Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Rudi a vášnivý kuřák Martin se setkávají v nemocničním pokoji. Oba přišli do nemocnice na testy a dozvěděli se černou zprávu. Diagnóza: čekatelé na smrt. Láhev propašované tequily jim připomene, že jim i přesto zůstává ještě trochu času žít - tak intenzivně, bláznivě, tak vášnivě jako nikdy předtím. A protože Rudi chce alespoň jednou v životě vidět moře, je pro Martina velkou ctí mu ho ukázat: „Protože všichni na nebesích mluví jen o moři a o tom, jaké je krásné. A kdyby jsi tam nikdy nebyl, nemohl by jsi se potom zúčastnit debaty.” V ukradeném autě a nemocničních pyžamech tedy vyrážejí k moři splnit Rudiho sen. Má to ale jeden háček - netuší, že auto patří gangsterům, v jeho přihrádce leží zbraň a v kufru rovný milión marek. A tak se vydávají prožít svoje poslední velké dobrodružství, a vše nechávají za sebou: zabijáky, policajty, luxusní prostitutky i strach ze smrti... (Butterfly E.G. s r.o.)

(více)

Recenze (641)

H34D 

všechny recenze uživatele

Klepání na nebeskou bránu mi přišlo na komedii ne víc než průměrně vtipné a na nějaký hlubší/dojemný film o věcech, které bychom chtěli stihnout před smrtí, příliš nereálné, idylické a lacinné. Samozřejmě, že od filmů nevyžaduji realitu, ale jen tak na okraj, člověk s pokročilou rakovinou, nebo masivním nádorem na mozku je rád, že dokáže vstát z postele, aby se sám šel svobodně vysrat. Nějaké chlastačky a celonoční řízení někam do neznáma skutečně nehrozí, takže se opět vracíme jen k té "komedii". Všichni kolem jsou hloupí, jen naši hrdinové chytří a ze všeho vyváznou - to už jsem někde viděl. Možná se tomu říká nadhled, ale já si nemůžu pomoct, přijde mi to spíš jako blbost... Po režijní, scenáristické a herecké stránce průměrná filmařina, kdy k dobru mohu akorát přičíst pár povedenějších vtípků ("profi" mafiání, dvojitá loupež banky). 5/10 ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Drama a komédia v jednom?Ide to!Dosť dobré-neide o najlepší snímok pod slnkom,ale v NEBI určite!Kopírovanie Pulp Fiction,nemyslím si!Pár spoločných prvkov,ale určite by sme ich našli aj u iných fimov!Herci sa tuna snažili a zvlásť musím pochváliť Tila Schweigera,ktorý to zahral v skutku presvedčivo:Zahral takého správneho "grazla"!!!Tragika filmu pridáva na prestíži!... ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela slušná německá komedie. Dva týpci mají rakovinu, a tak si zbytek života prostě chtějí užít. A díky jejich šíleným nápadům si užívá i divák. Ze čtyř výše vypsaných žánrů tady skutečně žádný nechybí. Film je vlastně takový malý německý zázrak. Minimálně pro pana režiséra Thomase Jahna, kterému už se takový zázrak zopakovat nikdy nepodařilo. Né že bych snad některý další z jeho filmů viděl, ale stačí pouhý pohled do jeho režijní filmografie. Bohužel se jedná o zázrak skutečně jenom z jeho pohledu. Když se na film podívám globálně, tak se nejedná o nic senzačního. Ale tak co... Herci jsou sympatičtí. Děj má spád. Nenacházím vážnějších důvodů, proč ty 3* vlastně nedat. Takže šup sem s nimi. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Když jsem kamárádce vyprávěl, že chci napsat road povídku o důchodcích umírajcích na rakovinu, byl mi odpovědí jen smích a druhý den mi přinesla tenhle film. Na filmu je znát inspirace Tarantinem, ale to mi vůbec nevadí. Možná jen škoda, že se hlavní hrdinové mohli dostat ještě do banálnějších situací a dalo se tak ,,vytřískat" ještě více humoru. Takže dávám 4* a to hlavně za trpkost vymyšlení už vymyšleného. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Tarantinovská akce nastane, když v nemocničním pokoji dvou nevyléčitelně nemocných spadne krucifix a otevře se se noční stolek s lahví tequily... Dva umírající a pár loupeží, sportovní Mercedes s melounem v kufříku, růžový Cadillac jako od Elvise, sen o dvou děvkách v jedné posteli a touha dojet k moři. Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=xSTFdUJY6-s ()

Galerie (39)

Zajímavosti (9)

  • To, čo je vo filme nazvané "Helsinský syndróm", sa v skutočnosti nazýva "Štokholmský syndróm". Tú istú chybu urobili aj v Smrtonosnej pasci. (U_S_O)
  • Po závěrečných filmových titulcích následuje ještě krátká černobílá scéna. (Rominator)
  • Když auto s Rudim (Jan Josef Liefers) a Martinem (Til Schweiger) vyjede z kukuřičného pole a spadne ze srázu, kolem proletí pneumatika, přestože auto má všechny čtyři. O něco později leží pneumatika poblíž a auto má přitom všechny čtyři nazuté. (milaneg)

Reklama

Reklama