Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční thriller Carlitova cesta: Zrození gangstera od producentů filmů Zjizvená tvář a Carlitova cesta popisuje mladá léta legendárního Carlita Brigante, nejznámějšího z newyorských gangsterů. Nenasytná touha po penězích a moci zavede mladého Carlita do brutálního podsvětí New Yorku, kde vládnou pouze peníze a kde platí jediný zákon: "oko za oko, zub za zub". Carlito je na nejlepší cestě stát se heroinovým králem Harlemu. Rychle ale zjistí, že jediná cesta k přežití v newyorském podsvětí New Yorku je naprostá loajalita jeho přátel a respekt k zákonům ulice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

kamil0606 

všechny recenze uživatele

Veľkolepý úvod (asi tak 3 minúty), zvyšok podpriemer, záver nadpriemer ... Priemerný dej, priemerný herci, priemerná réžia ... Hudba bola len ojedinelá a tým pádom slabá. Na gangsterku tomu chýbala tomu predovšetkým SILA, viac hlášok a drsných kecov. Gangstri boli slabí, ľúbostná aféra bola skôr mínusom. Zaujímavý záver ale úplny koniec bol hnus. Nič extra, takých 55% ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

DVD 10 (AJ) - Nejsou 4 hvězdičky jako 4 hvězdičky. V minulém komentáři, když jsem ohodnotil Carlitovu cestu s Al Pacinem čtyřmi hvězdami, byly to hvězdy zasloužené a poctivé. V tomto případě tomu už není. Pokračování, nebo spíše prequel se trochu vymkl kontrole. Prvních 15 minut, kdy nás Carlito uvádí do příběhu je velmi slibných a nabudí. Ale pak....tu du dum dum. Film se věnuje spíše té "romantické" části a tempo dosti uvadá. Pak zase pár silných scén, např. ty s italskou mafií, kde zejména Domenick Lombardozzi (známý z Miami Vice) byl skvěle vybrán. A pak opět pár klišé. Závěr naštěstí celkem obstojný. Zkrátka to bylo jak na houpačce. Nicméně zde bylo pár zajímavých herců, např. Mario Van Peebles, Sean 'P. Diddy' Combs nebo Michael Kelly a délka necelých 90 minut nenudila, takže nakonec z toho vyplave těsných 70%. ()

Reklama

LINKIN

všechny recenze uživatele

(konec reklamy) ... "Na co že to koukáme?" --- "Na ten sitcom" --- "Já myslel, že na Stalloneho" --- "Né, na Carlitovu cestu přece" --- "Aha" --- "Aha" ... (cca 30 minut) ... "Není nějakej divnej?" --- "Kdo?" --- "Ten Carlito" --- "Že? Neměl ho hrát Al Pacino?" --- "Tež si řikám. A ten De Palmův vypadal starší" --- "Dáme ještě koláčky?" ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Nevedel som, že najprv bola kniha, no aj tak, Carlitova cesta patrí medzi moje obľúbené gangsterky a tak trochu som sa vyľakal, čo za znesvätenie sa to ide páchať. Jay Hernandez na 89 minútach zvládol ukázať sa v dobrom svetle a zapasovať mi do role mladého Briganteho, P. Diddy si zahral podobného mamrdára ako v Dostaň ho tam, čo ma potešilo a Luis Guzmán sa "vracia" ako usmrkaný Nacho (aj keď - načo?). Zápletka celkom ušla, no dalo sa k nej prepracovať aj trocha skôr, no chápem, šlo sa podľa predlohy. Celkovo som spokojný, žiadna veľká blasfémia sa nekoná a záverečný podfuck mi vykrútil kútiky do úsmevu. Slušné ***. ()

DENIROSIS 

všechny recenze uživatele

** až***.Film sám o sobě není špatný,ale také to není nic zvláštního-průměrná gangsterka,na začátku žádná výrazná chyba a žádný objev.Až na ten konec,je hodně spackanej,takle dobře a naivně to určitě nekončí.Ještě jedna věc proč to vůbec bylo natočeno,ani náhodou to nesahá Carlitově cestě natočené Brianem De Palmou po kolena. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Anachronismus: Film se odehrává na konci 60. let, v té době se ještě Malcom X Boulevard nazýval pouze Lenox Avenue. (liquido26)
  • Carlitova Cesta: Zrození gangstera je založena na knižní předloze Carlitova Cesta od soudce Edwina Torrese. De Palmův film byl natočen podle druhé Torresovy knihy o Carlitovi s názvem After Hours, ale aby nedošlo k záměně se stejnojmenným Scorseseho filmem z roku 1985, vypůjčil si De Palma pro svůj film název první knihy. (liquido26)

Reklama

Reklama