Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage) obětoval celý život hledání bájného pokladu řádu Templářů, za kterým se bezúspěšně honilo už šest generací jeho předků. Konečně našel potřebnou indícii k jeho nalezení. Bohužel o ní ví i jeho nesmiřitelný nepřítel (Sean Bean), který má na poklad také spadeno. A tak začíná ten pravý hon, ve kterém zvítězí ten, kdo poklad najde dřív a navíc rozšifruje správný klíč. Která strana nakonec zvítězí? A existuje poklad vůbec? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (671)

genetique 

všechny recenze uživatele

Pre mňa príjemné potešenie. Film, ktorý sa snaží aspoň nadohľad priblížiť sa k Indiana Jonesovi modernej doby. A miestami sa mu to aj slušne darí, a preto je pre mňa veľkým prekvapením. Hádanky a ich nápovedy sú spracované veľmi dobre, dokonca sa sa tu nachádza aj pár ozaj nečakaných zvratov, ktoré padnú pravdivo. Koniec parádne akčný, rýchly a hlavne klasický, ale veď to by nebol Disney. 85%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Typický příklad popcornové zábavy - spousta akčních scén (výbuchy, honičky, přestřelky) jedna kráska ve vedlejší roli, jeden šprýmař ve vedlejší roli, jeden týpek "wikipedie je oproti mně nic" v hlavní roli - promíchejte, okořeňte vynikající hudbou a podávejte v menších dávkách (stopáž filmu lehce ubližuje) a dostanete film, který není potřeba vidět dvakrát. 60 %. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jim Kouf, Cormac Wibberley, Marianne Wibberley .. Exkurze americkými historickými reáliemi, říznutá pokřiveně upravenou legendou o Svatém grálů - scénář je opravdu pěkný blábol. Zamrzí i střídmé zpracování, které je jen minimálně akční a už vůbec nemá nádech něčeho, co bych čekal pod jménem Bruckenhaimer. Pravda, americká kina živí rodiny s dětmi, takže náplň snímku odpovídá vlastně jen hrané dobrodružné „pohádce.“ Dobrý marketingový tah, který sklízí své ovoce. Disney jsou zkrátka produkce pro rodiny a výsledek je takový. Nenáročný, lehce a rychle stravitelný, tak aby neurazil dětské ani dospělejší publikum. Komerčně velmi přesně vybroušený klenot :o) 50%. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Naozaj tie 3 hviezdičky sú len z nostalgie za dobrodružnými filmami. Tento sa však až okato snaží ísť v šľapajach Indianu Jonesa, ale bol to krok vedľa. Slabý scenár, hudba o ničom a hádam najdebilnejších prvých 120 sekúnd filmu v štýle : ".... ja ti to všetko poviem za dve minúty, aj keď o tom nechceš vedieť ani slovo..." ()

tron 

všechny recenze uživatele

Z produkcie Jerryho Bruckheimera k nám znudene (hoci v Amerike to bol kasový trhák, nechápem) doklusala HONBA ZA POKLADOM TEMPLÁROV so štandardnou dávkou klišé. Sympatický hrdina (Cage), inteligentná kráska (meganudná Nemka Kruger) a tuctový zloduch (Bean). Nechýbajú klasické figúrky - komický hrdinov poskok, prísny, ale "správny" vyšetrovateľ FBI (alias Harvey Keitel zarába na nájom) a hrdinov otec v podaní Jona Voighta z VYSLOBODENIA a ANAKONDY. Ten už hral otca inému indianajonesovskému hrdinovi (či skôr hrdinke – konkrétne Lare Croftj). Plusmi v tomto rutinne zbúchanom stereotype sú dan-brownovské mystifikačné drobnosti (stopy na bankovkách, Deklarácia nezávislosti) a svižný hudobný sprievod. Čas vám napriek tomu bude ubiehať obdivuhodne pomaly. Nie je to vyložene atraktívny akčný titul, ale ak ho porovnám s televíznou šou Tii Carrere Lovkyňa tajomstiev, je to (o čosi) lepšie. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. listopadu 2004 v Pasadeně (Kalifornie, USA). (Varan)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

22.06.2014

Legendární producent Jerry Bruckheimer (Mizerové, Skála) už nedělá primárně pro studio Disney. Po několika finančních zklamáních (Princ z Persie, Čarodějův učeň, Osamělý jezdec) mu nebyla obnovena… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno