Reklama

Reklama

Purpurové řeky

  • Francie Les Rivières pourpres (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je Pierre Niemans (Jean Reno), francouzský vyšetřovatel masových vražd, povolán vyšetřit krutou vraždu, vstupuje do tajemného světa lží a nemyslitelné hrůzy. Mrtví zbavení rukou a očí jsou klíčem k strašlivému konání vraha, které však nebude mít dlouhého trvání. Každá vražda znamená něco víc, každá oběť je viníkem ve spiknutí a velkém pochybném experimentu... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (569)

forsberg 

všechny recenze uživatele

Purpurové řeky je film s přízračnou atmosférou, podbarvenou vynikající hudbou Bruno Coulaise. Škoda, že příběhu na konci prudce dojde dech, stejně tak, jako Casselovu hrdinovi na fakultním stadionu. Renoův komisař Niemans mi svým strachem ze psů připomněl jiného detektiva s fóbií ze slepic...v mnohem lepším mystery Angel Heart. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Jean Reno v jedné ze svých nejlepších rolí rozplétá záhadu kolem pokusů s eugenikou na nesmírně zajímavém místě s působivou atmosférou. Dost mě potěšilo, že se snímek rozběhl bez nějakého zbytečného úvodu. Od první minuty do té poslední se rozjelo pořádné vyšetřování. Jediné, co mě zarmoutilo bylo to, že byla pachatelka zřejmá od jejího prvního spatření. Naštěstí to příliš neubíralo zajímavosti příběhu, kde se pomaličkou sloupávaly jednotlivé vrstvy cibule a poodhaloval se motiv stojící za vražděním. Kvalitní záležitost, kterou by si minimálně každý milovník krimi neměl nechat uniknout. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Takhle má vypadat dobře odvedená práce s francouzským podpisem. Dva výborní herci v rolích, které jim padnou a příběh temný jak si divák přeje. Docela je překvapivý i příběh, kterému pomáhají nepříliš ukecané postavy, což skvěle dotváří atmosféru... I po letech si na Purpurové řeky vzpomenu, na tělo na zemi s hmyzem stejně jako na závěr na ledovci. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Začátek mne usadil s otevřenou pusou. Během běžícíh úvodních titulků pomalu zabíraná mrtvola kdesi v lese, po jejíž bledé kůži leze hmyz a všeliká havěť.... Do toho úžasná hudba... bylo mi jasné, že film bude zážitkem. A taky byl. Moderní francouský thriller s duem Cassel - Reno svižně odsypával. Celou dobu jsem měl ale dojem, že už to tu někdy bylo..... Nebýt toho konce, bylo by to minimálně na 4 hvězdy. * * * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Paráda a lituji, že jsem film tak dlouho odkládal. Crimson rivers je velmi inteligentní, mrazivý a napínavý thriller v čele s vynikajícím Jeanem Renem a Vincentem Casslem. Kdo má rád filmy, kde se vrah uhádne až na konci, tak nebude litovat . Podobnost s Finchrovým Seven je až hmatatelná, avšak neurážející, naopak silně konkurující díky velmi působivému zpracování mrtvol. 80% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětové tržby byly v přepočtu 60,1 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Americká premiéra se konala téměř rok po francouzské. (gjjm)
  • Na mŕtvom tele v márnici je vidieť tieň kamery. (shimik77)

Reklama

Reklama