Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo přežije, je vítěz. A pro Arnolda Schwarzeneggra, který se marně snaží uprchnout z vězení a dokázat svou nevinu, navíc získaná svoboda. Nejdříve ale musí v podivně kruté televizní show porazit nelítostné gladiátory... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (564)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Arnold v 80. letech ztvárnil velkou spoustu nezapomenutelných postav a vedle Terminátora, Conana, Dutche nebo Matrixe se tady objevil Ben Richards. Běžící muž mě společně se Špinavou dohodou v době WHSek minul. Tento "klenot" jsem si tedy užil až díky Novácké produkci. Bohužel jsem zjistil, že to jaksi není vončo. Running Man moc nefunguje. Knížka může být skvělá, ale i Arnold se ve své autobiografii vyznal z toho, že režisér Paul Michael Glasser neměl věci tak nějak pod kontrolou a výsledek není nikterak ohromující. Arnold si své uhraje. Kouří doutníky. Kosí protivníky a do toho trousí ty své hlášky. Neupírám filmu pokus o nadčasovost, ale spíše cítím hodně promrhaný potenciál výborné látky. Závěr z kategorie špatných. Protivníci mají spíše legrační kostýmy i dovednosti. 55% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hyperklasické béčko béčkové nejbéčkovatější. Arnold tu má opět své skvělé hlášky, ale nejlepší jsou ti lovci co ho chtěj zabít. Šílenej asijskej hokejista Profesor Sub-Zero. Létající negr s plamenometem Fireball. Tlustej operní zpěvák v římskym brnění co střílí elektrický blesky Dynamo. Motorkář s motorovou pilou Buzzsaw a konečně Kapitán Freedom ve skvělém podání Jesse Ventury. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Voľakedy dávno to bol jeden z mojich najobľúbenejších filmov. Nabúšený Arnold Schwarzenegger musí prchať pred profesionálnymi zabijákmi. Fireball, kapitán Freedom, Buzzsaw, Subzero a Dynamo. Jeden nebezpečnejší ako druhý, ale samozrejme, že Arnie im všetkým nakope prdele a zakrúti krkom. To všetko pre pobavenie krvychtivých divákov zvrhlej reality show "Running Man". Klasická akčná sci-fi z osemdesitých rokov. Tvorcovia tohto snímku si nápad o extrémne násilnej televíznej show a tiež aj názov vypožičali z románu Stephena Kinga, ktorý napísal v roku 1982 pod pseudonymom Richard Bachman. V ostatných aspektoch sa však film od knihy diametrálne odlišuje. *** ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je rok 2017, ekonomika dávno padla, ropa i přírodní zdroje jsou vyčerpané. Policejní stát, cenzura, opoziční postoj se netoleruje. Odpor je minimální. Pravda není zrovna populární. Lidé ujíždějí na sadistické zábavné hře Běžící muž. Polda z vrtulníkové hlídky neuposlechne rozkaz střílet do civilistů, nakonec je coby řezník označen přesto on. Putuje do futuristického gulagu, pláchne, přesto se ve zmiňované aréně ocitá. Tvůrci se tehdy pokoušeli o hrozivý pohled na média příštích dekád, trošku satiry se jim sice podařilo protlačit, ale jinak je to limonáda, která vedle té rádoby syrové brutality obsahuje místy docela šílený střih, jindy hodně nezvládnuté akční scény a zoufalé herecké výkony. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Nečtu Steohna Kinga,protože mě nebaví a vím,že Běžící muž je o něčem jiném,ale tohle se mi moc líbilo. Akční scény jsou jak Arnoldovy soupeři skvělí,samí těžký borci a on se s nimi nijak nepárá. Výborná dinamická elektrická hudba a spoustu fakt dobře vydařených momentů na,které se nezapomíná. "A nezapomeňte mi poslat kopii"řekl,když prupisku i s papíry zapíchl do zad nějakého chlapa. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (36)

  • Poslední film Erlanda van Lidtha (Dynamo). (Chatterer)
  • Ve scéně na začátku filmu na ulici běží upoutávka na show "Běžící muž", v níž jsou oužity také záběry ze soubojů Bena Richardse (Arnold Schwarzenegger) z tohoto filmu, které se však ale logicky ještě nemohly udát. (Corpsegrinder)
  • Podle producenta filmu Keitha Barishe byl tento film ze všech filmů Arnolda Schwarzeneggera nejoblíbenější u žen. Když byla jedna skupina žen dotázána, aby řekla, co se jí na Arnoldovi líbí nejvíc, odpověděla, že Arnold má hezký zadek. (lekr)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

20.02.2021

Přichází dobré zprávy pro fanoušky filmů na motivy literární tvorby Stephena Kinga. Studio Paramount Pictures právě jedná s režisérem Edgarem Wrightem (Baby Driver, Soumrak mrtvých) o spolupráci na… (více)

Reklama

Reklama