Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V diagnostickém ústavu na severu Čech zabije chovanec vychovatelku. Ministr slibuje rázné řešení a pověřuje školského ombudsmana, aby celou situaci prošetřil přímo na místě. Aleš Pelán (L. Vaculík) se hned první den ve funkci ocitá v prostředí, které je mu cizí. Kde děti nevěří dospělým a dospělí dětem… (Česká televize)

Recenze (49)

Lastsurvivor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Inu tento seriál už mě překvapil podruhé a to už za pár vět stojí. Pilota jsem ocenil 4 hvězdami, protože navzdory řekněme, svéráznému střihu a lehké teatralitě některých postav jsem viděl těžké téma zpracované citlivým, leč propracovaným a do živého tnoucím způsobem. Bylo vidět, že na scénáři se podíleli lidé, kteří o školství jednu dvě věci vědí. Toto vše vidím i v druhé epizodě, která ale značně jasněji definuje povahy, motivace a myšlenkové procesy hlavních i vedlejších postav. Opravdu, vzhledem k jasně zřetelnému stylu, který ví co chce ukázat a zároveň netlačí na pomyslnou dramatickou pilu více než je nutné a který je zároveň doprovázen kvalitními hereckými výkony (vážně si myslím, že je to nejlepší role T. Vaculíka za mnoho let) nemohu jinak než zatleskat. ()

Padme_Anakin

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl mi sedl o něco lépe a po pravdě bylo mi líto všech zúčastněných, neutěšené prostředí ústavu, poměrně dost zvláštní personál a mladincí grázlové.. Každý, kdo měl či má osobní potěšení s puberťákem, ví, o čem je řeč, v tomto případě je to zcela nepochybně o mnoho těžší.. Tvůrci se nechali inspirovat skutečnou událostí, nicméně scénář místy šustí papírem a nepovažuji za žádoucí následnou korekci příběhu.. Zatím nehodnotím, počkám si na další díly.. ()

Reklama

Sharleen76 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zhlédnutí druhého dílu seriálu Ochránce jen pochvalně pomlaskávám. Vedle těch Růžových kódů, Posledních misí, Puklic a Zamračených je tento seriál jako živá voda. Vedle nadprůměrných hereckých výkonů a obsazení musím vyzdvihnout skvělý scénář, který drží pozornost diváka od prvních minut až po závěrečné titulky. Vysoké hodnocení na CSFD krátce po uvedení svědčí o tom, že se tvůrci trefili tématem do vkusu. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypadá to, že první díl nebyl náhoda. Detaily co mě nejvíc zaujaly byla hudba respektive rozdíl rap vs. H. Zagorová , který dobře ilustroval rozdíl světa "chovanců" a vychovatelů. A pak Pavel Řezníček v roli toho užvaněnýho řidiče, naprosto skvělej :-). Ale vůbec vykreslení prostředí, závěrečnej dialog nebo snaha o netriviální pojetí posunují ( zatím ) tohle dílo do seriálové špičky. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Bohužel se nemohu přidat mezi zdejší smetánku honimírů, která je z tohoto seriálu v pozoru. Zatím mě to absolutně nechytilo za kulky. Přestože je tento díl o něco málo zajímavější než ten první, tak celkově mě to nijak zvlášť nebaví. Nic z toho, co jsem zatím viděl neshledávám bůhvíjak šokujícím. Klasickej pasťák plnej puberťáků, kterým je dobrá jakákoli slabší díra v blízkosti. Na tomto seriálu mě zatím oslovuje jen jakási nejednoznačnost. Popisuje nám problémy s mládeží a společností, ale nijak nemoralizuje a nechává více méně na divácích si určit kdo je kdy v právu a nutí nás se celkově nad dějem vždy alespoň trochu zamyslet. [62 %] ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • V této epizodě můžeme slyšet hned několik českých hitů. V pokoji chovanců, kde má postel i hlavní obviněný, si můžeme poslechnout dvě známé rapové písně. První je skladba „Conor McGregor“, jejímiž interprety jsou Marpo, IronKap a WHNT. Druhou skladbou je „Letim nahoru“, kterou zpívá rapper Hasan. Další skladbou, která zde zazní, je „Málokdo ví“ od Hany Zagorové. Tu poslouchají vychovatelé při večerním klábosení. (ELBobes)
  • Premiérové uvedení epizody sledovalo 1,34 mil. diváků (15+), což byl nejlepší výsledek večera i celého nedělního dne. (rublik05)
  • Aleš Pelán (Lukáš Vaculík) obdrží knihu „Zápisky Malta Lauridse Brigga“. Jde o výpověď mladého básníka o osamělosti a existenciální úzkosti. (sator)

Reklama

Reklama