Reklama

Reklama

Zloba: Královna všeho zlého

  • USA Maleficent: Mistress of Evil (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Přešlo pět let. Královna černé magie Zloba žije spokojeně na čarovných Blatech a její kmotřenka Růženka dospívá. Jejich vzájemný vztah, který se zrodil ze zrady a pomsty, rozkvetl a zkošatěl. Nicméně nenávist mezi lidmi a kouzelnými bytostmi nezmizela. Svatba mezi princem Filipem z království Ulstead a Růženkou ze sousedních Blat je důvodem k radosti, a mnozí doufají ve spojenectví mezi znesvářenými světy. Avšak nečekaný zvrat událostí a setkání s novými mocnými spojenci dostane Růženku a Zlobu na opačné strany Velké války, která podrobí jejich rodinná pouta náročné zkoušce. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 5

Recenze (302)

kajas 

všechny recenze uživatele

Z první "Zloby" jsem nikterak odvázaná nebyla a upřímně mě překvapilo, že se chystá pokračování. Do kina jsem tedy vyrazila hlavně ze zvědavosti, jakým způsobem tvůrci rozvinou relativně uzavřený příběh. A světe div se, když o "Královně všeho zlého" uvažuji jako o samostatném filmu, myslím, že se jedná o velmi slušný fantasy snímek, který v mých očích ještě předstihl jedničku. Méně uječených víl, aktivnější Aurora/Růženka i princ (takže jsem přežila i změnu jeho hereckého představitele), bezva Michelle v záporné roli, krásný vizuál. Skoro 4*. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Ukázkový případ naprosto zbytečného pokračování. První Zloba byla poměrně zajímavá pohádka, která v kině i něco vydělala a tak se začalo pracovat na pokračování, které je už pouze čistým kalkulem. Příběhově a mytologicky naroubované na první díl, tak aby to alespoň trošku dávalo smysl, ale celkově nevidím ani špetku invence. Jednotlivé postavy a chování je příliš černobílé a šablonovité. Vyhublá Angelina Jolie je hodně creepy už sama o sobě, nehledě na její stylizaci tady. Na mě z toho čiší čistý kalkul a pouhý pohádkový digibordel bez větší invence. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Celkem líbivá pohádka připomínající vizuální stránkou Avatar. Využití animace a dostupné počítačové techniky ke zpracování do moderního kabátu bylo fajn. Herecká stránka byla slabší. Kromě Angeliny Jolie a Michelle Pfeiffer, žádný jiný herecký výkon mou pozornost nezaujal. Princ s princeznou nevýrazným výkonům vévodili. Vím, že jsou to v pohádkách nevděčné role, co se fyzických předpokladů i hereckých výkonů týče, ale v tomto případě to byla střela vedle. Taky tam nebylo příliš co hrát. Příběh byl velmi jednoduchý a konec předvidatelný. Zato vizuální stránka byla výborná, přímo pohádková a všechny nedokonalosti překryla a upozadila. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pokračování Zloby je přibližně na podobné úrovni jako jednička, akorát s větším rozpočtem a s velkolepějším finále, tedy fanoušci jedničky by zklamáni být neměli. Zloba je nečekaně dost temná fantasy fairytale, na kterou se hezky kouká díky hezkému vizuálu, krásné Angeliny Jolie, množství zajímavých kreatur ( medvěd,drak!) a potěší i dostatek slavných jmen. Finále má asi 30 minut a představuje solidní, poutavé, stategicky zajímavé dobývání hradu, které v rámci Fantasy žánru připomíná to nejlepší od Pána Prstenů. Rozhodně jsem se nenudil. 75% ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Možná se budu opakovat, ale té dětské dušičce, která se ve mě stále někde schovává, se znovu dostalo krásného zážitku ze snímku, který šikovně navazuje na původní pohádku a dále rozvíjí onen úžasný svět ve vší jeho rozmanitosti a hravosti plné nádherných vizuálních efektů. Ačkoli se jedná o motiv v základu relativně obehraný a příběh veskrze jednoduchý, výsledný děj působí, stejně jako minule, dosti osobitým dojmem, rozšiřuje pozadí a skýtá nový vývoj. Opět výtečně také fungují změny poloh, kdy se s přirozenou lehkostí střídají dramatické a vážné okamžiky se světlejšími chvílemi nebo tajemně temné pasáže s atmosférou radostnější, zase i díky nápomoci umně přetvořené hudební složky. K tomu je samozřejmě třeba přičíst ještě odpovídající výkony všech tří hlavních hrdinek a fungující emoce, jimiž se ani tentokrát nešetří. 85 % ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Premiéra filmu měla původně proběhnout 29. května 2020, ale nakonec byla přesunuta na 18. říjen 2019 kvůli tomu, že studio Disney bylo z práce režiséra Rønninga tak nadšeno, že nechtěli čekat do května 2020. (Varan)
  • Než se Zloba (Angelina Jolie) zhmotní na věži, kde ji zasáhla královna (Michelle Pfeiffer) šípem, tak z ní utečou dva vojáci. V dalším záběru ale utíkají z věže zase. (Duoscop)

Související novinky

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Reklama

Reklama