Reklama

Reklama

Jmenuju se Earl

(seriál)
  • USA My Name Is Earl (více)
USA, (2005–2009), 35 h 18 min (Minutáž: 21–25 min)

Hrají:

Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Steeples, Nadine Velazquez, Dale Dickey, Timothy Stack, Giovanni Ribisi, Beau Bridges, Nancy Lenehan, Gigi Goff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(96)

„Znáš ten typ člověka, který dělá jen samé špatné věci, a pak se diví, že jeho život stojí za houby? To jsem byl já. Pokaždé, když se mi přihodilo něco dobrého, za rohem už čekalo něco zlého: karma. Tehdy jsem si uvědomil, že se musím změnit. A tak jsem si sepsal seznam všech špatností, co jsem kdy spáchal, a všechny chyby jednu po druhé napravím. Snažím se být lepším člověkem. Jmenuju se Earl.” Tak začíná slavný americký sitcom o drobném zlodějíčkovi a podvodníkovi z maloměsta, který sice vyhrál značné peníze v loterii, ale vítězný los ztratil, když ho srazilo auto. Podaří se mu všechno napravit? (TV Prima)

(více)

Recenze (760)

Matty 

všechny recenze uživatele

Roztomilé buranství hlavního hrdiny, potažmo celého seriálu, by se lehko mohlo zvrtnout ve festival vtipů o pádech, prdění a postižených (jiným způsobem než hlavní hrdina). Jenže on je to ve skutečnosti docela vkusný, díky roztříštěné struktuře (neustálé flashbacky) velmi svižný seriál, který bych se v jeho nejsvětlejších chvilkách nebál označit za podvratnou satiru amerického způsobu života a myšlení. (Hodnocení první série.) 80% Zajímavé komentáře: Gemini, ScarPoul ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

První série byla skvělá a přirozeně vtipná, bohužel však seriál rychle ztrácel svojí úroveň. Také se mi nelibilo, že se Earl mnohdy choval jako úplný slaboch. Být hodný přece neznamená být blbý a karma znamená asertivnost. A tak s každou další epizodouu ubývalo vtipností a zároveň přibývalo těchhle hloupostí, až jsem se na to ve finále přestal dívat. S1=5* S2=4* S3=tady už jsem neviděl všechny díly ale spadá do kategorie 3* a ze 4S uz jsem pravděpodobně neviděl nic. PS:ve své době jsem měl seriál moc rád, škoda že to dopadlo takhle. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Earl vedl poměrně spokojený život plný drobných nesrovnalostí. V opilosti se omylem oženil s těhotnou Joy a jejich další dítě svou černou barvou pleti dávalo tušit, že důvodem těhotenství nebyla Earlova spermie. Earl to v klidu přešel s plechovkou piva v ruce a jednoduchými krádežemi s pomocí svého zabržděného bratra Randyho udržoval životní standard rodiny. Jednoho dne se však Earl čelně střetl s jiným významem slova karma, než je průtokový ohřívač vody. Pochopil zákon příčiny a následku a rozhodl se napravit všechny své minulé hříchy. Jelikož je Earl v konání dobra naprostým nováčkem, tak je samozřejmé, že při snaze napravit minulé hříchy se občas dopouští nových pochybení, což je pro nezaujatého diváka velmi zábavné. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Nádherné a humorné životní etapy Earla, Randyho, Joy, Darnella a dalších. Moc povedená komedie po všech směrech. Seriál je i citově zabarvený a vypravuje o napravení dříve špatného člověka. | 1.série(90%), 2.série(90%), 3.série(85%), 4.série(90%) > Průměr: 89% (5*) | ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nepamatuju si vtipnejsi hranej americkej serial za poslednich par let. Zatim jsem videl komplet dve serie a diky bohu, ze vznikaj dalsi dily, potoze tohle je zkratka narez. Jason Lee snad v zivotni roli, k tomu jeho partak bratr Randy v podani Ethana Supleeho a spousta vedlejsich uchylnejch a vtipnejch postav, jako treba uchylnej Timothy Stack. Earl je takovej ten mega flakac ve stylu Lebowskiho, ale jeho postava pritom neni looser, coz je dobre a Randy jako skoro retardovanej bratr ho skvele doplnuje. Jinak kazdej dil ma nakej mega for a ty nejlepsi dily jsou mega vtipny cely a to je vetsina dilu. Navic humor pripomina Kevina Smithe a toho fakt muzu, takze se serial s nicim moc nesere, vetsinou vzdy vidime co Earl proved, kdyz byl jeste zlej a takovy uchylarny, co vyvadel, ty jen tak nevymyslite. Akorat skutecne vyjimecne se stane, ze to sem tam sklouzne k moc moralizovani, ale neni to nic strasnyho. Proste nejoriginalnejsi a nejvtipnejsi komedialni serial za hodne dlouhou dobu. ()

Galerie (404)

Zajímavosti (51)

  • Catalinino (Nadine Velazquez) vyprávění je parodií na jihoamerické telenovely. Milence Cataliny v jejím příběhu si zde pak zahrál Miguel Varoni, jenž hrál v mnoha telenovelách a několik jich i sám režíroval a produkoval. (fiLLthe3DD)
  • I když je město Camden Country, kde se odehrává děj seriálu, smyšlené, existuje ve státě New Jersey také město Camden, které bylo podle žebříčku z roku 2005 vyhodnoceno jako nejnebezpečnější město v USA. (charlos11)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama