Reklama

Reklama

Dlouhá cesta

  • USA A Walk to Remember (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pokaždé, když do malého přístavního města Beaufort v Severní Karolině zavítá jaro a vítr zavoní piniemi a mořem, vzpomene si Landon Carter na svůj poslední rok na střední škole a na dívku, která změnila celý jeho život. Na Jamie Sullivanovou. Byla vážná a konzervativní, její otec, reverend baptistické církve, ji vychovával přísně a bohabojně a Jamie jako by vůbec nezajímalo, že se jí ostatní spolužáci po straně posmívají. Zato Landon byl tehdy bezstarostný větroplach, který se potloukal s kamarády, vymýšlel klukoviny, nedělal si žádné plány do budoucna a upřímně řečeno si příliš nevěřil. Přesto se jednoho dne život těchto dvou mladých lidí osudově protnul a mezi Jamie a Londonem se zrodila láska. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Když se v reálném životě potkají dvě protikladné povahy s diametrálně odlišným hodnotovým systémem, životním stylem, zájmy, morálkou a způsobem oblékaní, obvykle to končí ignorací či konfliktem. V americkém romantickém filmu lze samozřejmě očekávat něco docela jiného, lásku jako trám, která hory přenáší, štěstí plodí... Žila byla zapálená křesťanka, čestná dívenka, nadšená intelektuálka, bezmála vědkyně, která špatně věděla, že i Einstein sdílel její nábožné zanícení (jak mylně tvrdí na počátku filmu). Povrchňáci z americké střední neměli ji rádi. Měli ale rádi sebe, auta, šikanu, mrduňk a ostentativní pohrdání ostatními. V jednom však číhá zárodek dobroty... Nyní, potenciální diváku, táži se tě, co bude dál? Co myslíš? ... Správně, je čas na onu lásku. Následují SPOILERY. Co myslíš dále, diváku, bude se stydět před povrchními kamarády? Bude. Překoná to? Překoná. Napraví ho láska? Napraví? ....Ale co to, sotva uplynula hodina, co budeme dělat dál? Čárymáryfuk a je tu leukémie, s holkou je to nahnutý... Ale dobře to dopadlo, napravenec ji ještě před smrtí stihl splnit všechno z jejího kýčovitého seznau přání. Např. být na dvou místech současně. Ale hlavně, zažít zázrak. To byl totiž on. Ten kluk. Nevím, co k tomu řekne Svatá Stolice, ale já kýč, který je špatný i mezi kýči, nebudu hodnotit mile. Odpad Dlouhou cestu minul jen proto, že v úvodní scéně kamera relativně zajímavě projížděla skrz skupinku teenagerů. Hádám, že právě tady štáb vyčerpal veškerý svůj um. Téměř odpad. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

jeden z filmov pri ktorych vam vobec nevadi obcasna trapnost, skor naopak..chvalim herecke duo west - mooreová, pretoze do tohto radoby sladkeho filmu pridali kus svojho ja a da sa na to ozaj pozerat..osobne som tento film videl uz pat krat a stale ma bavi..oddych, kus dobrej romantiky, trosku slz..toto vsetko walk to remember ma..80% ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Ľahko nadpriemerný film, ktorý ocení mladšie publikum teenagerov. Príbeh tohto romantického filmu je všedný a v závere pôsobí ako klišé, no predsa len ma niečim zaujal. Hlavná dvojica je veľmi sympatická, medzi hercami je chémia a divák im drží palce, aby našli šťastie. Scenár nie je prehnane sladký (čo je len plus) a soundtrack je pekný. Všetky slabšie momenty striedajú tie lepšie, ja som sa bavil, čisté štyri. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bad Boy s tváří podobné té Timothy Olyphanta a Boha milující nicka Mandy Moore v přeslazené a nedopečené story ohraného tématu. Klišé na klišé.. Obujeme červené střevíčky, otevřeme Bibli a něco od Shakespeara, pustíme popový soundtrack, popláčeme si a budeme dumat, zda-li si to ty *** zaslouží!! Asi nezaslouží.. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Mám nutkání dát nižší hodnocení, protože film je až příliš přeslazený, vhodný pro teenagery, kteří se mohou v hlavní dvojici lépe vidět a z mnoha scén se daleko více takříkajíc posadí na zadek. Pro diváky, které již ošlehal život a učinil z nich cyniky, bude pak tento počin pouze cukrkandlovým koktejlem, jehož sladkost místy bude svírat obličej. Ve své podstatě je snímek značně předvídatelný a přestože závěr je značně emotivní, nepůsobil na mne tak silně, dojemně a opravdově jako mnohem starší Love Story. Dodatek: Po delším čase a rozmyslu ubírám hvězdičku. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Film natočili za 39 dní aj napriek faktu, že Mandy Moore mohla byť na natáčaní len 10 hodín. Bola totiž ešte neplnoletá. (ladko)
  • Auto, ktoré mal vo filme Shane West sa tomuto hercovi tak páčilo, že si ho kúpil za 5000 dolárov. (ladko)

Reklama

Reklama