Reklama

Reklama

Oktopus

(seriál)
  • Slovensko Oktopus
Trailer 1
Česko, 2023, 13 h 20 min (Minutáž: 56–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl, Petr Hudský

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Miroslav Krobot, Marika Šoposká, Kryštof Hádek, Zuzana Stivínová, Jaromír Hanzlík, Sara Venclovská, Pavlína Mourková, Tomáš Bambušek, Tereza Dočkalová (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

OKTOPUS je zkratka „oddělení kontroly termínově odložených případů útvaru S“. Vymyslel si ji stárnoucí kapitán Dítě hlavně proto, aby se mohl věnovat třicet let starému případu Jordán. U podplukovníka Schwarze, svého nadřízeného, nalézá pochopení, ale když mu přidělí k ruce mladou ambiciózní kapitánku Fáberovou, je brzy jasné, že jen u jednoho případu nezůstane. Kauzy, které OKTOPUS řeší, se odehrály v minulosti a na detektivech je, aby nacházeli nové okolnosti a indicie, které jim pomohou staré případy konečně vyřešit. Jejich pátrání nás zavede do zajímavých prostředí málo známé Prahy, mezi uzavřené sociální skupiny a také do hráčských doupat a na závodiště v Chuchli, kde karbaník a sázkař Dítě tráví volný čas. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (74)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kdybych hodnotila čistě jen detektivní linky, musím jít nejméně o hvězdu níž. Seriál je ovšem spíš vyprávěním o nesourodém týmu vyšetřovatelů, z nichž má každý své bolesti, slabosti, chyby, traumata, koníčky, silné stránky,  slabiny, lásky a nelásky. Koho si nezískal nikdo z lidských představitelů, toho si kolem tlapky omotal drahý zesnulý Krvesaj (všichni víme, že se nejmenoval Kulíšek). ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taková detektivní inťošina. Má to docela rozumné ingredience s kapkou nostalgie starých časů, ale brzy zjistíme, že je to jen Potěmkinova vesnice a pod povrchem se skrývá jen neuměle vedený příběh s neuměle načrtnutými postavami. Roli Fáberové kromě předvádění tělesných vnad jsem nepochopil, protože jen chodí, stojí, urputně se tváří a nikdy nic nevyřeší. Ale má drahé auto a tatínka vysoce postaveného. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Týmová spolupráce. Kapitán Dítě mu nejdřív přivodil infarkt a já už jsem pak jen zahrála na city." Kapitán karbaník Dítě, kapitán divná Fáberová a bundy plukovníka Schwarze  jsou asi jediný důvody ke zhlédnutí Oktopusu. Případy jsou totiž takový utahaný, nijaký a moc zábavy jsem si při jejich reinkarnaci neužil. A to bych si při vraždách určitě zasloužil. Snad tedy poděkuju alespoň za autentickou postavu nafoukanýho majora Cejchana, protože debilů, kteří si při honbě za čárkami nejsou ochotni ověřovat pravost pachatele, jsou plný kriminálky. Zato poručík Šťovíková, asi vyšetřovatel - sekretářka, mě s tou svou lodičkou přilepenou na hlavě dost vytáčela. ()

Panacek 

všechny recenze uživatele

Snesu bizarní dvojice vyšetřovatelů penzista, co neřídí a nestřílí + mladá kráva frustrovaná tatínkem. Nezávidím fízlům jejich kabriolety, koně, lofty ani kancly ve zvonici svatojakubskýho kostela. Za to, jak do úmoru pomahají a chraní, si trochu tý pohody zaslouží. Vydržím divnej humor, šlapky se samopalama, máničky jak z Mimikry bandu i otázky typu: "kde si byl 12.3.1991 v půl osmý večer?". Problém tohohle seriálu je hlavně v hereckých výkonech. Šoposká(!!), Mourková, Hanzlík, ten debil v archivu a mnozí (skoro všichni) další... dokonce Hádek. Na tohle koukat, to je jak vývrtkou do oka. "Já tady chcípnu", řval jsem v duchu. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pachlova verze odložených případů sice osciluje díly od nudných, hloupých, těžko uvěřitelně objasněných po několik solidních podívaných, ale od začátku do konce funguje atmosféra ( taková ta raplovská ) a ústřední trio Krobot, Šoposká a Krvesaj, takže ve finále fajn podívaná s ohledem na slabou konkurenci v týdnu. ()

Galerie (364)

Zajímavosti (41)

  • Hotel s diskotékou, kde se udála vražda, je hotel Kladno na Kladně. (rakovnik)
  • Stáje a tréninkové závodiště, kde došlo k vyšetřovanému úmrtí, jsou v Lysé nad Labem. Dostih se jel ve Velké Chuchli. (rakovnik)
  • Mladý hacker vysvětluje, že se dá dostat do zaheslovaných stránek přes „backdoor odkaz“. Zadní vrátka (anglicky backdoor) je v informatice název metody, která umožňuje obejít běžnou autentizaci, která za běžných okolností brání uživateli v neoprávněném využívání počítačového systému. Pokud jsou zadní vrátka v softwaru či hardwaru zabudována, mohou být využívána k seriózním účelům (např. pro univerzální heslo pro servisní přístup), avšak často jsou zneužívána vládními špionážními organizacemi, např. NSA. (sator)

Reklama

Reklama