Reklama

Reklama

VOD (1)

Obyvatelé Haddonfieldu to zatím netuší, ale smrt přichází do jejich ospalého městečka. Před patnácti roky vyvraždil Michael Meyers polovinu svojí rodiny, bylo mu tehdy jen 11 let. Od té doby byl pod zámkem v psychiatrické léčebně. Nyní v podvečer Halloweenu, svátku zesnulých, přichází zpět, aby našel svou malou sestru. Dr. Loomis (Malcolm McDowell) jako jediný opravdu ví, čeho je maniak schopen a vydává se varovat městečko. Úspěšné znovuzrození jednoho z nejslavnějších hororů nově odhaluje pozadí patologicky narušené mysli a oslovuje jak nové diváky tak i fanoušky původní série. Režisér Rob Zombie obrací čas a pátrá po původu čistého zla jménem Michael Meyers. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (639)

Adrian

všechny recenze uživatele

Carpenterov original ustanovil viacere pravidla subzanru slasheru, kde okrem ineho charakteristickou crtou bola urcita enigmatickost vraha/maniaka dana nielen maskou (ktora len vynimocne byva odnimana), ale i pozadim jeho osoby, o ktorej sa dozvedame len velmi utrzkovite informacie (hlavne z druhej ruky a casto az v dalsich pokracovaniach). Zombie, pri zachovani svojho rukopisu zvolil opacny styl - prva polovica je zamerana na samotneho Micheala ako dieta (od psachania svojej prvej vrazdy az po jeho zivot v ustave) a nacrtnutie jeho charakteru priamym sledovanim jeho osoby. Carpenterov original je imho nedostizny, ovsem Zombie moze svoju verziu postavit so vztycenou hlavou vedla nesmrtelnej legendy. I ked teenage bodycount v 3/4 filmu straca svojou prehustenostou z casti na atmosfere, nielen zaverecna 15 minutovka to v mojich ociach vynahradzuje. Spokojnost vladne i po hudobnej stranke. Mierne remixovana Carpenterova ustredna melodia ucinne podkresluje tvrdost a spinavost Zombieho rezijneho stylu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

V podstatě se jedná o skoro čistokrevnej remake, někdy se Rob Zombie drží původního filmu podle mě až trošku moc, kdy nedává šanci na propuknutí vyvražďování, ale snaží se to všechno držet na uzdě a to je trošku škoda, v dnešní době to čekání v podstatě na nic už působí trošku nudně, ovšem Robovi to naštěstí došlo, během minuty se vysral na původní film a konec si natočil fakt po svým a řádně krvavě a drsně. Zároveň se i Zombiemu podařilo daleko líp vykreslit postavu samotnýho Michaela Meyerse, kterýmu se tady věnuje daleko víc než Carpenter a dokonce bych si dovolil říct, že celá ta postava Meyerse je tady daleko lepší a děsivější než v Předvečeru svátku všech svatých. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sérii Halloween nemám zrovna dvakrát nakoukanou a první dva díly jsem třeba neviděl (asi to ale co nejdříve napravím). Tenhle film teda nebudu hodnotit v rámci série. Myslím si ale, že Rob Zombie Meyersovi ostudu neudělal. Zombie přišel opět ze svým brutálním, nekopromisním stylem a také z hutnou atmosférou. Zvláště první půlka, která líčí Michaela jako dítě, se velice povedla. K tomu si přidejte bezvadný soundtrack a také to, že Zombie krví opravdu nešetřil, ale to se dalo očekávat. Zombie prostě patří společně s Ajou k dnešní hororové elitě. 80% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Zombie v plvej polovici zdarilo vykresľuje svoj svet plný špinavých, zvrlých ľudských charakterov, z ktorých si podaktorí smrť proste zaslúžia. Malcolm McDowell do tohto sveta (aj koli jeho starým filmom) krásne zapadá. Ako štart osudov Mikea Myersa to funguje dobre. Vrcholom prvej polovice je extrémne vydarená scéna vraždy zdravotnej sestry v liečebni, ktorá ukazuje že pod nánosom špiny sa v Zombiemu skutočne ukrýva trocha filmového génia. Druhá polovica to už je, bohužial, iba veľmi nenápaditá jazda dospelého Myersa, ktorý likviduje všetko čo mu príde pod ruky. Tu atmosféru vytvára už len charakter, ktorý vytvoril Carpenter. (5/10) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Povedený remake klasiky, které vzdal poctu slušný řemeslník Rob Zombie. Moc mě potěšila první polovina, která je prostě skvělá. Ať už se jedná o Michaelovo dětství, tak následný pobyt ve cvokhauzu. Zombie dokazuje že špinavost a surovost jsou jeho obchodní značky. Mrtvé jsem se nesnažil ani počítat, Mike zlikviduje prakticky cokoliv co mu příjde pod ruku. Konec je trošku zbytečně zdlouhavý. Potěší camea známějších herců, stejně jako odhalená Danielle Harris. Casting nebyl moc šťastný pokud se týče postavy Laurie, která je hrozně upištěná a nemotorná. Zato obrovský Mayers budí vskutku značný respekt, tady od něj dostane pořádně naloženo i Machete. PS: Škoda že na DVD vyšla méně kvalitní kratší verze. 70% PS2: Film obsahuje jeden z nejlepších hudebních nástupů a to v podání samotné God of Thunder od KISS. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (37)

  • Dům Michaela Myerse (Tyler Mane) se nachází na 1110 Glendon Way v Jižní Pasadeně. Tommyho (Skyler Gisondo) dům je na 1960 La France Avenue. Laurie Strode (Scout Taylor-Compton) bydlí na 1003 Highland Street. Scéna v lese, kdy se Michael Myers pomstí chlapci, který jej šikanoval, byla natočena v Griffithově parku v Los Angeles. Filmování probíhalo od jara roku 2007. (jurasino)
  • Zhruba ve čtvrtině filmu, když Michael Myers (Tyler Mane) čeká na koledníky, sleduje jeho táta film Věc (1951). John Carpenter režíroval pozdější novou verzi, také nazvanou Věc (1982). Původní Věc se objevila i v jeho v prvním Halloweenu (1978). (Campbell)

Související novinky

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Probuďte mrtvé!

Probuďte mrtvé!

04.06.2008

Včera nám tu dělal bu-bu-bu Tim Burton (ve smyslu vyhrožování dalším filmem ve stejném stylu), dnes probudíme pár dalších strašidel. Především je tady adaptace komiksu Stevea Nilese, autora předlohy… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

I nemrtví točí filmy

I nemrtví točí filmy

10.01.2007

Rob Zombie, frontman metalové kapely White Zombie, má za sebou již mnoho úspěchů jako zpěvák a skladatel a tak se před pár lety střemhlav vrhl na kariéru režiséra a scénáristy v jedné osobě. Po dvou… (více)

Reklama

Reklama