Reklama

Reklama

Scary Movie 4

  • USA Scary Movie 4 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Co může být ještě neuctivější, vtipnější a děsivější než Scary Movie 3? Samozřejmě Scary Movie 4! Scénárista a režisér David Zucker se znovu sešel se scénáristy Craigem Mazinem a Jimem Abrahamsem, aby v tomto pokračování velmi úspěšné série opět posunul hranice komediálního žánru. Žádný blockbuster ani popkulturní ikona nejsou před jejich zběsilým humorem v bezpečí: oběťmi nemilosrdné parodie se stávají Válka světů, Nenávist, Vesnice, Hra o život, Million Dollar Baby, Zkrocená hora a celá řada dalších filmů... Tentokrát osud zavane naivní Cindy Campbellovou (Anna Faris), která se snaží budovat kariéru v oblasti péče o nemohoucí, do domu podivné staré paní (Cloris Leachman). Jako by nestačilo, že dům je ještě podivnější než ona obskurní důchodkyně a zjevně v něm straší, bydlí hned vedle skvěle vypadající kluk (Craig Bierko) a svět navíc sužuje akutní hrozba globální mimozemské invaze. Neohrožená hrdinka se však znovu vrhá do víru událostí a snaží se rozluštit hrůzné zprávy ze záhrobí, najít lásku na velmi zvláštních místech a zachránit svět před totální zkázou. Během hledání indicií, které mohou zachránit život nejen jí, ale i celému lidstvu, se setká s hrůznými leteckými katastrofami, pozoruhodnými nevidomými dívkami, vesnickými idioty, nedbale oblečenými rappery, psychotickými lidmi, kteří se připravují na přežití globální katastrofy, mimozemskými svěrači a dokonce i s populární televizní hvězdou Oprah! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

U parodií neočekávám, že budou mít ucelený děj, proto mi jistá útržkovitost v podobě jen pouhých několika vymyšlených scén někdy bez ladu a skladu poslepovaných dohromady nijak nevadí. Tohle je už trochu slabší odvar předchozích dílů, hlavně pro to, že někdy se snaží parodovat neparodovatelné (Válku světů např. jíž bylo ve filmu podle mě věnováno až moc místa a to ve scénách, které nepřinášely žádný humor či možnost parodovat). Pravdou také je, že se často ohrává starý vtípek jak se někdo o něco jebne do hlavy (tohle vás rozesměje jednou dvakrát, ale osmkrát?). Nechybí klasický prdící vtípek (to mě rozesměje vždycky a tady je dost povedený). Úvodní Saw scéna je asi nejlepší z celého filmu, Nenávist taky ujde. Ale tak nějak mám pocit, že scénáristé prostě už nemělli z čeho brát, jen si sepsali seznam známých hororů a jiných filmů z poslední doby a snažili se vymýšlet a vymýšlet a párkrát se jim to povedlo, většinou ale ne a zahrávali si s trapností. Ale rozhovor o nezvěstném byl geniální odkaz ke scénce z jednoho z předešlých SM ohledně probuzení se mrtvý..... Parodie mám rád a málokdy mě zklamou až tak moc, abych dal podprůměr. 2,5* ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Klasické Scary movie přesně takové, jaké jsem ho čekal. Místy trošku nechutná, někdy trapná, ale převážně hodně vtipná a ujetá parodie. K tomu si připočtěme několik opravdu hodně povedených vtipů (Detroit, dítě na schodech...), a bylo by to skoro na 4 hvězdy, nebýt příšerného závěru. Jo a ještě něco, koukejte se v originálním znění, jinak o ty nejlepší vtípky přijdete (peanuts...). ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že mám všechny filmy ze série Scary Movie shlédnutý ale pár dní nazpět jsem zjistil, že u čtverky nemám hodnocení. Tož jsem si čtverku pustil a zjistil jsem, že už jsem ji viděl ale i tak jsem se na ni podíval znovu aby moje hodnocení bylo objektivní.  Co k tomu dodat. První dva díly byly určitě nejlepší (u mě vede druhej díl), z dalších dílů už tak nadšenej nejsem. Humor Scary Movie vždy balancoval na hranici trapnosti ale tady už to podle mě bylo hodně za hranicí. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Rozjezd nebyl špatný a přiznávám, že u linie, která paroduje Nenávist, jsem se místy zasmál, ale co ten zbytek? Ke konci už se mi na tváři ani nevyloudil sebemenší úsměv a to jsem z originálních filmů viděl všechny. Někdy byla chyba ve mně (viz absolutně over the top Million dollar baby), ale většinou v tupém a fekálním scénáři. Tohle je od Zuckera? Nevěřím. ()

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Nestáva sa často, že mám chuť nejaký film vypnúť ale pri Scary Movie 4 sa mi to stalo viackrát. Niečo tak stupídne, imbecilné a jednoducho k*k*tské sa len tak nevidí. Možno som sa pár krát pousmial (OSN), nedajbože raz zasmial (Detroit), čo je za skoro 90 minút (áno mal som tú smolu a videl som UNRATED) naozaj "veľa". Dej som neočakával ale scenáristi sa nemusel za každú cenu snažiť sparodovať čo najviac filmov lebo tá nadväznosť je niekedy skutočne debilná a celé je to nakoniec len trápne. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Natáčelo se od 19. září do 11. prosince 2005 v Kanadě a Kalifornii. (Varan)
  • V úvodní scéně, kdy se basketbalista (Shaquille O'Neal) snaží trefit do koše kamenem, hází třikrát. A pokaždé stejným kamenem, přestože v předešlém pokusu kámen doletěl na druhou stranu místnosti. (Martin00x)
  • Kulisy koupelny parodující filmy Saw: Hra o přežití (2004) a Saw 2 (2005) byly tak přesné, že producenti filmové série Saw tvůrce Scary Movie 4 požádali, jestli by jim je nezapůjčili pro natáčení filmu Saw 3 (2006). (imro)

Reklama

Reklama