Reklama

Reklama

Strážce duší

(seriál)
Krimi / Mysteriózní
Česko, (2005–2009), 11 h 51 min (Minutáž: 52–76 min)

Scénář:

Arnošt Vašíček

Kamera:

Peter Beňa

Hrají:

Lukáš Vaculík, Zuzana Norisová, Ladislav Frej st., Jan Šťastný, Markéta Hrubešová, Ilja Racek, Adrian Jastraban, Jana Hubinská, Luděk Randár, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Série tajuplných příběhů se Zuzanou Norisovou a Lukášem Vaculíkem v hlavních rolích. Žánrově se seriál pohybuje na pomezí detektivky a napínavého thrilleru s prvky tajemna, ale i jemného humoru. Sympatická dvojice, spisovatel Armín a studentka Katka, v něm pátrá po záhadách minulosti i současnosti. Do nečekaných souvislostí se v nich dostávají záhady z dávné minulosti s příběhy zcela současnými. (Česká televize)

(více)

Recenze (200)

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Hrátky s nadpřirozenem mám rád. Pokus o české Akta X ovšem nevyšel. Ovšem co předvádí ústřední duo je tragické...Koncept při luštění záhad imho vždy stejný, Norrisová je pouze pro ozdobu, Vaculík většinou sice tápe, ale i tak je jedním z největších kladů seriálu. Kvalita dílů je silně nevyvážená, pamatuji na dva, tři co měly nějakou úroveň. Bohužel, na opravdový tuzemský mystery seriál se vším všudy si musíme počkat... ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Celý seriál se hned zkraje tvářil strašně dramaticky a mysteriózně, ale po pár dílech muselo i naprostému mamlasovi dojít, jaká je to děsná blbina. K tomu ještě strašně se přetvařující Vaculík, který před kamerou pózuje jak může a mladej Suchařípa, kterej se na týhle roli rozhodně nenadřel. Jen tam tak chodil, tvářil se vážně a občas rozpřáhl ruce..aspoň že se dalo koukat na tu Norisovou. ()

Reklama

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Tohle rozhodně patří mezi nejlepší seriály ČR. Výborný námět. Hororová tvorba v Čechách nemá vůbec žádného zastání, proto vítám každou snahu, ještě by se u nás mohl začít prosazovat fantasy nebo sci-fi žánr po vzoru anglického Doctor Who, ale na to bohužel nemají Češi ambice a dostatek fantasie a když už předvedou nějaký výkon, tak to stojí za..... Obsazení je super a když se do toho přidá i originální soundtrack s parádní znělkou, kterou si ještě teď pamatuju, tak to nikdy nemůže dopadnout špatně. Já jsem s ním rozhodně spokojená a raději budu trávit večer díváním se na Strážce duší než na Ordinaci v růžové zahradě. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Byl by to dobrý seriál, nebýt Strážce duší a vidin Zuzany Norisové. Není potřeba všechno polopaticky vysvětlovat a na všechno přijít, v tom je kouzlo, tajemno, záhada. To se tady nepovedlo, zajímavé zápletky, tajemné události i předměty, záhady, jsou ubity jejich rozuzlením či koncem bez pointy. Vaculík toho moc neukázal, dialogy jsou někdy úděsné, každopádně lepší hodnocení sráží amatérské herecké "výkony" vedlejších postav. I tak trochu lepší než další "díla" té doby. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Tento seriál lze rozdělit na dvě části - na prvních devět dílů z roku 2003, kterým nechybí dobré nápady ani atmosféra a na další čtyři díly z roku 2009, které nemají sice atmosféru, ale jsou poměrně solidní kriminálkou. Zatímco za prvních devět dílů jsem ochotna dát 80% bez přimhouření oka, za další dotočené díly dávám horších 60% - není to sice špatná kriminálka, ale prvním dílům se to prostě nevyrovná. Celkově vzato dávám 70%, je to totiž seriál, který je na české televizní poměry originální, s nápadem a dobře natočený. Oceňuji fakt, že se konečně někdo v Čechách pokusil natočit něco jinak a s nápadem, o to víc mě mrzí hodnocení, myslím, že 51% je přeci jenom trochu nízké hodnocení. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (38)

  • Zastřelený upír spadl z mostu do řeky, jednalo se o barokní most v Náměši nad Oslavou. Na tomto mostě jsou jen sochy světců, socha démona na něm není. (LaCasita)
  • Natáčeno na státním hradě Veveří. Reliéf, který Katka (Zuzana Norisová) kreslí, se nachází na románském kostele Nanebevzetí Panny Marie, který stojí asi 400m od hradu Veveří. (LaCasita)
  • Edward Kelley byl skutečně anglický alchymista žijící a pracující velkou část svého života na dvoře císaře Rudolfa II. v Praze. Za své podvody v rodné Anglii byl skutečně potrestán uříznutím obou uší. (ArthasKarfa)

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama