Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Kowalski je bývalý automobilový závodník. Těsně před Velikonočními svátky je nucený na pár dní opustit svou manželku, která je ve vysokém stádiu rizikového těhotenství a odcestovat na druhý konec států. 2000 km od domova se dozví, že manželka je v těžkém zdravotním stavu v nemocnici a hrozí, že ztratí manželku i dítě. James se v zoufalství rozhodne přejet 2000 km ve vypůjčeném autě v rekordně krátkém čase. Hned na začátku ho však zastaví brutální policejní hlídka za překročení rychlosti. Jeho snaha vysvětlit jim vážnost situace mu nepomůže a policajti ho zatknou. Zoufalý James si uvědomí, že když ztratí dny ve vězení, je možné, že svou rodinu už nezastihne naživu. Rozhodne se pro šílený útěk před policií přes celé státy. Postupně se stává slavným a lidé mu drží palce, aby se dostal ke své ženě včas... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak by zapěl Roy Orbison: „I drove all night to get to you..“ Nechápu, proč si Hraničář místo Dodge Challenger nepůjčil koně od Bílého Gandalfa.. Remake tupý jak žiletka frontmana ZZ Top a já jen lituji, že nespatřil světlo světa i ten český z konce osmdesátých let v režii Soukupa. Lukáš Vaculík v něm spěchal v bílém embéčku z Aše do Karviné za svou těhotnou přítelkyní, ale poslední den natáčení někdo ukradl na place z nachystaného zátarasu oba dva buldozery a film se nedokončil.. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Na chlup okopírovaný původní Vanishing Point. Snad jedinou inovací je zde charismatický Viggo Mortensen, který ale Barryho Newmana nemůže jentak trumfnout. Je to tak trochu zbytečný film, mohli ho obohatit pár změnami, které by zpestřily ten známý děj ze 70. let, ale povídejte jim to. Přesto mě ten film ničím neurazil, je to prostě jen výborně udělaná kopie. ()

Reklama

smerďakov 

všechny recenze uživatele

Ale jo... navzdory někdy laciné kameře a střihu typu Walker, Texas Ranger. Mně se film líbil. Kowalskiho jsem se snažil pochopit a Viggo mi v tom pomáhal. Původní film jsem neviděl. A konec neberu vážně, spíš jsem si ho pro sebe trochu poupravil :-) Zkuste si taky představit tu čtvrtou hvězdičku s odřenýma ušima . . . ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem oba filmy, tenhle i původní VP z r. 1971, den po sobě. Většinou, když se někdo pokusí udělat remake nějakého slavného díla, bývá to docela katastrofa. Nečekal jsem tudíž žádný zázrak, a tak jsem nakonec byl docela příjemně překvapenej. Je poměrně složitý tyhle dva filmy porovnávat, ve zdejších komentářích už se objevilo několik úhlů pohledu na věc a vlstně všechny mají svůj díl pravdy. Původní VP se dá považovat za vcelku klasickou, skoro až "kultovní" záležitost a zarytí fanoušci na něj jistě nedají dopustit, na druhou stranu je pravda i to, že v něm hlavní hrdina prostě někam jede a jede a jede, nic moc se o něm nedozvíme, v remaku to má aspoň nějakou pointu, i když to může být považováno za slaďárnu. Závěrečná scéna remaku na jednu stranu vysvětluje zoufalý čin hlavního hrdiny poté, co se dozví o smrti manželky, i když s tím "otevřeným" koncem se jim to zrovna dvakrát moc nepovedlo:). V původním VP to končí pouze v podstatě nelogickou destrukcí auta a hlavního hrdiny, který se zavázal Challengera dovézt do Friska, což se mu nepodařilo. Zkrátka a dobře jsem čekal totální srágoru, což se nepotvrdilo. Prostě v něčem je lepší původní VP a v něčem tenhle remake. Co je na výbornou v obou, je Dodge a krajina:). V rámci objektivity hodnotím tedy oba stejně. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Mortensen je charismatický maník, na mém žebříčku oblíbených herců pomalu stoupá víš a víš, ale ani on nedokázal nic udělat s tupým scénářem, kvantem debilních hlášek a replik a naprostou zbytečností nudných flashbacků. Lacinost televizního zpracování nám tu kouká z každého záběru, snaha o filozofický podtext a morální patos je odpudivá, a jedinou oázu na poušti filmového balastu tak tvoří pár (doslova) pěkných záběrů legendárního auta Dodge Challenger z roku 1970 (opravdu krásný stroj) a dvou pěkných bouraček ("kotrmelec" pronásledovatelů a "konečná" hlavního hrdiny)... Mimo to už jen taková "perverzní" vsuvka - dvěma vedlejšími postavami (moderátor "live free or die" J. Priestley a věřící Kowalského žena Ch. Elise) je zastoupen seriál B.H.90210 :-) 30% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Vůz, který Kowalski (Viggo Mortensen) převáží, je Dodge Challenger R/T (Road / Track) ročník 1970 s motorem V8 Magnum 440 cui. (Martin_Happy)

Reklama

Reklama