Reklama

Reklama

Horákovi

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2006–2007)

Hrají:

Igor Bareš, Lucie Benešová, Hana Vagnerová, Jan Hraběta, Jakub Chromeček, Jan Komínek, Marek Zeman, Mariana Prachařová, Ctirad Götz, Nela Boudová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(39)

Jan a Lucie spolu v období dospívání chodili, ale když dosáhli plnoletosti, tak se vydal každý svou cestou. Lucie odjela do Brna, vdala se tam, měla dvě dcery a dosáhla více než dobré životní úrovně. Přesto však nebyla šťastná a rozhodla se rozvést. Jan nikdy ze čtvrti, kde od mládí žil, neodešel. Před pěti lety ovdověl a od té doby se musí sám starat o své tři syny. Jan a Lucie se náhodou po letech setkají. Oba cítí, že láska mezi nimi nikdy nevyprchala, a tak se rozhodnou společně vytvořit novou rodinu. Svatba je výchozím bodem, který otevírá příběh celého seriálu. Na obřadu a hostině se seznámíme se všemi hlavními i vedlejšími protagonisty. Jako jsou Janovi synové. Nejstarší Tomáš, který má do dospělosti už jen krůček. Prostřední Ondřej je rozený rošťák a nejmladší Kuba zatím vše pozoruje ze své dětské perspektivy. Je tu i Janův bratr Stanislav, který spolu s Janem provozuje malou rodinou hospůdku U Horáků, kde mají ty nejlepší pivní klobásky. Vedle Lucie stojí její dvě dcery Tereza a Eva. Evě chybí jen o něco málo větší krůček do dospělosti než Tomášovi. Mladší Tereza je zapřísáhlou vegetariánkou a ochránkyní zvířat. A nesmíme zapomenout na Zdenu, matku Lucie, která je stejně jako její dcera dámou z dobré rodiny. Tedy z „lepší“, než je ta Janova... alespoň z jejího pohledu. Každý z následujících dílů je vždy otevřen vnitřním komentářem nejmladšího z Janových synů Kuby. (Česká televize)

(více)

Recenze (289)

Gemini 

všechny recenze uživatele

K první sérii zhruba tolik - Krok Za Krokem sice měl v každém dílu moralitu jako prase, ale tamní dialogy i situace byly podány zábavněji a hlavně vypadaly reálněji než to, čeho se nám dostává především od nejmladšího člena rodiny. Ovšem s druhou sérií a hlavně s příchodem Jakuba Prachaře se zdá, že někdo začíná tušit, kudy vede cesta k dobrému "českému" komediálnímu seriálu. A na ten jsme nějakou dobu čekali už ve chvíli, kdy si to na obrazovku přihasil černý Novák Paulo Nangue, kterýmžto nám bylo ukázáno jak se to dělat opravdu nemá. Občas se sice objeví něco předvídatelného nebo naopak dost špatně natahovaného, aby to vydalo ještě na pár dílů, ale na tyto momentky jsem ochoten zapomenout, neb jsou velmi povedeně vynahrazovány. Doufejme, že se to zase nezk...nezkazí. Pro celý seriál 50% a výkřik "Konečně!", i když ani tento televizní počin není naším původním, ale ze zahraničí zakoupeným "licenciátem". ()

woody 

všechny recenze uživatele

Ze slibně se rozvíjející zápletky okolo incestního vztahu nevlastních sourozenců (paka a sympatické holky s příšerným mateřským znaménkem na čele) zatím sešlo... Uvidíme jak v druhé řadě ;-) Ta hvězdička jen za skvělého Igora Bareše, který musí brát opravdu každou kravinu a přitom už dokázal, že je výborným hercem. A za přehrávajícího psychopatického synka, konečně nějaký malý český Kuní ksycht ;-) ()

Reklama

TomStall odpad!

všechny recenze uživatele

Narazil jsem na to asi třikrát a třikrát jsem nevydržel víc jak dvě minuty. Takhle stupidní dialogy a dávenívyvolávající "herecké výkony" jsem snad neviděl ani u komerční konkurence. Při pokusu o vyjádření smutku Jakub Prachař vypadá jako retardovaná poloopice která zjistila, že po zmáčknutí červeného tlačítka dostane elektrický šok. Smutné, že tohle se platí z veřejnoprávních peněz. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

tady se musím zastat "odpaďáků" - srovnání se Step by Step je naprosto mylné. To je jako nebe a dudy. "Krok" razí cestu huhuhahaKouďáka-sourozeneckýchVálek-moralitek a občasně dokonalého situačního humoru, zato Horákovi si šlapou novou cestičku v české kotlině nevyšlapanou - snaha o sitcom s občasným závanem inteligence, který ale strhává klasicky české tlačení na romantickou a dramatickou pilu. S vývojem společnosti a technologií se na tom také dost podepsal zub času. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

A myslete si co chcete - tenhle seriál mě prostě hodně bavil. V mých očích velmi podceněné, to nízké hodnocení nechápu. Opravdu jeden z nejlepších českých novodobých seriálů - raději tohle než Ordinace apod. Sice trochu naivní a dětské, ale v mých očích prostě mnohdy i velmi vtipné! Mimochodem je to komediální seriál, nikoli Drama.. :) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (37)

  • Lucie (Lucie Benešová) se pohádá s Honzou (Igor Bareš) a ten se rozhodne spát na gauči. Eda (Ctirad Götz) se ve stejný den pohádá se Soňou (Nela Boudová) a jako útočiště si vybere rovněž gauč u Horáků v obýváku. Eda i Honza tedy společně spí vedle sebe na gauči, když přichází nic netušící Eva (Hana Vagnerová), která má domluvenou schůzku v obýváku s Tomášem (Jakub Chromeček). Jan se probouzí a šepotem, aby nevzbudil Edu, jí nabízí pomoc, protože Eva jako výmluvu tvrdí, že jí je zle. Následně Eva odchází a do obýváku přichází Tomáš. Ten si sundá triko a začne líbat ruku na gauči v domnění, že je Evy. V tu ránu se probouzí Eda, kterému ruka patří. Obě situace dělí jen pár vteřin, avšak v první scéně s Evou spal blíže ke dveřím Honza, ale ve druhé scéně s Tomášem spí blíže ke dveřím Eda. (SuprSkill)

Reklama

Reklama