnosti všeho druhu. Tentokrát tedy akční duo obtloustlých hereček za zenitem. Klidně si to pusťte, pokud se rádi za něco trestáte, ale více než vlastní utrpení zde nenaleznete. Trapná neotřelá komedie s béčkovými akčními scénami a neatraktivními hlavními postavami bez sebenšího šmrncu. Sám jsem dílo ani nebyl schopen dokoukat do konce a tak si lámu hlavu jestli dát odpad nebo to nechat být..... ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Chápu, že se těm vtipům Ben Falcone a Melissa McCarthy doma smějí, ale tenhle vztahový humor prostě není dobrý k externímu použití. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Thunder Force je definice hned několika, zpravidla nelichotivých, věcí. A to typického tzn Netflix-filmu, dost často záměrně nevalných kvalit. Dále například nevtipné komedie (zasmál jsem se přesně jednou a to nad úplnou absurditou daného gagu ve výtahu), hodně to bolelo. Z hereckého i tvůrčího týmu dohromady mám rád jenom Jasona Batemana, takže já vím, že si to dělám sám. Ale kromě občasných facepalmů jsem vlastně tolik netrpěl a celkem to uteklo. Sice si stále říkám, že ty Netflix-filmy budu ignorovat (ty přímo produkované, ne pouze nakoupené), ale teď je zkrátka taková bída, že si večer pustím libovolný nový film co mě něčím zaujal, jež sice nebude dobrý, ale mohl by být alespoň guilty pleasure. Ale tohle je průměr, který si snad ani člověk, co si to užil, nikdy znovu nepustí...50% ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Znáte ten film, který je tak blbý až je vtipný? Tak tohle není ten případ. Partička kolem Bobbyho Cannavala sice občas hodí povedený vtípek, ale jinak je Thunder Force nudou, která nezaujme absolutně ničím... Jako film na Disney Channel asi dobré, ale to je tak všechno, co tady lze pochválit. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Slaboučký pokus o komedii, který chce těžit humor vlastně jen z toho, že hlavní hrdinky nevypadají jako typické superhrdinky, ovšem ani to mu nejde. Říkal jsem si, o kolik lepší to mohlo být, kdyby scenárista (a režisér v jednom) schopnosti nenadělil Melisse McCarthy a Octavii Spencer, nýbrž dívkám, které hrály jejich mladší já a které byly v porovnání s tím vším, co přišlo později, doslova výborné. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak nějak všichni tu vědí, že je to zoufalost, ale někteří to neřeknou úplně naplno. Tak já tak učiním. Je to až po okraj naplněná smradlavá žumpa plná sraček.0% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Před 3 roky do kin vrazil Black Panther. První (velkorozpočtová) sólovka afroamerického superhrdiny byla megahitem, která dohromady z kin vytřískala 1, 3 miliardy dolarů a dalo se čekat (což se dodnes potvrdilo), že se časem vlastních filmů dočkají i hispánští, asijští nebo homosexuální superhrdinové. A na rozdíl od spousty lidí s tím absolutně nemám problém a naopak to podporuju. To, že se ovšem nyní dočkáme filmu, kde superhrdinku hraje Mellissa McCarthy beru jako ono dno aktuální snahy o korektnost 21. století. Manželský pár ve složení Melissy McCarthyho se po sérii filmů (Tammy, Šéfka, Život je večírek, Superintelligence), které Falcone režíroval a McCarthy si v nich zahrála hlavní roli rozhodli natočit další film. Thunder Force se přitom nesnaží být parodií na superhrdinské filmy, ale klasickým superhrdinským filmem, který ovšem spadá do komediálního žánru. Přitom všem je důležité zmínit, že ve filmu hrají kromě McCarthy také Octavia Spencer, Jason Bateman, Bobby Cannavale, Pom Klementieff nebo Melissa Leo, tedy spousty kvalitních herců. A očividně to mělo nějaký rozpočet. A přesto je to téměř k nesnesení. Zkusme se vžít do situace, že samotný námět někomu přišel zábavný. A zaveďme do rovnice, že Netflix v podstatě odklepává víceméně vše. A přitom si taky uvědomme, že spojení slov ´´ superhrdina´´ a ´´ Melissa McCarthy´´ nutně nemusí automaticky skončit špatně. Když v roce 2015 dorazil velmi zábavný Špión, nikdo skutečně nečekal, že dorazí dost zábavná odlehčená variace špionážních filmů. A na podobném duchu se mohla nést i Thunder Force, přičemž ani Octavia Spencer není vůbec špatná herečka. Dvě talentované herečky tak v podstatě trpí příšerným scénářem, neskutečně líným tvůrčím uchopením a především s očividnou domněnkou, že to za pochodu vznikalo skutečně obstojí jako zábavný superhrdinský film. Jenže... no hádejte. Už způsob, jakým dvě hlavní hrdinky přijdou ke svým schopnostem musel znít na papíře jako nápad 12-letého kluka, který si z nějakého důvodu takto představuje ideální superhrdinskou podívanou. Thunder Force je vyloženě hloupý film. Postava Octavie Spencer Emily má alespoň zajímavě načrtnuté pozadí a je podstatně zajímavější, než postava McCarthy Lydia. Lydia je nezodpovědná, Emily je zase jejím pravým opakem. Na jednu stranu by se tak vlastně dvojice mohla zajímavým způsobem doplňovat, bohužel Falconův scénář s touhle dvojicí též kdovíjak zajímavě nepracuje. Thunder Force jsou navíc tak trochu nesourodí v tom, jakým filmem vlastně chtějí být. Chvíli se tváří jako film, který je především o stmelování dvou přítelkyň skrze potírání zla a najednou je z toho něco úplně jiného. A přitom je pochopitelně možné, aby film mohl fungovat ve svých odlišných rovinách. Jenomže v tomhle ohledu nefunguje a působí jako ještě výraznější bordel. Člověk by od režiséra, který je zároveň komikem čekal fungující a zábavné gagy. McCarthy v podstatě hraje již ohraný typ postav, které předtím hrála a Spencer na ten bídný scénář prostě nestačí. Především je zarážející, že i když je film o dvou hlavních hrdinkách, Spencer je výrazně McCarthy upozaděna. Což je smutnější právě i díky tomu, že je postava Emily o poznání zajímavější. Film se přitom tváří jako superhrdinský origin, kdy se dvojice musí sžít se svými schopnostmi, vyjít spolu a následně porazit zlo. Jenomže tahle základní kostra je roztažena na velmi nesmyslnou podívanou, která je příliš dlouhá i v rámci délky 100 minut. Pom Klementieff, Jason Bateman ani Bobby Cannavale ze svých záporáků bohužel také moc nevytáhnou, ovšem jsou v nich vlastně celkem fajn a minimálně Bateman je v téhle částečně úsměvné roli skutečně výrazný. Přitom žádný z těch padouchů ovšem nefunguje jako reálná hrozba a momenty, kdy se Thunder Force snaží z odlehčené zábavy tak trochu přejít k osudové superhrdinské záležitosti jsou opravdu tragické. Melissa Leo je z celého obsazení nejlepší, ve filmu jí je ale po čertech málo. Falcone ani nezvládá to, že by vytvořil funkční rozpolcení postav před závěrem, kdy všechny hádky musí jít stranou kvůli spáse světa. Nefunguje to po emocionální stránce, ty postavy nemají šanci kohokoliv zajímat a do toho je tu Falconeho režie. Už dlouho jsem neměl pocit, že bych viděl tak nekreativní režii. Dokázal bych přežít fakt, že Falcone nezvládá natočit akční scénu, protože pro to ve své kariéře ještě neměl příležitost. Jenomže on v podstatě nezvládá téměř cokoliv. Jsou na tom vidět řemeslné kvality, očividně to stálo několik milionů a i to CGI je v podstatě alespoň podprůměrné. Jenomže to ve finále nedrží pohromadě a to i díky tomu, že v případě nefungujícího scénáře se z toho alespoň dělá film dělá prostě těžko. Nemám nic proti tomu, že na place nejspíš byla zábava. Chápu, že se Falcone a McCarthy mají rádi a očividně je spolu baví točit. Jsem si ochoten představit to, že nenáročné publikum bude spokojené a klidně si dá za pár let nášup v podobě pokračování. Jenomže zábava na place nedělá dobrý film, láska v tomhle případě nevytvořila dobrý film a na nenáročné publikum se ten film zase o něco snaží. To, že ten film není zábavný, nefunguje jako akční podívaná a ani v něm nefunguje snaha o nějaké drama dohromady tvaruje film, který selhal prakticky ve všem. Má sice světlé momenty, herci nehrají příšerně a k filmové pohromě extrémního kalibru to má daleko, jinak je to ale celé vlastně opravdu vyloženě dementní a nedovedu si vlastně představit, komu Thunder Force doporučit....... () (méně) (více)

misterz 

všechny recenze uživatele

Taká strašná konina, až som sa na tom pobavil. Melissa McCarthy má to šťastie, že je tak absurdne strelená, až sa tá jej strelenosť dokáže premeniť na funkčný humor. Tí ostatní sa pri nej vždy len zvezú. Lepší priemer. 65/100 ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Tak to byla teda síla. Jak mě melisa bavila u "drsňaček ", tak mě tady nudila. Ovšem, kam se hrabe na Octavii Spencerovou.... ta předvedla naprosté herecké dno. Jednu hvězdu dávám za to , že jsem to vlastně zmáknul dokoukat. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Je to sice bizárek, o tom není pochyb. Nicméně jsem ani nic jiného nečekala. Pobaví a rozhodně u toho může člověk vypnout, takže za mě v pořádku. ()

Reklama

Reklama