Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Školský ombudsman dostává zprávu, že na jedné střední škole dochází k pohlavnímu zneužívání studentů učitelem. Případ je pro Aleše Pelána (L. Vaculík) o to složitější, že na zmíněné škole léta učil, a dotyčného zná… (Česká televize)

Recenze (37)

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl řeší důležité témata,  hlavně zneužívání či nevěru. Morální hodnoty, které nejen v naší společnosti pokulhávají. Konečně se introvertní Pelán zastal taky sebe a za to velký dík. Zajímavá zamyšlená postava /hlavního hrdiny) , která koná a vyjadřuje se jen když je třeba zaslouží určitý obdiv. Protože ukecené, nabubřelé prázdnoty ať v lidech či ve filmech a seriálech je až dost. Tento seriál zakončil slušně. V obou významech co to slovo skýtá. Dumavý pelán i seriál ukazuje několik pohledů, diskutuje a nahlíží na lidské slabosti. Není zábavným pořadem ale má určitou hloubku, kteří nezahlédly protože dnes je často svět i film příliš rychlý a lidé jaksi umrtvili. Tedy radši mnozí holdují plitkosti a rychlosti, což není vítka ale konstatování. Tento díl i seriál oplývá jistou těžkostí tématu, ale až bezvýchodností. Což se může také zdát, protože je nám ukázáno že není špatné se nikoho zastat a už vůbec sebe. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady  není  co  řešit . Důstojné  a  napínavé  završení  celého  seriálu . Vaculík  by  měl  za  výkon  v  tomto  seriálu  dostat  nějakou  cenu  . Výkon  byl  skvělý . V tomto díle zejména   gradoval  jeho  vztah  jak   k  osobnímu  i  profesnímu  životu . Nebo  vlastně  naopak . Chudák  jeho  žena  na  to  doplatila . Té  mi  bylo  nějak  líto . Pokud  bude  i  druhá  řada ,  jakože  asi  jo ,  mohli  by  navázat tam ,  kde  skončili ,   a  dostalo  by  to  novou  dynamiku  a  směr . Langoš  jako  vždy  nezklamal  a  šofér  také . A  milenky  pláčou , jak  by  zazpíval  Mistr . Na  závěr  je  třeba  říci ,  že  se zde  podařil  mimořádný  televizní  počin ,  z  prostředí  školních  lavic  ve  spolupráci  s  bulvárem   a  rúzných  vychcánků , kterých  je  kolem  nás  stále  dost . Prostě  život . ()

Reklama

JB001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mne kvalitní zakončení solidního českého seriálu s tím, že v souvislosti s tématem posledního dílu jsem si vzpomněl na svá gymnazijní léta před téměř padesáti lety, kde náš profesor biologie byl znám jako ošahávač našich spolužaček. Byl prostě na holky, na kluky ne. A jedna moje spolužačka pro změnu spala s naším třídním učitelem (profesor matematiky). Dodnes na třídních srazech na ta krásná léta vzpomínáme se slzou v oku... ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Důstojné zakončení skvělého seriálu. Pelán dostává pecku mezi oči a mnohé si uvědomuje. Nicméně to gró jsem viděla v jedné z posledních scén. ,,Víte kolik je článků o pádu vlády? 27. Kauza Pelán? Mě už v tuto chvíli už řešit nemusíte. Já už nikoho nezajímám. Ani Bekovou." A tak je to dnes bohužel se vším. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat k začiatkom je spočiatku trochu patetický, ale razom sa to rozbehne a nie je to pre nikoho jednoduché. Veľmi zaujímavý záver seriálu s dvomi obratmi, keď sa už zdá situácia jasná. Z tejto epizódy by sa dal urobiť celý seriál, ale nemalo by tu už ten spád deja. –––– Ser na to a všechno bude v pohodě. –––– Kdo leze nahoru, musí počítat s tím, že tam fouká. –––– Buď mi můžete pomoct, nebo mi pomáhat zabraňte. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Na závěr při rekapitulaci příběhů hraje v pozadí píseň „Balada o poľných vtákoch“ od slovenského zpěváka Mekyho Žbirky. Skladba vyšla na jeho debutovém studiovém albu „Doktor sen“ v roce 1980. (rublik05)
  • V době natáčení epizody na rozdíl od zahraničí neexistoval v České republice etický kodex, který by upravoval chování žáků a učitelů. (sator)
  • Premiéru desáté epizody sledovalo 1,36 milionu diváků starších 15 let, což byl nejlepší výsledek večera a také celého dne. (rublik05)

Reklama

Reklama