Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během vánočních svátků rozpoutá v ulicích Gothamu peklo znetvořený muž přezdívaný Tučňák. Mstí se za rodiče, kteří ho po narození hodili do kanálu, i za samotu, v níž byl nucen žít. Jeho nenávisti využije milionář Schreck a přesvědčí ho ke kandidatuře na úřad starosty. Chce jeho prostřednictvím ovládnout město. Milionář Bruce Wayne je nucen znovu v masce Batmana vyrazit do boje, vinou Tučňákova ďábelského plánu se však stává v očích veřejnosti zločincem. Zvrátit nepříznivou situaci a k tomu zachránit město se zdá nemožné. Naštěstí je tu ještě Kočičí žena, která má se Schreckem nevyřízené účty. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (704)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hezčí, temnější a promyšlenější než jednička. Lepší záporáci, efekty a celková podoba filmu dotažena k dokonalosti comicsových rozměrů. Opět skvělou hudba miláčka pohádkově mrazivých písní Dannyho Elfmana. Tim Burton svojí režijí staví Batmana navrcholek pyramidy možností a pochybují o jeho překonání co se týče podobenství s comicsem a atmosférou comicsu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke je to trochu slabšie, ale zápletka Batmana a Catwoman je to najlepšie, čo táto séria ponúka. Čo sa týka hlavného záporáka, tak DeVito to zahral dobre/odporne a práve preto to bol dobrý záporák. Len sa mi zdalo (nepáčilo), že sa Burton (alebo scenáristi) v tomto filme viac venoval(i) Penguinovi/Shreckovi ako Batmanovi. Po vizuálnej stránke kvalitná filmárčina ako prvý diel. Oblúbené soundtracky: Birth Of A Penguin, Selina Transforms, End Credits. 80% - 4* ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Neskutečně temná atmosféra spolu s Elfmanovou hudbou zprostředkovávají divákovi skutečný komiksový zážitek. Troufám si tvdrit, že druhý Batman je nejen režijně zdatnější, ale i vizuálně namakanější, atmosféričtější a na sto procent temnější. Akce není zase tolik a je zde kladen důraz spíše na charaktery. Batmanovy hračičky jsou nám opět představovány v plné parádě a po celé dvě hodiny se člověk nemá šanci nudit. Famózní výprava dává zapomenout na pozdější Schumacherovy barevné eskapády. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po troch rokoch od uvedenia úvodného filmu, prichádza do kín pokračovanie s názvom "Batman sa vracia". Udržalo si to úroveň a opäť sa jedná o majstrovské filmové spracovanie komiksovej predlohy z dieľne režiséra Tima Burtona. Aj nový záporný hrdina, ktorý chce terorizovať mesto Gotham, je dôstojným nástupcom Jokera. Znetvorený Oswald Cobblepot (Penguin) v podaní Dannyho DeVita je skvelý. Hodne sa mi páčila aj Michelle Pfeiffer v úlohe Catwoman. No tak ako aj pri jedničke, tak aj tu, som bol nie celkom spokojný z obsadením titulnej postavy. Michael Keaton mi ako Batman vôbec nepasuje. **** ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodně úchylný a nepříjemný film (k čemuž měl našlápnut už první díl), přičemž ta úchylnost se násobí spojením s komiksovou pohádkou a mainstreamovým blockbusterem. Znetvořený, krutý a vilný Tučňák je opravdu nechutný - někdo měl Burtonovi vysvětlit, že NIKDO nechce vidět De Vita mluvícího o sexu a už vůbec ne, když má černé zuby a žere syrové ryby (asi to Burtonovi nikdo nevysvětlil, protože si všichni mysleli, že to je věc, kterou tak nějak každý automatický chápe a ví) - a jeho zrod i plán na únos gothamských dětí vyloženě hororový. A Catwoman - jediná postava, kterou má Burton zajímavější než Nolan - je rozpolcená hysterka na pokraji nervového zhroucení, která ani po navlečení kočičího kostýmu a převzetí aktivní role nepřestává být obětí mužů kolem sebe. A navrch se to celé odehrává na pozadí Vánoc, což tomu dodává až apokalyptickou atmosféru. Dětem, které pobrekávaly už u prvního filmu, vstup přísně zakázán, tady by se nervově zhroutily. ()

Galerie (184)

Zajímavosti (75)

  • Burgess Meredith, který hrál Tučňáka v seriálu Batman (od r. 1966), byl obsazen do role otce Tučňáka v úvodu filmu, ale nekonec si ho nezahrál kvůli nemoci. (Karlsberger)

Související novinky

HBO Max plánuje seriál o Tučňákovi

HBO Max plánuje seriál o Tučňákovi

14.09.2021

Tučňák, resp. The Penguin, patří mezi nejznámější Batmanovy záporáky. V devadesátých letech ho nezapomenutelně ztvárnil Danny DeVito ve filmu Batman se vrací, a příští rok se pak dočkáme na filmových… (více)

Dvojka Jumanji nabírá posily

Dvojka Jumanji nabírá posily

06.01.2019

Dvojka k hitu Jumanji: Vítejte v džungli! s Dwaynem Johnsonem (Rychle a zběsile 5) a Kevinem Hartem (Night School) se pomalu ale jistě řítí a tento týdne jsme se dozvěděli o dvou nových hereckých… (více)

Anne Hathaway si brousí drápky

Anne Hathaway si brousí drápky

20.01.2011

Dohadům je konec (a že jich během uplynulých měsíců bylo!), studio Warner Bros. a Christopher Nolan oficiálně představili hlavní záporáky i jejich představitele pro The Dark Knight Rises. Ochránce… (více)

Angelina Jolie jako Catwoman?

Angelina Jolie jako Catwoman?

01.08.2008

Temný rytíř trhá rekordy všude, kde se objeví a vypadá to, že třetí díl je jen otázkou času. Nadšení jsou kritici, fanoušci netopýřího muže i obyčejní diváci a pokladničky tvůrců se plní dolary… (více)

Reklama

Reklama