Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage) obětoval celý život hledání bájného pokladu řádu Templářů, za kterým se bezúspěšně honilo už šest generací jeho předků. Konečně našel potřebnou indícii k jeho nalezení. Bohužel o ní ví i jeho nesmiřitelný nepřítel (Sean Bean), který má na poklad také spadeno. A tak začíná ten pravý hon, ve kterém zvítězí ten, kdo poklad najde dřív a navíc rozšifruje správný klíč. Která strana nakonec zvítězí? A existuje poklad vůbec? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (671)

ripo 

všechny recenze uživatele

Naozaj tie 3 hviezdičky sú len z nostalgie za dobrodružnými filmami. Tento sa však až okato snaží ísť v šľapajach Indianu Jonesa, ale bol to krok vedľa. Slabý scenár, hudba o ničom a hádam najdebilnejších prvých 120 sekúnd filmu v štýle : ".... ja ti to všetko poviem za dve minúty, aj keď o tom nechceš vedieť ani slovo..." ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No tak Indiana Jones to zrovvna neni, ale svoje kvality to má. Už jenom jméno Nicolas cage zaručuje kvalitní film, ale tady se bohužel tolik neprosazuje a v akci taky moc nevyniká, aspoň že to charisma má a tak i jeho přítomnost je výtaná. Na záporáka je vybranej typickej prototyp záporáka Sean Bean, toho snad ani jinak neznám, ale je pravda že se na to dobře hodí a i tady nezklama. Další herci už jsou tam jen tak navíc a to včetně Jona Voighta, kterej si tam zahrál ne zrovna moc výraznou roli a myslim, že bych ani nestál o to aby tam byl déle. Jediný co mi vadilo je, že některý scény a dialogy byly nedomyšlený a taky se tam moc protahovalo hledání pokladu různejma dalšíma komplikacema nebo další nalezenou stopou, tam kde už měl být poklad, ale jinak zase musim uznat, že triky byly na dobrý úrovni a akce taky nebyla k zahození i když to nebylo čistě akční. Určitě to je zábavná podívaná, ale ničim výjmečná, která si zaslouží jen tak tak 4* ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si myslel, že film nebude mít ani hlavního záporáka, ani hlavní krásku, ani vedlejší komickou figurku, ale všechno se mi nakonec splnilo. Sean Bean měl v tomhle filmu víc charismatu než jindy spolehlivý Nicolas Cage, Diana Kruger hrát nepotřebuje, stačí, že je, a Justin Bartha hláškuje jako o život, takže, co jinak? Plně odkazuji na komentář kleopatry :-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tuctový průměr po všech stránkách od scénáře, (který blbě a trapně vykrádá již tak tupý DaVinci Code), přes herce až po hudbu a režii. Není tu jediný originální nápad, ale i tak se na to pěkně dívá. Ovšak jak začnou závěrečné titulky, tak nevíte o čem to bylo. Nezanechává to žádný dojem. Prostě se vypaří z hlavy. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Škoda slov na tohle téma. Lovci pokladů jsou filmem tak fenomenálně průměrným a chadným, že se jen marně dopátrávám příčiny komerčního úspěchu. Ano, americké památky jsou fajn, akční scény ve vší civilnosti a komornosti ujdou, Zednáři a Templáři jsou zajímavé téma... ale v Turteltaubově zpracování to vše vyznívá až příliš bezduše. Navíc, všechny herecké hvězdy jsou vyhaslé jak oheň v krbu kolem čtvrté ráno. Když uvážím možnosti, jaké tento tvůrce měl, nelze než hodnotit výsledek podprůměrnou známkou a odradit od jeho návštěvy všechny, kteří mají rádi kvalitní šlehnutí Indyho biče. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Film měl velmi slušný komerční úspěch: celosvětové tržby činily 347,5 milionů amerických dolarů při rozpočtu kolem sta milionů. Velmi dobře si vedl i po vydání na DVD. Pro producenta Jerryho Bruckheimera nepochybně šlo o určitou satisfakci po neúspěchu jeho předcházejícího projektu Král Artuš (2004). (Edgerton)
  • Natáčelo se ve státech USA: Kalifornie, D.C., New Jersey, Washington, Utah a Pensylvánie. (Varan)
  • Jedním z hlavních motivů v příběhu je tajemný nápis na zadní straně Deklarace nezávislosti. Ve skutečnosti je tam napsáno: „Original Declaration of Independence dated 4th July 1776“. (imro)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

22.06.2014

Legendární producent Jerry Bruckheimer (Mizerové, Skála) už nedělá primárně pro studio Disney. Po několika finančních zklamáních (Princ z Persie, Čarodějův učeň, Osamělý jezdec) mu nebyla obnovena… (více)

Reklama

Reklama