Reklama

Reklama

Hobit: Neočekávaná cesta

  • USA The Hobbit: An Unexpected Journey (více)
Trailer 1

Film sleduje cestu hlavní postavy Bilbo Pytlíka, který se ocitne na dobrodružné výpravě. Cílem cesty je si znovu nárokovat ztracené trpasličí království Erebor. Bilba nečekaně osloví čaroděj Gandalf Šedý, díky kterému se ocitne ve společnosti třinácti trpaslíků v čele s legendárním bojovníkem Thorinem. Cesta do divočiny vede přes tajemné země, kde se to hemží zlobry, skřety a kouzelníky. Ačkoliv cíl jejich výpravy - Osamělá hora, leží na Východě, musí projít nejdříve jeskynním systémem, kde Bilbo potká někoho, kdo mu navždy změní život…Gluma. Skromný Bilbo Pytlík pak sám s Glumem na břehu podzemního jezera objeví nejen hloubku lstivosti a odvahy, která překvapí i jeho samotného, ale také získá do svého vlastnictví Glumův prsten „miláška“, který má nečekané a užitečné možnosti... Jednoduchý zlatý prsten je spojen s osudem celé Středozemě takovým způsobem, jaký Bilbo nemůže zatím ani tušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (74)

Trailer 1

Recenze (3 239)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Neočekávaná cesta to nejdůležitější přinesla, a tak na nás znovu dýchla kouzelná atmosféra Středozemě. Hobit byl i v knižní podobě takovým předkrmem před hlavním chodem v podobě velkolepé ságy Pán Prstenů. Jackson měl před sebou nesplnitelný úkol, protože všichni čekali ještě větší bombu, než kterou byla jeho první trilogie. Z principu to nebylo možné a nikdo jiný by Hobita nenatočil lépe. Bohužel to nemá jedinou pamětihodnou scénu, ovšem staronové postav dostaly přesně tolik prostoru, aby skalní fanoušci byli spokojeni. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.4/10] | me: Veľmi podarený štart nového eposu postaveného na kvalitnom príbehu podaného výpravne a rozprávkovo. Opantáva zmysly svojou audio vizuálnou šťavnatosťou a rastie s každou minútou. Tento krát sa nám však okrem nádherného vizuálu a silnej hudobnej výpravy dostáva viac nostalgie a rozprávkovej podstaty príbehu čo je proste jemne odlišný pohľad na vec. Hlavným dôvodom bude neexistencia majestátneho a hrozivého zla, ktoré pri LOTR spĺňalo nosnú časť kostry a pridávalo filmu na temnej hĺbke. Je to ľahší film než bol LOTR, avšak spôsob akým nás previedol svojou dejovou líniou je stále výnimočný a plnohodnotný, hoci mäkší a svetlejší než sme mali možnosť zažiť pri Lord Of The Rings. Je to však film, ktorý rovnako ako aj jeho predchodca unáša diváka do Stredozeme a ponúka možnosť vychutnať si každý detail do jeho úplnej podstaty a to sa len tak nevidí. Let orlov radím medzi najkrajšie top scény filmu - nádherné! [4.5 *] Loyalty, honor, a willing heart, I can ask no more than that. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Není to taková pecka, jako Pán prstenů, ale to asi nikdo nečekal. Filmu příliš nesluší pomalá expozice s "rámováním ze současnosti", která Hobita natahuje o dobrých 30 minut a dlouho trvá, než cesta konečně započne. Postavy z původní trilogie tu působí spíše nadbytečně a nové jsou zase málo prokreslené. ALE je z toho cítit ta pravá atmosféra a druhá půle graduje takřka dokonale. A i přes ty nedokonalosti je prostě hrozně fajn být zpátky ve Středozemi. Těším se na další díly. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

IMAX /3D/ TITULKY /// ,,TATO VÝPRAVA UVEDLA DO POHYBU SÍLY, KTERÝM ZATÍM NEROZUMÍME“..... /// HOBIT NENÍ PÁN PRSTENŮ. Mrzí mě, že kvůli tomu část diváků sežere po představení vstupenku (ti agresivnější uvaděčku) a další místo toho, aby zakoupili originální nosič, natruc stáhnou nekvalitní pirátskou kopii (fuj!...). Dobrodružná výprava (1+13+1) plná monster a triků, který (soráč vole, musím to napsat!) v IMAXu chytaj jinou úroveň. Jasně, je to kurva dlouhý. Ale aspoň nebudu muset číst knížku! Fantastická pohádka, hrdinská fantasy, ve který nemalou úlohu sehrává hudba (jako v těch starejch filmech?...) a svý si taky řekne i madam nostalgie. Každopádně Martin Freeman byla skvělá volba a to 3D – lidi, kurva…. jako v divadle. ,,MYSLÍM, ŽE TO NEJHORŠÍ UŽ MÁME ZA SEBOU.“ (doufám, že se pleteš Bilbo Pytlíku….) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky“, kterou v roce 1937 napsal J.R.R. Tolkien číst nebudu. 2.) Sněhurka a sedum trpaslíků mě netankuje. Jsem spíš na Pytlíka se třinácti! 3.) Thx za 3D s titulkama kinu IMAX! /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ ** ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bilbo Pytlík, syn Beladony Bralové a Bungo Pytlíka, jako 14th warrior a nepoctivý nálezce, co zvedá ze země kdejakou lesklou tretku - jak by řekl vládce Rohanu, král Théoden: „Tak to začíná…“ Jackson se nevydal neočekávanou cestou a věren pohádkovosti předlohy mi umožnil návrat do důvěrně známého prostředí, v němž se cítím komfortně. Kritizovanou infantilnost smetávám ze stolu, chybějící faktor lidských postav nešel vložit Tolkienovi navzdory a nějaká polarizace na Dobro a Zlo teprve klíčí v zárodcích. Jako by se předválečné období při psaní Hobita odrazilo na ilustraci bezstarostného ticha před bouří a plíživého zla, načež až Pán prstenů mu dal díky zkušenostem z válečného běsnění pro opojnou sílu moci jasné obrysy. Hodnocení nechávám prozatím otevřené na čtyřech hvězdách a s okoralým lembasem v hlavě si počkám, jak mi bude Šmakovat cesta zpátky.. P.S.: Kdyby byl Gandalf co k čemu, už se dávno stal většinovým podílníkem v letecké společnosti Giant Eagles Airlines - chlupaté hobití hnáty by byly ušetřeny všeho toho putování, ale na druhou stranu, my bychom si to nejspíš tak neužili.. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (143)

  • Christopher Lee, představitel Sarumana v trilogii Pán prstenů (2001, 2002, 2003), odmítl kvůli pokročilému věku hrát čaroděje znovu. Nabídl se ale, že může ze studia v Anglii namluvit draka Šmaka (Benedict Cumberbatch). Nakonec ho ale tvůrci přeci jen přemluvili k menšímu návratu do původní role a jeho scény natočili v Anglii (a ne na Novém Zélandu, jako většinu filmu). (Brydnis)
  • Petera Jacksona uvažoval o zfilmování "Hobita" už od 90. let. (PauloZ)
  • Málokdo ví, že první adaptaci Tolkienova "Hobita" má na svědomí Adolf Born, který s americkým režisérem Genem Deitchem vytvořil krátkometrážní animák Hobit (1966). Původně zamýšlený celovečerní film se nepovedlo zrealizovat.
    (Dizzy_eM)

Související novinky

Pán prstenů mění majitele

Pán prstenů mění majitele

19.08.2022

Těsně před premiérou seriálového Pána prstenů: Prsteny moci přichází zásadní změny týkající se práv na knižního Pána prstenů a Hobita. Ty totiž odkoupila švédská herní společnost Embracer Group,… (více)

Práva na Pána prstenů jsou opět na prodej

Práva na Pána prstenů jsou opět na prodej

10.02.2022

Zatímco už za pár dní přistane na internetu první trailer z očekávaného televizního seriálu Pán prstenů: Prsteny moci, neméně tak důležitou zprávou je nová informace, že filmová práva (samostatně… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Reklama

Reklama