Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavý příběh o pátrání po vrazích mladé studentky. Skupina mladíků z prostředí takzvané zlaté mládeže se bavila tím, že se zmocňovala dívek, aby je přiměla ke skupinovému sexu. Jednoho dne unesli z vysokoškolského klubu studentku 1. ročníku a znásilnili ji. Na rozdíl od jiných obětí ale tentokrát studentka nechtěla o svém ponížení mlčet, a proto musela být umlčena. O tom, kteří z únosců se stanou vrahy, rozhodne v její přítomnosti los. Nad ránem dívku odvezou k řece a utopí… Snímek režiséra a kameramana F. A. Brabce podle scénáře M. Zinnerové je vzdáleně inspirovaný skutečným zločinem. Uměleckými postupy obnažuje obludnou podobu egoismu, cynismus a bezcitnost při zacházení s lidskou bytostí, a usiluje o renesanci svědomí, soucitu a lidskosti. Film je doslova nabit hereckými hvězdami. Zaujme excelentní výkon J. Bartošky či M. Stropnického jako hlavního vyšetřujícího nebo obsazení hereckých rodin do rolí filmových rodičů a dětí (B. Polívka a A. Polívková, A. a D. Švehlíkovi). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (279)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na české poměry to zas až tak špatný film nebyl. Na filmy natočené nebo inspirované skutečnými událostmi pohlížím vždycky s nadhledem, hodně krát se taky stalo, že to byl jen tvůrčí „fake“, ale tady se režisérovi podařilo alespoň v některých pasážích natočit celkem záživnou atmosféru, mělo to i svou „špinavost“ a krátká leč nahá přítomnost Barbory si mou pozornost určitě získala. Zbytek herců podal průměrné výkony, ale tak co si budeme nalhávat, většina z nich do žádné „špičky“ nepatří… ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Bohužel forma válcuje obsah. Vizuálně nápadité a zajímavé záběry nezakryjí nedostatky scénáře. Situace, které by měly být brané vážně působí nechtěně komicky. Z obsazení zaujme mladý Kraus, který v roli synka zbohatlíka je uvěřitelný dále Martin Stropnický a Anna Polívková. Mohla to být slušná psychologická kriminálka, ale bohužel na mě film působí jako nablýskané ferrari, kterého se nemohu dotknout natož ho mít...Škoda. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Byl jsem po velké mediální masáži natěšen, že uvidím výbornou kriminálku. Místo toho jsem se dočkal průměrného filmu, kde se vlastně celou dobu skoro nic neděje a na němž je to nejlepší bezpochyby kamera a jiné efekty. Pan Brabec to prostě umí s kamerou jako nikdo jiný, a to dokazuje i v tomto filmu, a to je ten důvod, proč nakonec dávám dvě hvězdičky, díky umění pan Brabce, kterého se nebojím označit za nejlepšího kameramana u nás a jednoho z nejlepších na světě. Ale na druhou stranu by měla vésti k zamyšlení skutečnost, že kamera a efekty jsou zde lepší než děj a herecké výkony. Ale nakonec jsou z toho dvě solidní hvězdičky. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když po cestě z diskotéky zmizí mladá studentka, nikdo nepochybuje, že vrah bude brzy odhalen. Ale hodiny, později i dny a týdny ubíhají, a vrah (nebo vrahové) stále uniká... F.A. Brabec si pro svůj film Bolero vybral skutečné události z 80. let, a pokusil se je převést na filmové plátno. Nutno podotknout, že i přes velmi pomalé tempo (které je F.A. Brabcovi vlastní) se mu to docela povedlo, a určitě se nudit nebudete. Na druhou stranu film nepřináší nic extra, co bychom nikdy neviděli. Režisérovi se pro film podařilo přemluvit kvatna známých tváří, což určitě také potěší. Suma sumárum, jako epizoda v Kriminálka Praha by to bylo super, jako celovečerní film průměr ... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Několik nelogičností, slušná kamera - což se dalo čekat - ale celkově mám pocit, že si to Brabec natočil, aby dal znovu dio kupy Harapese a Vančurovou, ale hlavně aby si mohl zaonanovat u scény znásilnění Báry Seidlové - a možná nejen to. Ta scéna z filmu vyčnívá jak Eskymák z pyramidy a podobně se sem hodí. Bolek - aby si rozšířil filmografii - zde vzal takový štěk, až sám netušil, jak jej hrát. Scény z vily bohatejch jsou tak plný klišé, až bolí. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Na natáčanie prišli dokonca aj skutoční podozriví z vraždy. (Amityville)
  • V skutočnosti sa vražda stala na Slovensku a takisto aj zavraždená a vrahovia boli zo Slovenska. (Amityville)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno