Reklama

Reklama

Americký fotbal vás srazí k zemi a pak od vás očekává, že se znovu postavíte na nohy.Univerzitu Marshall a celé městečko Huntington srazí k zemi obyčejný život mnohem hůř. Právě v tom okamžiku se objeví Jack Lengyel a přijme práci, o kterou nikdo nestál: sestavit nový marshallský fotbalový tým jen několik měsíců po leteckém neštěstí, při kterém zahynuli všichni univerzitní hráči. Matthew McConaughey jako energetický trenér nezkušených hráčů, jejichž naděje na vítězství je mizivá. Ale všichni chtějí vyhrát. Napětí a inspirace v příběhu o sportu i uzdravování, natočeném podle skutečné události. Čas běží dokud rozhodčí nezapíská. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

phoebess 

všechny recenze uživatele

Matthew McConaughey ve mně většinou moc (ať už záporných, či kladných) emocí nevyvolává, ale v tomhle snímku si zadělavá na to, aby se stal jedním z mých oblíbených herců... ano, někdo může namítat, že takových filmů je hodně (a já si to předtím říkala), ale tahle skupinka sportovců si mě získávala víc a víc, až mi to "provařené" téma vůbec nevadilo. ()

Mičl 

všechny recenze uživatele

Z počáteční emocionální smetánky, která je sice při tak krutém lidském osudu na místě, ale která mě nikterak nenadchla se postupem času a hlavně po příchodu nového coache stane poměrně slušné sportovní drama. Matthew McConaughey si trenéra Jacka Lengyelho zahrál s velkou chutí a snažil se vystihnout všechny jeho ulítlé grimasy a selské proslovy, myslím že se mu to podařilo. I když záběry ze hřiště sice nejsou v porovnání s ostatními velikány tohoto žánru moc povedené a prostřihy flashbacků z rádoby povedených dramatických scén z filmu při posledním touchdownu mi trochu kazily divácký zážitek, přesto dávám ještě palec nahoru. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mě by jen zajímalo, kdy někdo zfilmuje životní příběh těch pohledných roztleskávaček, které hopsají stejně nadšeně, ať se vyhrává anebo prohrává. Protože o fotbalistech už toho Američani natočili tolik, kolik tuzemáci o ruských okupantech. A tak je s každým další přírůstkem těžší a těžší zaujmout. Závěrem neopomenu tradiční rýpnutí do kanálu Nova Cinema. Vy jste vážně podivínský stát ve státě. Usekáváte filmům titulky tak precizně, jako bychom vám my, filmoví fanoušci, měli utínat ruce, přitom se ani tímto ostudným počínáním nedokážete vyhnout zpoždění ve vysílání. A pak zase najednou nejen, že filmu titulky milostivě necháte celé, ale následující pořad spustíte o dvě minuty dříve. Rozumíte si alespoň vy sami??? ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Silný film zo športového prostredia. Filmy, ktoré s venujú športovej tématike vždy sľubujú silný zážitok, teda aspoň pre mňa. Zelený tým Marshallov na tom nebol inak. Veľa som sa už o týme a jeho minulosti dočítal pred zhliadnutím tohto filmu tak som vedel asi na čom budem. Vedel som o leteckej katastrofe aj o tom, že tento film bude natočený podľa skutočnej udalosti a konkrétne podľa tejto tragickej udalosti. Znovuvzkriesenie týmu Marshall nemám čo dodať film sa mi páčil, nie len po dramatickej ale aj športovej stránke a to som sa ešte nedostal k perfektným hereckým výkonom. Matthew McConauhgey je jednoducho pán herec a svoje dokonalé herecké umenie dokázal aj v tomto filme, chladnokrvné vžitie sa do úlohy a skutočne precítené emócie, ktoré na tomto základe lomcovali aj som mnou. 85% ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Největší devízou pro české díváky je tady hlavní sport okolo kterého se to točí a který není v našich krajích tak známý jako fotbal či hokej, přesto vysoce kvalitně natočený film o naději se nevzdávat podle příběhu na základě skutečné události. Oba (McConaughey i Fox) mají mé uznání, stejně jako McG. Rozhodně stojí za shlédnutí! We Are ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Film si odbil premiéru 12. decembra 2006 v Huntingtone, hollywoodska nasledovala o dva dni neskôr. V oboch prípadoch bol použitý zelený koberec namiesto tradičného červeného. Zelená je totiž farba tamojšej Marshall University. (misterz)
  • Otec zemřelého hráče Chrise Greffena (Ian McShane) si čte v kavárně knihu "Na západní frontě klid" od Remarquea. Když trenér Jack (Matthew McConaughey) povzbuzuje ředitele k návštěvě federace, píská melodii z filmu Hodný, zlý a ošklivý (1966). Na konci v titulcích je záběr na ceduli s nápisem: "Bůh dal, Bůh vzal." Jedná se o citaci z Bible, z Knihy Jób, první kapitola, verš dvacátý první. (Kuny27)
  • Jednalo se o charterový let, při kterém zahynulo 37 členů týmu, 8 členů trenérského personálu, 4 členové leteckého personálu, 1 zaměstanec letecké společnosti a dalších 25 významných lidí. 70 dětí ztratilo jednoho rodiče a 18 dětí navíc osiřelo. (sir-dave)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno