Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do parkmontské střední školy přichází nová učitelka LouAnne Johnsonová. Devět let sloužila u vojenského námořnictva, pak se ovšem rozhodla radikálně změnit svůj život. Třída, kde má učit angličtinu, se však zdá horší než jednotka nepřítele na bitevním poli. Problémoví, většinou barevní studenti jsou sice inteligentní, jsou však naprosto nezvladatelní a divocí. První kolo sice LouAnne prohraje, když neunese vulgarity, kterými ji třída při první hodině zahrne, a uteče ze třídy. Rozhodně se však nemíní vzdát. Odhodlána přesvědčit je, že vzdělání není zbytečné a zákony ulice nejsou přednější, pouští se do studia psychologie a přístupem, kterým by se ke svým studentům přiblížila, si pozvolna získává nejprve zvědavou pozornost, a později dokonce zájem studentů. Její nekonvenční metody se však stávají terčem kritiky některých kolegů i komisního černého ředitele Grandeye. Bojující LouAnne tedy musí otevřít druhou frontu. Přestože se výsledky dostaví, ocitá se učitelka v situaci, kdy začíná uvažovat o smyslu toho, co dělá, a přemýšlet o tom, že odejde. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Devadesátka jak Brno filmařsky, i obsahově. Kolik zpracování na téma dobrá učitelka s netypickou historií vs zlí studenti střední školy tu už bylo ? Mraky. Dangerous Minds však bezesporu patří mezi ty lepší. Podařilo se výborně trefit devadesátkovou atmosféru na své typické platformě raperských vypalovaček, kostkovaných košil, spousty vulgarismu a jedinečného pouličního Boyz n the Hood stylu, který osobitě a zároveň přesně evokoval náladu tehdejších městských aglomerací USA, zároveň reflektoval životní styl chudých čtvrtí a samozřejmě rasové diskrepance. Určitě se to nevyhne klišé, hlavně na konci se až podezřele rychle stanou ze zlých studentů ti hodní, ale těch tématických úchopů a problémů se tam skrze zábavné a mnohdy napínavé sekvence propírá poměrně mnoho. Navíc Michelle Pfeiffer je neskutečně dobrá herečka v jakékoliv pozici či náladě. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

V kompaktu to fungovalo, neboť každá, byť malinká snaha, se počítá. O to víc, pokud se tak děje na úrovni první (rodina) nebo druhé (škola) distance. "V mé třídě je četba poezie odměnou sama o sobě." Historická věta. K výbornému herectví potřebná nostalgie hudby, prostředí dané doby... A je jen krůček nasolit "A" všem bez rozdílu. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem před pár lety viděl a když jsem si ho znovu pustil, už mě tolik nenadchl. Dal bych i větší hodnocení, ale u tohoto filmu mi chybí jeho opravdovost. Michelle Pfeiffer bych tu roli se zamhouřením oka ještě věřil (znám ze svého okolí hrst učitelů, kteří se opravdu snaží být dobrými učiteli), ale těm dětem už ne. Pár napravených snad, ale rozhodně ne celá třída! Ale musím pochválit hudbu (abych jen nekritizoval), v čele s písní Gangster's Paradise. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno na tyhle pohádky o třídě nepřizpůsobivých, jak se u nás říká, příliš nevěřím. Moc si nedokážu představit, že učitel, ať už je jakýkoliv, donutí třídu Lakatošů a Deméterů přečíst třeba jen Malého prince a už vůbec si nedovedu představit kantora, který by tomu dokázal dát tolik času a energie, byť uznávám, že takový Samaritán se občas najde a stejně tak se může stát, a nakonec se v případě třeba Erin Gruwell stalo, že učitel žáky strhne a nastane určitá symbióza. Pokud mu tedy nehážou klacky pod nohy striktní obhájci školních předpisů. Stejně jako tady. Ale jinak jsem spíše skeptický. Nicméně na Dangerous Minds se kouká hezky, Michelle Pfeiffer válí a i žactvo, byť mi zpočátku lezlo na nervy, si mě nakonec dokázalo částečně získat, takže jsem jim odpustil tu rozjívenost, která mě vytáčela. I přes určitou naivitu jsem nakonec spokojen a o tom to vlastně nakonec je. 70% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím. Dřív jsem viděl parodii Bláznivou školu, která nebyla sice nic moc, ale byla aspoň trochu vtipná. Nebezpečné myšlenky jsou naivní příběh o tom, jak se děti z gheta začnou učit. Nejhorší je, že se film bere příliš vážně. Ani se mi nechce věřit, že tohle produkovali Simpson s Bruckheimerem. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Většina studentů ve filmu neměla žádné zkušenosti s herectvím. (TheRay97)

Reklama

Reklama