Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára Deeverová je krásná, temperamentní žena se svérázným přístupem k životu. Každý měsíc začíná nový milostný vztah s problematickým mužem, kterému pomáhá změnit se k lepšímu. Přestože zůstává k bývalým partnerům laskavá a přátelská, ještě nikdy pravidlo jednoho měsíce neporušila. Listopadovým kandidátem se stává Nelson Moss, který žije jen pro práci a nedokáže si představit, že by tomu mohlo být jinak. Má v San Franciscu luxusní byt, luxusní přítelkyni, o kterou ovšem příliš nedbá. Jednoho dne je nucen strávit na dopravním inspektorátu několik hodin čekáním na nový řidičský průkaz. Náhodou tam čeká i Sára, která kvůli jeho chybě neudělá test. Nemůže proto získat řidičský průkaz dřív než za měsíc, a tak Nelsona přiměje, aby svou chybu odčinil. Přestože je svými názory Nelsonovi protivná, podaří se jí nemožné, když ho donutí, aby jí věnoval měsíc života. Její byt mu připadá stejně odpudivý jako její přesvědčení, že on je ten, kdo má problém a kdo potřebuje na chvíli vysadit. A nakonec je to Nelson, kdo se hluboce zamiluje a doufá, že se mu podaří zlomit kletbu jednoho měsíce a zůstat se Sárou navždy. Netuší totiž, jaké tragické tajemství se skrývá za posedlostí jednoměsíčních známostí. (TV Nova)

(více)

Recenze (210)

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, které mne po dvaceti minutách, mé magické hranici, nezaujaly. Že jsem se dodívala, za to vděčím nudě ve službě. Byť průměrně inteligentnímu divákovi muselo dojít, jak ta podivná dohoda dopadne, málokdo tušil takové melodrama. Ale nudné to bylo v podstatě dál a dál. Dabing – Dlouhý ušel, Laurinová kuňka jako obvykle. Jedním z vtipných momentů byla jména mužů dle měsíců. Jinak příběh připomínal od dámy s kaméliemi leccos. Já tu romantiku spíš klasickou než moderní. Reeves mi fakt víc sedí v Matrixu. A Theron jako Zrůda. Poslouchat se dala Enya. Byť nyní již poněkud inflační. Co chápu je radost z myčky. Mytí nádobí nesnášela už moje babička a dědeček jí říkal: „Boža, až někdo vymyslí stroj na mytí nádobí, já ti ho kópím.“ Nekoupil. Maminka také nesnášela mytí nádobí. Myčku jsme si pořídily až my se sestrou po revoluci a maminka hned po nás. To jsem sice odbočila, ale to byl pro mne nejlidštější moment. Ze skutečného života. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dharma A Greg, Lester Burnham a s nimi ještě strašák děsivější než Voldemort. Že to nejde dohromady? No, něco na tom je. Je to zkrátka divně rozpolcená a přeplácaná story o melancholickém hledání skutečných hodnot, lásky a štěstí (protože to spolu souvisí) a o temnotě, která to všechno obestírá. Zkrátka a dobře, ústřední dvojice má na mnohem víc než na tenhle dortík od pejska a kočičky, který sem tam velkoryse ignoruje logiku a izoluje se od reality a ze kterého si zapamatujete leda tak to, že Jasonu Isaacsovi zelená fakt sekne, že Enya se opravdu nedá použít do každé ptákoviny, a že Charlize je vážně zlatíčko. A tak se nějak stane, že se vydržíte dívat až do konce...a pak vás začnou napadat myšlenky a vybaví se vám tvář...úsměv rtů a hlavně očí, tak krásných a hlubokých, že to až vžene slzy do vašich vlastních očí...opravdu bych pro ni udělal cokoliv? TOHLE cokoliv? Myslet na tyhle věci docela bolí...tohle bude dlouhá noc... ()

Reklama

Woodstock 

všechny recenze uživatele

Charlize Theron pětihvězdičkově přesvědčivá a naprosto k zulíbání. Objevila pro sebe způsob, jak alespoň trochu vymrdat se smrtí. Pomilujme se dnes, hned teď, dokud je čas! Láska jen tak napůl, bez citů, to by pak zbytečně bolelo. Bohužel Keanu Reeves a jeho psí oči jsou na pouhou jednu hvězdu a to ještě jen ze slušnosti, protože to nebyla jeho chyba. Do této nevděčné role ho nastrčil nelítostný smrtelný osud plus špatný casting a s tím ani top herec nic neudělá. Kromě toho smutného psího pohledu nad nespravedlností (filmového) života. Zprůměrováno to stačí s bídou na tři hvězdy celému filmu. Jenže Charlize Theron si opravdu zaslouží víc, takže mám teď dilema. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Velesmutná romantika...začíná to jako obvykle - Charlize Theron sbalí Keanu Reevese a z něj se stává lepší člověk, je tu však jedno ale - jako u předchozích Sářiných vztahů je to jen na jeden měsíc (listopad), Nelson netuší proč, ale souhlasí- city však zanedlouho vyhrají a Nelson se po měsíci rozejít nechce- tu na povrch výjde krutá pravda o Sářině zdraví- ale ani ona se nechce vzdát a vztah ukončit...konec je opravdu velmi silný a dojemný..95% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Nelson (Keenu Reeves) žil docela úspěšný život reklamního tvůrce, než potkal krásnou, ale trochu ztřeštěnou Sáru (Charlize Theron). Ta ho svoji bezprostřednosti už ze začátku přitahovala, ale stějně jej každým dnem vyváděla z míry. Už na začátku vztahu se domluvili, že spolu nebudou déle než jeden měsíc - listopad (november). Ale vzájemná láska nakonec zbortí veškeré úmluvy i bariéry, jen jedno překonat nedokáže - zákeřnou nemoc ... Já se ptám proč - člověk má náladu na příjemný romantický film - Keenu Reeves a Charlize Theron, to přece nemůže člověka zklamat. Ať už jde o (velmi podobný) Podzim v New Yorku nebo právě Listopadovou romanci, tak to jsou právě ty filmy, které vás nalákají na sladkou romanci, aby do vás ke konci napálili veškerý smutek světa a pokazili dojem z (doposud) tak hezkého filmu. Charlize Theron je zde opravdu nádherná, ale Keenu Reeves mi do takovýchto filmů nějak moc nepasuje - to spíš do nějakého akčňáku. Ach jo ... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama