Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

cesky_hrac 

všechny recenze uživatele

Při čtení přehledu filmu ,,STATE of Grace" jsem si říkal: ,, Jo. Tak to se mi bude líbít." A to se nestalo. Film se mi nelíbil. Nebyl vůbec nudný. Byl celkem zábavný ale to mi nestačí. Hlavní problém byl hlavní hrdina, který mě vůbec nezajímal. Příšlo mi, že ve filmu nebylo místo abych poznal lépe jeho charakter. Abych se s ní více sžil. Cítíl za něj. Jenže ne. Snímek na něho úplně kašlal. Ani nevím jak se jmenoval. Ferry nebo tak nějak si myslím. A ani mi to nevadí. (Vím, že se můžu podívat do obsahu. Ale jsem líný chlapík. )Jinak mi nic ve filmu nevadilo. Kdyby byl lépe vyřešení hlavní hrdina mohl bych filmu dát i dokonce čtyři hvězdy. Film si ode mě odnáší ubohých 4,5/10. Filme, mohl se´s více snažit.... ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Například závěrečná přestřelka Terryho s Frankiem už byla skutečně úsměvná, Frankie pálí a pálí a Terryho ne a ne trefit, ale jinak se mi ten příběh, kdy se do rodné čtvrti vrací proměněnej kámoš z mládí, jednoho bráchu má rád, druhýho nemusí, oba má ale dostat do lochu a ještě se zaplete s jejich ségrou, líbil moc. Zaujal mě i mladistvý vzhled Seana Penna, kterému už v té době táhlo na třicet. Ve stejném věku už jsem si kdysi připadal starý. Člověk se chová bláznivě, usvědčí se z toho ale až mnohem později. Stav milosti ale každopádně ve zkoušce času úplně neobstál, s novým filmem bych si ho určitě nespletl. Mělo to taky dost alibistický konec - všichni zemřeli, nikdo tak nemusí nic řešit. Mám rád střílečky, ale i osobní války se svědomím, tomu se tady zbaběle vyhnuli. ()

Reklama

Gazi 

všechny recenze uživatele

Tenhle žánr patří mezi mé oblíbené a u tohoto filmu se navíc sešla skvělá partička herců v čele s Gary Oldmanem. Když Vám tvůrci filmu ještě přidají jednoduchý, ale podmanivý hudební motiv od E. Morricone a drsné prostředí New Yorku, tak není co řešit - pro milovníky gangsterských filmů téměř povinnost. Jen nechápu, kde se tento snímek skrýval, že jsem se němu dostal až po dvaceti letech od jeho uvedení!? ()

peteq 

všechny recenze uživatele

Strhující drama z New Yorku,který nenechá nikoho klidným.Mezi zákoutími špinavých ulic, prostitutkami a gangstery se odehrává příběh této povedené krimi zápletky.Musím říct že jsem ji sice viděl až po shlédnutí klasik žánrů..ale i tak mě dostala do kolen.Sean Penn jako policajt a hlavně Gary Oldman v roli pološíleného alkoholika-starého kamaráda a gangstra jsou famózní!Závěr je zničující,prostě skvost který by neměl být přehlížen na poli tohoto žánru. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Neni divu, ze se jedna o jediny snimek pod jehoz scenar se podepsal Dennis McIntyre. Film totiz postrada sebemensi autenticitu a uveritelnost. Nejsou zde postavy, nybrz herci, pretahujici se o pozornost svou teatralnosti a nevhodnosti pro sve role (to plati zejmena pro vsemi nepochopitelne vyzdvihovaneho Oldmana). Akteri a jejich vztahy jsou vedle toho tak ledabyle nacrtnute, ze se s nimi nelze identifikovat nebo zajimat se o jejich osudy. K tomu vsemu zde navzdory vice nez dvouhodinove metrazi absentuje zapletka v pravem slova smyslu a samotny zaver kvuli vyse zminenym zaporum vysumi do ztracena. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Když při závěrečné přestřelce skáče Terry Noonan (Sean Penn) za bar, je vidět, že dopadne na záda. V dalším záběru zpoza baru ale vidíme, že dopadá na břicho. (šerminator)
  • Postavu Frankieho, kterou nakonec ztvárnil Ed Harris, měl původně hrát Bill Pullman. Harris měl potíže s rekonvalescencí po zranění způsobeném při natáčení Propasti. (D3VIL)
  • David Rabe spolupracoval na scénáři, avšak není zmíněn v titulcích. (D3VIL)

Reklama

Reklama