Reklama

Reklama

VOD (1)

Přistěhovalci z celého světa přijíždějí každý den do Los Angeles s nadějí na lepší život. Ovšem nemají nejmenší ponětí, co za vysněný život budou muset zaplatit. Režisér Wayne Kramer zkoumá lákavost amerického snu a realitu, která na imigranty čeká v LA dvacátého prvního století... Harrison Ford, Ray Liotta a Ashley Juddová ve filmu režiséra Waynea Kramera Imigranti přináší otřesný pohled na život nelegálních přistěhovalců a imigračních úředníků, jejichž úkolem je zajistit, aby americké hranice byly bezpečné. Každý den zaplavuje Los Angeles vlna dalších a dalších přistěhovalců, kteří tam přicházejí hledat americký sen. A každý den se cena za tento sen zvyšuje. Zoufalství nových přistěhovalců je pro imigrační úředníky často silná káva. Mohou se však slitovat a zachovat se pro jednou lidsky? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (236)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Crash, ktery nefunguje, ale zato s Harrisonem Fordem a kvalitni hudbou. Z toho scenare a opakovaneho tematu mi bylo az trapne a narozdil od sveho filmoveho vzoru se Crossing Over nedari vytvorit jakoukoliv emocionalni odezvu, nebo silnejsi momenty. Sexy klokani blondyna ala Noami Watts to svou strip show nezachrani. 5/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Drsňák Wayne Kramer změnil směr a napsal a zrežíroval film, který mu svou velikostí přerostl přes hlavu, ačkoliv se ho mermomocí snažil ukočírovat. Vybral si látku přistěhovalců, kteří věří v lepší život v USA, ačkoliv se jim to ne vždy podaří. Filmu se nedají upřít kvalitní herci a slušná režie spojená s přesvědčivým vyprávěním, ale Kramer je na podobnou látku moc malý režisér a těch postav je zbytečně moc, zvláště když ne každá má příběh hodný vyprávění. ()

Reklama

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý film z rodiny filmů typu Crash (byl lepší) a Traffic (byl lepší). Mozaikovité vyprávění, víc příběhů v jednom, tentokrát spolu nesouvisely a děj se nikde neprotínal. Příběh muslimské dívky myslím vypovídá dost o americké paranoie z terorismu. Ukázka, jak se dá z něčeho nevinného vytvořit "případ". ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Celkem ucházející film ze světa imigrantů do Los Angeles. Několik příběhů lidí, kteří za každou cenu touží získat Zelenou kartu. A jeden příběh člověka, který ji má, ale ztratí ji a je z USA vyhoštěn. Film je o štěstí, které někteří lidé při usilování o Green Card mají a o smůle, kterou mají jiní. Nechybí ani několik mrtvých. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Zatímco skvělé drama Crash řešilo spíš rasovou otázku, Crossing Over se dívá na problematiku přistěhovalců, avšak kostra příběhu, provázanost osudů postav či dramatické ztvárnění je téměř podobné a při troše nadsázky bych se nebál říct, že na sebe filmy téměř navazují nebo aspoň velmi souvisejí. Pokud tedy přimhouříme oko nad ne tak hvězdným hereckým obsazením nebo emotivním dopadem na diváka. Široké spektrum problematiky jako je přistěhovalectví, boj s terorismem, předsudky, rasismus, policejní i úřední šikana, uplácení a mnoho dalšího našlapaného do dvou napínavých hodin. Utajená a zábavná věc! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Film byl dokončen již v roce 2007, diváci ho však poprvé mohli vidět až o dva roky později. Ohledně jeho konečné podoby se režisér a producent dlouho přeli. Producent nakonec využil svého práva posledního slova a snímek zkrátil z původních sto čtyřiceti na výsledných sto třináct minut. (sator)
  • Snímek měl premiéru ve věznici San Quentin, kde Johnny Cash také koncertoval. (jurama525)
  • Ve filmu se objevil soulový zpěvák Phil Perry, a to v roli sebe sama jako zpěvák americké hymny. (J.A.K.)

Reklama

Reklama