Reklama

Reklama

Šípková Růženka

  • USA Sleeping Beauty (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nezapomenutelný příběh vytvořený v duchu tradičních disneyovek jako je Sněhurka a sedm trpaslíků nebo Popelka, je strhujícím spojením příběhu lásky, naděje a dobrodružství. Krásná princezna nadaná laskavostí a půvabem kdysi, ještě než usnula, vyvolala žárlivost zlé víly. Trojice dobrosrdečných dobrých vil se snaží ze všech sil ochránit milovanou princeznu, ale ani všechna jejich kouzla nestačí na strašnou Paní všeho zla. Když je Jitřenka očarována a upadne do spánku, musí statečný princ Filip překonat mnohá nebezpečí včetně závěrečného boje se zuřivým drakem chrlícím oheň, pokud chce princeznu probudit z věčného spánku! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (110)

Metal Lord 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem Šípkovou Růženku viděl až teď, tak musím uznat, že ačkoliv vypadá parádně, velký dojem na mě bohužel neudělala. Sněhurka, Popelka, Lví král i Aladin pro mě vždy byly působivější. Každopádně i tak je toto stále dobře odvedená práce od Disneyho a proto to hodnocením rozhodně nepotopím do průměru. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Je zde několik zajímavostí. Za prvé se princezna jmenuje Jitřenka. I přesto se pohádka jmenuje Šípková Růženka. A za druhé ta zlá víla je hrozně podobná Angelině Jolie ze Zloby ( 2014 ) . Což je také samozřejmě šípková Růženka. Je teda skoro jasné, že Zloba byla dělaná přesně podle této Růženky. A také tři hodné sudičky jsou hodně podobné těm ze Zloby. ()

Reklama

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Oproti Popelce o poznání méně vtipu, ale zase více prince. Šípková Růženka je akčnější, méně zpívaná (ale opět musím pochválit český dabing) a více zlá. Růženka má paradoxně téměř nejméně prostoru (ale já stejně raději prince, aneb jak je důležité míti Filipa). Další hezký příklad toho, že 2D mají své vlastní velké kouzlo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1959 uviedla spoločnosť Walt Disney Pictures do kín animovanú verziu známej rozprávky o Šípkovej Ruženke, spiacom kráľovstve, troch dobrých sudičkách a čistej láske, ktorá dokáže aj kliadbu zlomiť a prebrať priceznú z komatu. Uznávam, že je to profesionálne, nápadito spracované, hlavne čo sa animácií týka. Avšak sa mi to zdá už trocha prestárle. Toho vyspevovania a fidlikania tam je na môj vkus priveľa. *** ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná animace. Co je to ale platné, když stejně jako v případě "Popelky" jsou tu hlavní postavy úplně k ničemu. V Popelce zábavu obstarává Tom a Jerry, tady to celé probrebentí tři kmotřičky. Vážně nevím, k čemu Růženka, princ a všechno okolo, když si to stejně od začátku do konce dirigují sami. Uhladí-li se veškerý dramatický potenciál, je jakákoliv pohádka k ničemu, jedna scéna s drakem to nevytrhne. I známá pohádka potřebuje skutečné motivace, ne jen tupou předurčenost k dobrému konci. Ale stejně bych tyhle Disneyovské klasiky neváhal doporučit, minimálně má potom člověk možnost opravdu docenit Shreka jakožto jejich dokonalou parafrázi.. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (31)

  • Mary Costa získala úlohu šťastnou náhodou. Na jednej párty začala spontánne spievať pieseň, ktorú hral niekto na klavíri. Bol to filmový skladateľ Walter Schumann a pozval ju do štúdia na hlasovú skúšku - Walt Disney už totiž tri roky hľadal správny hlas pre Šípkovú Ruženku, ale bezvýsledne. Vraj to už chcel zabaliť. Mary Costa prišla, zaspievala a Disney po prvých sekundách vedel, že je to hlas, ktorý hľadá. (krasomama)
  • Kvôli 70mm formátu museli hudobný podklad nahrať a celý zvukový mix vytvoriť v Nemecku, pretože v USA nemali na to vyhovujúce nahrávacie štúdio, ani techniku. (BlueNeon81)
  • První animovaný film točený na extrémně širokoúhlý Super Technirama 70 mm o poměru stran 2,55:1 (běžně užívaný Cinemascope má 2,35:1). Díky tomu většina diváků nemohla nikdy vidět film ve správném poměru stran, kina na to nebyla zařízena. Náprava nastala až s reedicí DVD a Blu-Ray vydaným v roce 2008, kde je film v původní podobě. (Němi)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Reklama

Reklama