Reklama

Reklama

Batman a fantom

  • Česko Batman a Fantóm (více)
Trailer

VOD (1)

Batman bojuje proti temnému přízraku, aby očistil své jméno. Když jsou v městečku Gotham systematicky likvidováni nejobávanější lupiči, všichni se bojí toho nejhoršího: že za to může křižácký rytíř oděný pláštěnkou. Nocí se plíží temný násilník - fantom s komplikovaným vztahem k Batmanově minulosti. Podaří se skutečnému Batmanovi vyhnout se policiii, zajmout přízrak, sejmout jeho masku a očistit své jméno? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mafiánští bossové jsou likvidováni tajemným přízrakem (Phantasm), kterého má Gotham mylně za Batmana, a Bruce Wayne se zmítá ve vzpomínkách na nešťastnou lásku. / Tento netopýří animák je celkově vážnější a osobnější, než na co jsem jinak od DC zvyklý. Rozjíždí se poněkud neakčně a trošku zmateně (ty flashbacky), ale v půlce se do hry vloží pan Joker (celkem podobný Nicholsonově hrané verzi) a ten to zachrání. Takže nakonec nic méněcenného. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Luke Skywalker jako Joker? Porad tomu neverim :) Nepoznal bych ho. Joker je tu ten spravny posuk jak ho mam rad. Animace je sice ze stare skoly a s dnesnim DC vizualem se po technicke strance nemuze rovnat, ale zas ma takove to retro kouzlo, kdy pojimali Gotham ve stylu 30. let - zkratka stejny styl i herci (Conroy jako Batman) jako v "Animated Series" z 90. let. "Fantom" je tak trochu love story Bruce Waynea v prostredi mafianu a gangsteru, ktere likviduje samozvany mstitel. Hodne deste, tmavsi paleta barev a na pomery animaku i slusna hudba s monumentalnimi choraly (i zaver. pisen "I Never Even Told You" je hezka). Celkove solidni detektivka a slusny zacatek anim. ery superhrdinu od DC a Warner Bros. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeden s prvých filmových príbehov Temného rytiera. Aj keď je animovaný. Dve dejové línie, ktoré sa tu spájajú rozprávajú o začiatkoch Batmana a zároveň o jeho prvej láske, ktorej kebyže neskríži cestu pomsta by Bruca odklonila od úmyslu zachrániť Gotham a tým aj od toho aby vznikol Batman. Od nástupu Jokera ako protivníka film naberá na dynamickosti a začína byť aj zábavný. Dovtedy pri riešení prípadu tajomného Fantóma film spada do predvídateľnej roviny a aj keď je všetko pekne zostrihané, nakreslené a ozvučené zaváňa to trocha nudou a nedotiahnutosťou. Druhá polovica filmu fanúšikovi ako keby vynahradila tú prvú a ulahodí mu v mnohých smeroch. Preto si myslím, že tento prvý animovaný príbeh o Batmanovi zostal kdesi na pol ceste. ()

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Bruce Wayne zažíva ťažké dni, keďže jeho maska ho nechráni pred citmi, a objavuje sa aj nový nepriateľ, ktorého si Gotham mýli za „oplášteného križiaka“. Tento film je zaujímavý, keďže sa v menších flashbackoch snaží odokryť minulosť Bruce Wayna a jeho začiatky ako bojovníka proti zločinu. Najviac ma potešilo klasické zobrazenie Batmana, známe zo seriálov z roku ´92. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Musím dát 5, skvělá atmosféra, zajimavý příběh prosycený zajímavými flashbacky (občas sice trochu příliš se podobající normálnímu ději, ale naštěstí je to vždycky nakonec odděleno a ukončeno tak, aby byl vidět ten přechod), dobré akční scény, zajimavá dilemata a super soundtrack ve stylu Elfmana - to vše funguje v zobrazení Gothamu perfektně. Má to přídech tajemna ve scénách se smrtí, ale hlavně - má to Jokera. Sice samotné finále se mi tak úplně nezamlouvalo, Hamillovo ztvárnění maniaka s věčným úsměvem (hlavně tedy hlas) je však něco neuvěřitelného. To je také jediný důležitý bod, který pak chyběl v Batman vs Red Hood. John DiMagio má bezesporu taky šílený hlas, ale na Marka prostě nemá nikdo. Díky němu bych přidal i dva hvězdy, což by ve výsledku asi bylo spíše 6 než 5 :) PS: takhle nějak bych si představoval Gotham pasoucí po Batmanovi.. Uvidíme ()

Galerie (107)

Zajímavosti (10)

  • Navzdory názvu není Fantom ve filmu vůbec zmíněn jménem. (liquido26)
  • Snímek měl být původně uveden rovnou na video, avšak studio Warner Bros. se rozhodlo poslat jej do kin a rozpočet navýšit na 6 milionů amerických dolarů, nicméně zanedbaná reklamní kampaň způsobila, že film v pokladnách kin pohořel a vydělal pouhých 5,8 milionů dolarů – snímek se zaplatil až z prodejů na video. (fiLLthe3DD)
  • Vo filme na chvíľu vidíme spis o Jokerovi, v ktorom je napísané jeho skutočné meno, Jack Napier. Ide o priamy odkaz na Burtonov film Batman z roku 1989, kde sa Joker stvárnený Jackom Nicholsonom volal civilným menom rovnako. V komiksoch ani ostatných filmoch sa jeho pravá totožnosť nikdy neprezradila. Treba však dodať, že v animovanom seriáli Batman z roku 1992, ktorého pokračovaním je aj práve Batman a fantóm, sa prezradilo, že Jack Napier nie je Jokerove skutočné meno, iba jeden z mnohých pseudonymov. (Rieux)

Reklama

Reklama