Reklama

Reklama

Horákovi

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2006–2007)

Hrají:

Igor Bareš, Lucie Benešová, Hana Vagnerová, Jan Hraběta, Jakub Chromeček, Jan Komínek, Marek Zeman, Mariana Prachařová, Ctirad Götz, Nela Boudová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(39)

Jan a Lucie spolu v období dospívání chodili, ale když dosáhli plnoletosti, tak se vydal každý svou cestou. Lucie odjela do Brna, vdala se tam, měla dvě dcery a dosáhla více než dobré životní úrovně. Přesto však nebyla šťastná a rozhodla se rozvést. Jan nikdy ze čtvrti, kde od mládí žil, neodešel. Před pěti lety ovdověl a od té doby se musí sám starat o své tři syny. Jan a Lucie se náhodou po letech setkají. Oba cítí, že láska mezi nimi nikdy nevyprchala, a tak se rozhodnou společně vytvořit novou rodinu. Svatba je výchozím bodem, který otevírá příběh celého seriálu. Na obřadu a hostině se seznámíme se všemi hlavními i vedlejšími protagonisty. Jako jsou Janovi synové. Nejstarší Tomáš, který má do dospělosti už jen krůček. Prostřední Ondřej je rozený rošťák a nejmladší Kuba zatím vše pozoruje ze své dětské perspektivy. Je tu i Janův bratr Stanislav, který spolu s Janem provozuje malou rodinou hospůdku U Horáků, kde mají ty nejlepší pivní klobásky. Vedle Lucie stojí její dvě dcery Tereza a Eva. Evě chybí jen o něco málo větší krůček do dospělosti než Tomášovi. Mladší Tereza je zapřísáhlou vegetariánkou a ochránkyní zvířat. A nesmíme zapomenout na Zdenu, matku Lucie, která je stejně jako její dcera dámou z dobré rodiny. Tedy z „lepší“, než je ta Janova... alespoň z jejího pohledu. Každý z následujících dílů je vždy otevřen vnitřním komentářem nejmladšího z Janových synů Kuby. (Česká televize)

(více)

Recenze (289)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tento seriál jsem hrozně žral jako malý. Na české poměry je to rozhodně jeden z těch lepších a jelikož si jsem schopen vybavit pouze samé seriálové katastrofy, dovolím si tvrdit, že by mohl být dokonce tím úplně nejlepším českým. I když herecké výkony často nejsou nic moc a děj je také místy až příliš uměle vyšperkovaný, ale celkově hodnotím spíše kladně. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Rodinný seriál, ktorý sa príliš snaží byť seriálom komediálnym. Zabávať sa však nebudete, možno vás akurát naštve úbohá imitácia Barta Simpsona (nejaký mladý člen rodinky Horákovcov), tak ako naštvala mňa... A ako tak rozmýšľam, nie je to ani seriál rodinný, to by musel byť zaujímavý aj pre iné vekové kategórie ako pre deti do 10 rokov. P.S. Potom, čo som začal tento seriál pozerať pravidelnejšie (z nudy) musím aj napriek jeho (ne)kvalitám zdvihnúť hodnotenie o jednu hviezdičku. :) ()

Reklama

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Zdařilý seriál, sice někdy klopýtá, ale dost mne bavilo toto dílo sledovat. Vtipných scén je tu opravdu dost, co mne občas nenatchlo, byly výstupy dětí ( herecké výkony ), ale na to sem přimhouřil oči. Jeden z lepších českých seriálů. / Viděné epizody z 1-2 série *39.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 6/10 ) ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Já už vím, že inteligentní bytost není to samý jako chytrá bytost a že být chytrej, není to samý, jako dělat chytrý!" A já už vím, že ne vždy zdejší hodnocení souhlasí s mým názorem, protože přes někdy naivní témata či chování tento seriál nepostrádá charismatické herce, humor a především přirozenost. "Prosím tě, chlapi, jeden blbej nápad za druhým..." ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, že v době premiéry seriálu mi bylo asi dvanáct let, takže jsem byla jen o rok starší než dětští herci seriálu ale i přesto mě to kupodivu vůbec nechytlo a to jsem viděla jen jeden nebo dva díly. Až po nějakých pěti šesti letech jsem se na to podívala znovu a tentokrát mě to chytlo šíleně. Málokdy se mi to u českého seriálu stane. Ačkoliv jsem původně chtěla dát tři hvězdičky, zvyšuju je o jednu víc, protože zdejší komentáře a hodnocení mi hlava nebere. Co to srovnávání s Krok za krokem? Opravdu nemám ráda, když čeští diváci podceňují českou tvorbu a obracejí se na tu americkou, přitom naši filmaři se američanům můžou klidně vyrovnat. A navíc, proč já bych měla koukat na americký seriály, když mám český. Pravda, těch dobrých moc není ale Horákovi naštěstí patří mězi ty hodně povedené. Mě to bavilo, vlastně ani nevím proč, vždyť to je jen celkem obyčejný komediální seriál ale upřímně - každý díl mě úžasné tempo a humor, který vůbec nebyl trapný. Hlavně mě moc bavily postavy a jejich charaktery, navíc všechny moc dobře zahrané skvělými herci a tím myslím i ty dětské, hlavně kluky, kteří byli roztomilý jako štěňátka. :) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (37)

  • V čase 18:15 se mihne v pravém rohu ruka s černým rukávem. (TheStitch630)
  • Píseň, kterou Patrik zpívá, je „Flying“ od skupiny Nightwork. Tedy i v originále ji zpívá Jakub Prachař, představitel Patrika. (Matej.Krajci)
  • Na klučičích záchodech bylo napsán nápis "Zach je posera", ale postupem dílů byl nápis přepsán na "Mach je posera". (lardko)

Reklama

Reklama