Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lehkomyslný znuděný mladík Evžen Oněgin tráví svůj život na večírcích petrohradské smetánky. Po smrti strýce odjíždí na zděděný venkovský statek, kde se seznámí s oduševnělou kráskou Taťánou, která je Oněginem okouzlena natolik, že mu vášnivě vyznává lásku. Oněgin ji však chladně odmítá a odjíždí. Po letech se opět setkají. A tentokrát je to Oněgin, kdo vzplane spalujícím citem ... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (195)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Ralph není jediný, kdo má v rodině Fiennesů talent... ;-) Natočeno to bylo pěkně, dobrá kamera, ještě lepší hudba. A Liv Tyler je tu opravdu překrásná. Jenom by to příště chtělo nějakou víc strhující ruskou klasiku, třeba Čechovova Racka nebo Annu Kareninu a se stejně kvalitním obsazením... ()

bublajsa 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný, emotivní a osobní film. Nadchla mě kamera, výprava i režije. Ralph(!) zde hraje přesně ten typ, který mě dostává - namyšlený a egoistický chlapík, přesto ale citlivý až běda. Líbí se mi jeho proměna skrz příbeh. Snad jen Liv se mi zdá až moc křehká a plachá. Na konci filmu jsem posměšně strouhala mrkičku Evženovi, ale zároveň jsem nadávala zásadové Taťáně. Film se mi díky atmosféře moc líbil, snad až na některé pro mě kýčovité a hysterické scény. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Ralph Fiennes je prostě sekáč. O tom, že Oněgin je klasika světové literatury není pochyb, ovšem převést ho na plátno je úplně jiná věc. "Pomalu se vlekoucí" a "strhující" nemusí být vždycky protimluv. Liv Tyler podala životní výkon, nikdy bych to do ní neřekl. Scéna v altánku a závěrečný rozhovor jsou majstrštyky. Jedinou výtku mám asi že ten film vůbec není "ruský". Je mi to ale vlastně jedno. 90% ()

sud 

všechny recenze uživatele

S velkým údivem velmi zdařilá adaptace Puškinova románu. Snímek je natočen příjemně starosvětsky s věrnou atmosférou carského Ruska a zároveň pro každého diváka a přesto z něho ani na okamžik nevytváří limonádu. Skvělí herci v hlavních rolích (Ralph Fiennes a Liv Tylerová) jsou navíc v povedeném českém dabingu skvěle podpořeni Janem Šťastným a Jitkou Ježkovou. 80%. ()

GREGOIRE 

všechny recenze uživatele

Silná a působivá adaptace Puškina. Film ctí poetickou předlohu a je veden více obrazy, než záplavami dialogů. Rodinnému klanu Finnesů se povedlo navodit ruskou atmosféru (dost jsem se obával, jak se jim to podaří). Robert Finnes i Liv Tyllerová jsou výteční. Povedlo se udělat komorní a přesto strhující snímek. Bravo. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Poté, co Evžen (Ralph Fiennes) dostane dopis od Taťány (Liv Tyler) a hodí jej do krbu, prohoří v dopise díra. Když jej však později vyndá, papír je v pořádku. (Davidman)
  • Režisérka Martha Fiennes je sestrou hlavní hvězdy Ralpha Fiennese. Hudbu pro tento film složil Ralphův bratr Magnus Fiennes a jeho další sestra Sophie Fiennes je také uvedena v závěrečných titulcích. (HappySmile)
  • Píseň, která je zahrána na oslavě Tatianiných jmenin, je "On the Hills of Manchuria", kterou roku 1906 napsal po tragických událostech rusko-japonské války Ilya Shatrov, kapelník pěšího pluku 214 Mokshansky. (HappySmile)

Reklama

Reklama