Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmové zpracování slavné pohádky bratří Grimmů. Film byl natáčen i u nás na hradě Pernštejn. V hlavní roli hraje Sigourney Weaver a Sam Neil. Klasický pohádkový příběh ve vynikajícím ztvárnění herecké špičky Hollywoodu Vás udrží v napětí od začátku do konce. (Q FILM PLUS)

Recenze (136)

Morien 

všechny recenze uživatele

Na filmu mě zaujalo především to, že trvá docela dlouho, ale přesto se mu nepodaří pořádně vytěžit žádný z motivů, které představuje. Postavy mizí a objevují se, jak si střihač zrovna zamane, a nikoli podle vnitřní logiky příběhu, Lilly je ztracená v temném lese v jednom záběru a v druhém už najednou všichni vědí, kde je, aniž by ji našli, zrzavý doktor je v jednu chvíli očarovaný, ale vlastně vůbec není očarovaný, a tak všelijak podobně. Mojí nejoblíbenější sněhurkovskou adaptací tak i nadále zůstává španělská němá Sněhurka - jiný příběh. Přesto má tahle verze momenty, které bych nazvala roztomilými až působivými. Zrcadlo je nesmírně krásné a Sigourney je božsky strašidelná. Její rozpracování zlé královny bylo velmi zajímavé, škoda, že se poněkud rozpadlo ve chvíli, kdy se těžiště pozornosti přeneslo na Lilly. Psychedelická hororová atmosféra někdy působí, jak má, a když zbytek přestává dávat smysl, tak je trochu zmatečná. Smíšené pocity. Ale to zrcadlo! ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tento inak celkom zaujímavý nápad trochu zničil samotný názov, ktorý vyvolával príliš veľké očakávania. Pretože ak niekto čakal príbeh hrôzy a horor v pravom zmysle slova, zostal nakoniec až na pár záberov sklamaný. Mne osobne sa však toto spracovanie celkom páčilo a hlavne herecký výkon Sigourney Weaver bol ohromujúci a vlastne bola hlavným ťahúňom celého filmu. Zámena trpaslíkov za špinavých zlatokopov bola pre mňa príjemné prekvapenia veľmi som to uvítala. Ak teda máte radi klasické rozprávky a máte záujem vidieť ich v trochu inej verzie, tento film je to pravé. ()

Reklama

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Takovej hodně průměrovatej průměr. Nijak mě to neurazilo, ani mě to nijak nezaujalo. Sigourney byla asi docela dobrá. Vždy si za jejím ksichtem představím vetřelce, takže mě zaujalo, že se tváří i vášnivě a dokáže vyjadřovat emoce. Hlavní hrdinka byla trochu unilá, ani nevím, jestli kdovíjak krásná. Ale co se mi líbilo, i když to nelze považovat za velké plus filmu, byla celkem velká role Táborského. Prostě chcete-li do filmu českého úchyla, zavolejte jemu. Celkový dojem max.50%, ale stejně jsem byl velmi zvědavý a dokoukal jsem to :D ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Nevidím na tomhle zpracování nic moc hororového. Na to byl ten strašidelný les přece jen málo strašidelný a oškliví "trpaslíci" zase málo oškliví, ale nadruhou stranu některé pohádky bratří Grimmů byly opravdu drsné, tak proč se jim trochu nepřiblížit? Pokud nejste nadobro zdeformovaní Disneyho verzí, není to zas až taková hrůza. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přestože tato hororová pohádka byla v mé sbírce již hodně dlouho, dnes to byla moje premiéra. Když už nadešel ten čas Vánoc a v televizi pořád běží dokola ty samé pohádky, došla konečně řada i na Sněhurku. Snad každý zná tento příběh, který se za řadu let dočkal obrovského množství nejrůznějších filmových i animovaných zpracování. Samozřejmě jsem přivítal tvůrčí myšlenku, ho pojmout netradičním způsobem, ovšem nevím, zda to byl nakonec ten nejlepší nápad. Přece jenom těch odchylek od standartu bylo tolik, že jsem v určitých chvílích jen nevěřícně kroutil hlavou. Potemnělá hororová atmosféra dostala zelenou, dokonce se tu dá narazit na několik opravdu povedených scén při kterých i trošku zamrazí, ale je tu i množství prvků, při nichž mi doslova vřela krev v žilách. Především to, že z pohádkových trpaslíků tu udělali bandu pobudů, ze kterých dobrosrdečnost sršela na sto honů (to myslím samozřejmě ironicky). Alespoň to jablko tu nechali. Takže v mých očích určitě částečné zklamání. Přesto si nemyslím, že by šlo vyloženě o špatný film. Když už nic jiného, tak herecké výkony to drželi nad vodou. Tím myslím především Sigourney Weaver. Její proměna z milé pěkné dámy v pomstychtivou čarodějnici, byla provedena docela dobře. Nebýt této herečky, tak bych šel asi s hodnocením dolů.50% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku filmu trhá malá Lilliana u hrobu své matky ze stromu jablko. Možnost, že by na daném stromu vyrostlo jablko není příliš vysoká, protože ten strom je dub. (Jezinka.Jezinka)
  • Keď macocha (Sigourney Weaver) vystupuje z koča má nechty upravené francúzskou manikúrou. O chvíľu neskôr v izbe už len priehľadným lakom. (ti88na)
  • Filmovanie bolo realizované aj na zámku Kost v Českej republike, ktorý je vzdialený asi 18 km od mesta Jičí. (dyfur)

Reklama

Reklama