Reklama

Reklama

Den, kdy se zastavila Země

  • USA The Day the Earth Stood Still (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve snímku Den, kdy se zastavila Země, který je remakem klasického stejnojmenného sci-fi filmu z roku 1951, se uznávaná vědkyně dr. Helen Bensonová (Jennifer Connellyová) ocitne tváří v tvář mimozemšťanovi jménem Klaatu (Keanu Reeves). Ten přicestuje na Zemi s jediným úkolem – varovat lidstvo před hrozící globální krizí. Když síly, které Helen nedokáže ovládat, začnou s mimozemšťanem zacházet jako s vetřelcem a odmítnou jeho požadavek jednat se světovými mocnostmi, Helen společně se svým odcizeným nevlastním synem Jacobem (Jaden Smith) rychle odhalí smrtící důsledky Klaatuova tvrzení, že je "přítelem Země". Helen teď musí najít způsob, jak přesvědčit někoho, kdo má v rukou rozhodnutí o naší budoucí existenci, že lidstvo stojí za záchranu – možná je ale příliš pozdě. Proces už začal. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 188)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ono je asi naozaj na mieste na začiatok povedať, kto originál videl a kto nie, pretože od toho sa dá odvodiť určité percento hodnotenia. Každopádne, po sakramentsky dlhej dobe som si pozrel čistokrvné sci-fičko, pri ktorom som si užil len čistej zábavy. Komerčná stránka filmu je v norme, dobre naplánovaný je však environmentálny podtón, ktorý udáva tempo celému filmu, ale nebol aspoň tak prvoplánový ako v nedávnom 'The Happening'. Takže spokojnosť, určite to nebol film, pri ktorom sa mi zastavil mozog. 75%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lehce zapomenutelný sci-fi remake, který ve mně maximálně navodil pocit, že nastal Den, kdy se mi zastavily hodinky.. V otázce obhajoby bytí na planetě Zemi parazitujícího lidstva měl Klaatu místo zasedání OSN raději přímo navštívit Johna Cleese, jenž by mu ukázkou švihlé chůze názorně vysvětlil, proč jsme tady. Derricksone: Klaatu barada nikto! ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi Derricksonův styl i Reevesova prkennost, ale za pomalým tempem a bezuzdným mentorováním by se mělo skrývat trochu lepší vyvrcholení. Čert vem průměrné triky a otravného Smithe Jr. Divák se zastaví až ve chvíli, kdy Reeves souhlasně kývne, a doslova pár okamžiků po vybombardování trávníku na kterém stojí, prostě uzná, že nejsme takoví necitové. Já teda budu, takže dávám milosrdnou, ale přesto facku. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Scott Derrickson je rozhodne výborný režisér. Celý čas je vidieť, s akou zručnosťou komponuje jednotlivé scény a aj celok má z režijného hľadiska hlavu a pätu. Žiaľ, už úvodná polystyrénová metelica naznačí, že bude musieť bojovať s nízkym rozpočtom. Tomu zakrátko pribehne na pomoc pomerne slaboduchý scenár, ktorý nemá šajnu, ako dostatočne vyťažiť zaujímavú tému. Spoločne sa snažia Derricksona zlomiť, ale ten to aj vďaka dobrým hercom ustojí so cťou. Ak mu niekto napíše k Hyperionu dobrý scenár, tak sa máme na čo tešiť. ()

castor 

všechny recenze uživatele

To bylo tak, když si páni producentští hlavouni usmysleli, že lidstvo si svým lhostejným přístupem už dlouhá léta koledovalo, takže je třeba trochu té moralizující agitky.. Příběh sledujeme pohledem sličné astrobioložky Helen (odosobnělá Jennifer Connelly opět jako inteligentní a samostatná žena bez partnera – a navíc s ukňouraným nevlastním synkem), která je coby elita americké vědy (už tak mladá) povolána ke zkoumání světélkující koule, která se nečekaně zjevila v newyorském Central Parku. Setkání třetího druhu proběhne prostřednictvím vyslance Klaatu, který má Zemi naposledy varovat, že ničí něco, co je ve vesmíru nedostatkovým zbožím. Jenže lidská rasa zareaguje po svém.. Jak jinak.. Keanu Reeves tu zůstává věrný svému úspornému „Neo“ projevu. Předvádí další nepřítomný pohled své bílé tváře a on, stejně jako režisér se scénáristou, naneštěstí vypíchli i přes poměrně komorní povahu díla všechna věčná klišé. Snímek, který je zjevnou poctou stejnojmenné sci-fi klasiky z roku 1951, se navíc rozhodl, že základ vybuduje na atmosféře a dialozích. Jenže chyba lávky, protože už samotná humanistická zápletka není jen sama o sobě natolik nosná (paranoia z konečnosti světa, hrozba sebezničení) a celý tenhle zamlžený projekt nevytáhne z průměru. Napětí nebo mrazení v zádech jsem tu vedle překvapivě skromných kulis a trochy té velkolepé akce hledal marně. Naopak je ale chvályhodné, že snímek Scotta Derricksona není až tak naivní, jak by se dalo čekat. I když je zřejmé, že Klaatu na prostém lidském příběhu zjistí, že lidstvo má i své světlé stránky a vědátorka Jennifer Connelly se tak za nás za všechny hříšníky musí kapánek přimluvit!! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Když je Klaatu (Keanu Reeves) na detektoru lži a ptá se zhypnotizovaného agenta na cestu, má v jednom záběru agent ruku na detektoru a v dalším záběru na klíně. (MrAldridge)
  • Obsazení Keanu Reevese (Klaatu) bylo pro režiséra Scotta Derricksona těžkým krokem, protože se obával, že takto známé tváři nikdo neuvěří, že je mimozemšťan a bude to vypadat směšně. (Karlos80)
  • Kvůli scéně, v níž Klaatu (Keanu Reeves) opravuje složité formulky napsané na tabuli starým profesorem, přizvali filmaři fyzikální experty. Rovnice byly napsány na tabuli tužkou, herec je jen křídou obtahoval. (Pumiiix)

Související novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Den, kdy se zastavil Hyperion

Den, kdy se zastavil Hyperion

02.02.2009

Dvoudílný román Dana Simmonse Hyperion Cantos (v češtině pod názvy Hyperion a Pád Hyperionu) patří k nejdůležitějším sci-fi knihám uplynulých... inu, vlastně patří k nejdůležitějším a nejlepším vůbec… (více)

Tak už se rozhodni, Keanu!

Tak už se rozhodni, Keanu!

17.01.2009

Keanu Reeves toho během propagačních rozhovorů ke Dni, kdy se zastavila Země, navyprávěl o své budoucnosti opravdu hodně. Ve kterém z filmů jej tedy uvidíme? V „šéfkuchařském filmu“ Davida Finchera,… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama