Reklama

Reklama

Teorie velkého třesku

(seriál)
  • USA The Big Bang Theory (více)
Trailer
USA, (2007–2019), 95 h 19 min (Minutáž: 18–25 min)

Hrají:

Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Melissa Rauch, Mayim Bialik, Kevin Sussman, Carol Ann Susi, John Ross Bowie, Aarti Mann (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(279)

Leonard a Sheldon jsou dva brilantní fyzici – kouzelníci v laboratoři, ale společensky nemožní mimo ni. Naštěstí mají po ruce krásnou a svobodomyslnou sousedku Penny, která se je snaží naučit pár věcí o reálném životě. Leonard se věčně snaží hledat lásku, zato Sheldon je naprosto spokojený s videochatováním se svou platonickou partnerkou Amy Sarah Fowlerovou. Nebo s hraním startrekových 3D šachů se stále se rozšiřujícím okruhem známých, a to včetně kolegů vědců Koothrappaliho a Wolowitze a roztomilé mikrobioložky Bernadette, Wolowitzovy novomanželky. (TV Prima)

(více)

Recenze (2 662)

Cival 

všechny recenze uživatele

Geniální? Kdeže. Takhle jsem si jako seriálový nevzdělanec představoval kvalitní žánrový standard, prostě dobře zvládnutý oddych, který bez ustání dere jednu a tu samou šablonu. V porovnání s pravými skvosty žánru je totiž každá epizoda - od té prvé nahoru - až bolestně předvídatelná, takže si v ní můžete sami bez ustání doplňovat hlášky. Mnohem častěji než u Přátel nebo How I Met Your Mother. Palec přesto jistě zvednutý nahoru. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nejdřív velký třesk, pak dinosauři, pak dlouho nic, pak Přátelé, pak zase dlouho nic a nyní druhý Velký třesk. Nejde o výsledek jakéhosi pekelného urychlovače jaderných částic, nýbrž dvojice plodných sitcomových autorů (pod většinu epizod jsou podepsáni Bill Prady a Chuck Lorre). Pokud bych se někdy odvážil jen naznačit, že mám rád fyziku, pak jedině v podobě, v jaké ji prezentuje tahle čtveřice nerdů, jež jsou chytří stejně jako jsou bezradní tváří tvář opačnému pohlaví (a teď nemíním nutně přímo „pohlaví“). Jenom zlomek vtipů rotuje okolo teorií, jejichž neznalost vás staví do pozice Penny. Navíc máte stejně jako Penny možnost neznámý pojem vygooglit, pozřít něco vědění a pro příště učinit blbcem někoho jiného. Jestli The Big Bang Theory považuji po první sérii za druhý nejlepší americký hraný komediální seriál (což není až tak moc kritérií, jak bych se mohlo jevit), hlavně zásluhou smrtící koncentrace vtipů a - narozdíl od IT Crowd - věrohodné sociální impotence Leonarda, Sheldona, Rajeshe a Howarda. Nerad si to přiznávám, ale ten škodolibý smích občas patřil osobě před obrazovkou. Apendix: Moci si do další série vybrat mezi menším množstvím vtipů s propracovanějším vývojem charakterů a jejich vztahů a větším množstvím vtipů se stejně zakrnělou "progresivní" složkou, beru variantu 10. Zrovna u tohoto seriálu se chci hlavně bavit. Apendix 2: Zjišťuji, že mou nejoblíbenější postavou je Koothrappali. Nic moc neříká, ale když už něco řekne, většinou jde o nejtrefnější hlášku epizody. Apendix 3: Po páté sérii si od TBBT zřejmě na chvíli odpočinu. Vtipy se příliš často stáčejí k různým tělesným potěchám a "drbací" dívčí rovina, třebaže z marketingového hlediska pochopitelná, mi do seriálu od nerdů pro nerdy vůbec nesedí. Hlášek pro nejzasvěcenější ubylo a ze Sheldonova chování už tvůrci také nedokážou vytěžit situace vtipné bez toho, aby museli zacházet do extrému. Stále více z toho zkrátka čpí neškodný mainstream, byť nadále platí, že není vtipnějšího seriálu, který by vám toho ozřejmil tolik ze života geeků. 90% Zajímavé komentáře: Rex Mundi, Eddard, M.a.t.t., Milwa ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

-JSI NA SEBE HRDÝ? -OBECNĚ VZATO ANO. Nejvíc je mi sympatické, že člověk může vyjádřit svůj názor poněkud důrazněji, pokud jsou logika a znalosti na jeho straně. A samozřejmě se počítá, jak Kaley Cuoco "odzbrojuje." A NEJSEM BLÁZEN! MATKA MĚ NECHALA VYŠETŘIT! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Bývalo to super, ale v současnu pokračuju ve sledování spíše ze setrvačnosti a nárazově ("jé, ona už skončila další série? to abych si ji tedy stáhnul"). Opakuje to pořád dokola stejnou šablonu, stejné vtipy, někdy více, někdy méně funkčně. Se znalostí více (a lepších) komediálních seriálů se mé přesvědčení, že TBBT je sitcomová špička, zcela vytratilo. Povrchní mainstreamová zábavička. ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem ho ignoroval a dával přednost jen anglickým seriálům (It Crowd, Father Ted, Fawlty Towers) s tím, že těm se nemůže nic rovnat. Loni jsem během cesty do Brna v buse zhlédl jeden díl a říkal si, že to není tak špatné… A letos v lednu kouknul v češtině na 1.sérii…a pak hned na 2.,3.,4…a ono mě to bavilo stále…od 5.série jsem si to stáhnul v původním znění a chviličku trvalo než jsem si zvykl na originální hlasy postav…nyní bych ani jinak nekoukal (dabing v podstatě dělá z jednotlivých postav karikatury)… bavím se zatím u 7.série stále plně a ty starší anglické seriály jsou teď pro mě spíš nuda...Měli by se tady uvádět u seriálů jednotlivé série zvlášt, stejně jako například u britské Černé zmije, jednak kvůli hodnocení, kdy kvalita může kolísat, jednak kvůli tomu, že třeba Billy Bob Thornton má skvělou postavu až v 7.epizodě 8.série a přitom je zde uveden jako, že hrál v seriálu již v roce 2007. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Stačil jeden diel, aby som si to obľúbil, po troch častiach som bol závislý, po sedemnástich to zbožňujem. Netvrdím, že je to sitcomová špička, ale zábava je to výborná. Sheldon je v podstate hrozne nesympatická postava, sviňa a odľud, ale Parsons ho hrá s takou chuťou, že čakám na každú jednu jeho repliku. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zatím úspěšně bojuji s první sérií a musím (bohužel) říci, že nejgeniálněji na mě působí Sheldon (hlavně díky IQ187). Většina humoru pak plyne hlavně z jeho "jinakosti", která je často konfrontována s (dá-li se to tak říci) prostotou sousedky odnaproti jménem Penny. Ovšem Sheldonovi kolegové zase tak výrazně nezaostávají a občas se povede i nějaká kultovní hláška typu - Leonard: "Naše děti budou chytré a krásné." Sheldon: "A hlavně imaginární." - anebo - Leonard: "Sheldone, to mám za každou druhou větou vytáhnout ceduli s nápisem Sarkasmus?" Sheldon: "Ty takovou ceduli máš?"... ;-) Nicméně podle komentů jiných fandů se zdá, že to lepší z BBT na mě teprve ještě čeká. :-) Edit (23.11.): Potvrzuji slova o stoupající formě - najíždím na třetí sérii a i když se sem tam objeví v seriálu nějaké provařené klišé, fóry mají narůstající četnost i úroveň! Edit podruhé: Po dokončení třetí série a páru dílech ze čtvrté musím konstatovat, že mne seriál baví čím dále méně... Pokračování odložím na později, třeba mě zase časem chytne... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvně jsem se setkal s osmi díly, než přišla tvůrčí krize v Americe, a hlavně scénáristi začali stávkovat. Poté se seriál odmlčel, a já jsem to odsoudil se čtyřmi hvězdami. Mrzí mě to, přiznávám a omlouvám se. Big Bang Theory je totiž typ seriálu, který nemá obdoby, dokonce ve velkém překonává britské sitcomy. Teď teda myslím v počtu magorů na jeden seriál. A tady se to rovná čtyři (velcí magoři) plus jedna normálnější blondýna, která dokáže bez problémů každýho okamžitě utřít. Líp to snad tvůrci udělat ani nemohli. No, nakonec jsem se k seriálu vrátil. Jenže to už na světě běžela třetí série, a nějak se to dohnat muselo. Udělal jsem maraton, a dlouho jsem na seriálu nebyl závislý jako na Big Bang Theory. Skutečně. Tenhle seriál je bomba. Pokud máte rádi Přátelé, protože tam je Joey nebo Himym protože je tam Barney, tak Big Bang budete mít rádi protože tam je šílenej Ind, úchylnej žid, šíleně otravný přechytralý monstrum a rádoby normální člověk, kterýmu scénáristi nedokážou neupřít jeho inteligenci. Pokud by se to číselně mohlo srovnávat, tak maximálně s Červeným Trpaslíkem. Tam byl totiž magor naprosto každý. ()

T2 

všechny recenze uživatele

__The Big Bang Theory: kompletná 1.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $724,412 //počet predaných kusov 38,147║ __The Big Bang Theory: kompletná 2.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $14,271,691 //počet predaných kusov 522,273 ║ __The Big Bang Theory: kompletná 3.sezóna▐ Tržby za predaj DVD v USA $11,127,166 //počet predaných kusov 382,522║ po prvých 4 dieloch v celku v pohode, zvykám si, pozreté po 6sériu /80%/ ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší komediální seriál, na který se vždy hodně těším. Skvěle vymyšlené zápletky a dialogy a samozřejmě velmi vtipné postavy. Samozřejmě tahounem je asociální Sheldon, ale i další postavy baví - na rozdíl třeba od HIMYM, kde je jedna výrazná postava Barneyho, ostatní pro mě už tak zábavní nejsou. Tady se rád dívám na všechny, včetně okrajových postavech jako jsou matky hlavních hrdinů. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Geekové s extra vysokým IQ a anomálním chováním jsou ideálním objektem pro sitcomovou zkratku i nadsázku a Teorie velkého třesku to jen potvrzuje. Po hodně dlouhé době opět skutečně hodně vtipný nový sitcom... Ta hyperbola v jednání a charakteru postav je skutečně originální (Sheldon - autistické rysy, Wolowitz - dokonalý prototyp elitářského slizáka z mamahotelu, Rajesh - v přítomnosti opačného pohlaví ukázkový nekňuba, Leonard - esence sympatického geeka vs. Penny - ,,blondýna"...). To prostě musí fungovat... :-D Asi nejvtipnější seriál, který jsem měl možnost vidět. Bazinga! ,,No, abych parafrázoval Shakespeara: Je lepší milovat a ztratit, než každou noc zůstávat doma a stahovat stále nestydatější pornografii." Série 1: 100%, série 2: 100%, série 3: 90%, série 4: 100%, série 5: 100%, série 6: 100%, série 7: 90%, série 8: 90%, série 9: 90% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Staying in is the new going out. Jsou tu slabé epizody? Jsou. Je to až příliš vykonstruované? A jak! Jsou tu trapné vtipy? Vyloženě trapné ani ne, spíše jen hluchá místa, kde to ne tak docela funguje. A víte co? Je to stejnak úplně jedno, když se i u těch "slabých" epizod třikrát až čtyřikrát smíchy rozbrečím. A co teprve u těch opravdu zdařilých! Nemluvě o tom, že všechny ty postavy miluji (ale Sheldon samozřejmě vede; především od sedmé epizody, kdy z něj udělají ukázkovou svini). Není to lacině mravokárné (zdravím How I Met Your Mother) a už vůbec se nezmiňuji o tom, že se v těch urputných disputacích o hovně (bohužel?) plně poznávám. A jistě nejsem sám, že? Navíc jsem se smíchy probrečel nejen úvodními sezónami, ale i těmi aktuálními považovanými spíše za slabší. Nesporně to již není to ono, ale spíše než ztrátu humoru, to prošlo transformací do čistě vztahově sitcomových vod "à la Přátelé". A tím, jak obsazení postupně bobtnalo, tak má nyní každý v každé epizodě těch svých pět minut slávy, ale mnohdy je to kvůli tomu odnikud nikam; jakkoli zábavně odnikud nikam. Závěrečné řady již nesporně běží čistě na volnoběh, ale stále se najdou zdařilé epizody, to zase ne že ne. A nutno uznat, že ony i ty nepodařené si drží celkem solidní standard kvality. ()

Tom Riddle odpad!

všechny recenze uživatele

Milí tvůrci TBBT, předem tohoto dopisu bych Vám rád složil poklonu. Povedlo se Vám povětsinou myslící lidi s relativně dobrým vkusem přesvědčit, že je tenhle seriál originální, převratný, a dokonce inteligentní! Já mám ale poměrně nakoukáno, a tak vím, že není vůbec originální, ani špetku převratný, ba dokonce ani inteligentní. Je ale velice chytrý ve svém konceptu. Umíte v tom chodit, umíte dát lidem to, co chtějí. A pravdou je, že oni většinou nechtějí inteligentní humor, chtějí humor, co v nich vyvolá pocit, že jsou inteligentní oni. A Vy to moc dobře víte. Vidíte, jaký úspěch mají u diváků skutečně inteligentní seriály jako 30 Rock či Arrested Development. A Vy nechcete dopadnout stejně, skončit pro malou sledovanost. Dokázali jste hloupé grimasy a jednoduché, neoriginální, opakující se a předvídatelné pointy zahalit hávem hlášek o vědě, komiksech, vesmíru a dalších věcech, které musejí nepochybně značit inteligenci. Humorně o inteligentech cestou, které rozumíme... "To přece musí znamenat, že jsme taky inteligenti! Jsme bílé vrány a tenhle seriál je takových nádherných, inteligentních, bílých vran plný, konečně něco originálního a převratného!" pokyvuje hlavou nenáročný, avšak svéhlavý divák. Co je opravdu působivé, dokázali jste beze zbytku vykrást Frasiera, který na stejném principu fungoval už před dvaceti lety, kdy to ještě docela originální bylo, a neukradli jste jenom onen princip, ale i všechno ostatní. Jemně neurotického roztomilého génia Nilese jste obrali o smysl a pochopení pro vztahy, a zůstal Sheldon. Nabručeného průměrného otce Martina jste odbarvili, omladili, a nechali ho podstoupit změnu pohlaví, a zrodila se sexbomba Penny, která je stejně jako Martin katalyzátorem konfrontace mezi světem inteligentů a průměrných lidí. Z nikdy neviděné Maris, Nilesovy kostnaté a zábavně protivné manželky, jste udělali nikdy neviděnou a vždycky protivnou Howardovu matku. Nejpůsobivější je ale fakt, že si nic z toho drtivá většina diváků neuvědomuje. A ti, co ano? Těm to obvykle nevadí. Taky jsem býval jedním z nich, a Velký třesk byl pro mě příjemnou oddychovkou. Časy se ale mění, a z fanouškovské základny seriálu se stala obluda s milionem hlav, která dokáže svými nesmyslnými argumenty z těch ostatních vyždímat veškerou radost ze sledování, a nekonečně a dokonale je znechutit. To přesně se stalo mně, a upřímně doufám, že nejsem sám. Přesto musím zdůraznit, není to Vaše vina, odvedli jste vynikající práci. Opili jste stamiliony lidí jedním rohlíkem. Bravo. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Za 14 dní jsem shlédl 6 sérií a teď koukám na sedmou a volám, že je to nejlepší seriál na světě, už dlouho jsem se tak nepobavil :-) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Do 10.5.2010 jsem tu měl komentář: "My fyzici ve skutečnosti takoví nejsme. Ale mohli bychom být. Kdybychom chtěli," jenomže pak jsem si promluvil s jedním svým spolužákem a byl nucen svůj názor přehodnotit. Při debatě s ním totiž náhodou přišla řeč na tento seriál a on pravil: "Někdo mi to hrozně doporučoval, tak jsem si to teda stáhl, ale moc se mi to nelíbilo. Úplně normální lidi tam prostě dělají úplně normální věci. Co je na tom sakra vtipného? Nechápu..." ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nesmělý, Otravný, Sebevědomý a Koktavý potkávají Nádhernou a začíná příjemný sitcom, kterému sudičky určily, aby se z něj postupem času stal až neuvěřitelný fenomén. Někdy šablonovitý a neoriginální, jindy upřímně vtipný, ale ve své podstatě dostatečně nenásilný na to, aby dokázal spoustu let adekvátně bavit. Dříve nebo později se ale každé téma vyčerpá a protože se tvůrci ke krokům, které by hlavní postavy posunuly o něco dál, odvažují jen jednou za několik sezón, tuhl mi u tohoto třesku úsměv už ve třetí sérii. Nečekanou záchranou jisté úrovně se tak pro celý seriál stal postupný příchod ženských vedlejších postav, nohy mu naopak čím dál víc podrážejí opakované vtipy (nesnesitelný running joke s Howardovou matkou) a rutina, se kterou jsou od určité doby sázeny Sheldonovy monology. Zkrátka a dobře si s touhle partou moc nevím rady. Díky zprvu fantastické (a posléze alespoň přiměřeně spolehlivé) Amy a tomu, jak dokáže Kaley Cuoco jako Penny stále všechny strčit se stoickým klidem do kapsy, se pořád občas pobavím. Na druhou stranu Leonard, Howard i Rajesh mi už pořádně dlouho přijdou jen jako figurky snaživě předříkávající očekávané repliky, nehledě na v pozdějších sezónách nepochopitelně protěžované kopyto Stuarta. Po šesti letech se čtvrtá hvězda, snad z nějaké nostalgie, ještě zuby nehty držela, od sedmé sezóny dál jde ale jen a pouze o mlácení prázdné slámy, takže dlouholetý soucit ztrácím, tím spíš, že desátý a jedenáctý rok jsou ospalostí až trapností vážně k uzoufání. U seriálu jsem ale zůstal až do samého konce. Přímá úměra průměrnosti a nevtipnosti s rekordy sledovanosti mě fascinovala tím víc, čím méně jsem ji chápal. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Je to Pennyina spálňa. Tam bolo veľa mužov." Chápem, že mnohých partia neschopných a v reálnom živote relatívne stratených a detinských geekov permanentne vytáča. Aj mne dlho trvalo, kým som si na ňu zvykol. Spočiatku mi pripadali silene vtipní. Taký ten štýl, kedy sa publikum smeje, ale ja sa maximálne usmievam. No s pribúdajúcimi sériami, ako si boli scenáristi, režiséri a samozrejme herci čoraz istejší v detailoch a začali sa s tým hrať, sitkom nabral na dynamike a humore. Mnohé scény pre mňa skultovneli (Rajove rekordy v dĺžke trvania prekonávajúce odmlky v planetáriu počas rozlúčky s divákmi) a mnohé nápady sú božie (šermovanie prackami na opasky v tvare svetelných mečov). Herci sú sympatickí, zjavne sa mali radi a natáčanie spoločných scén si užili. Postavy sú originálne, každá je iná, vďaka čomu medzi nimi vládne divoká interakcia a tešíte sa na ich spoločné scény (Sheldon vs. Penny, ktorí spolu v podstate svojím spôsobom počas jedenia pizze nechtiac vyriešili ľudstvom nikdy nevyriešenú Teóriu strún). Mám dojem, že sa tu stretla fakt dobrá partia ľudí (o čom svedčia aj už legendárne tanečné vystúpenia nie priamo v seriáli, ale pred živým publikom počas natáčania) a aj práve vďaka odlišnosti postáv zaujali aj postavy, ktoré by samé osebe nemali šancu a liezli by skôr na nervy alebo by boli trochu zbytočné, avšak v kombinácii s radikálne odlišnými charaktermi iných postáv bodovali. Nikdy mi tu príliš nesedeli popkultúrne odkazy, zmienky o komiksoch a cameá; na údajne tak inteligentné postavy mi tieto veci pripadali jednoduché a prízemné, aj keď musím uznať, že minimálne na štvoricu Flashov len tak nezabudnem („Presne kvôli TOMUTO som vravel, že by bolo fajn urobiť poradu.“). V neposlednom rade oceňujem hlášky ("Nechcem ťa odsudzovať, ale toto robia psychopati." alebo "Priateľstvo sexom nepokazíš, to je ako pokaziť zmrzlinu kúskami čokolády.") a to, že mnohé veci boli na úrovni a patrične dojemne ukončené (Howardova mama alebo samotný koniec, kedy tvorcovia vedeli, že nebudú pokračovať a tak sa podľa toho zariadili). A to, akú prekvapivo dôležitú súčasť tejto čudnej, ale o to pôvabnejšej komunity tvorilo jedlo (čím sa mi opätovne potvrdilo, že film alebo seriál s jedením a varením z princípu nemôže byť zlý, čo ostatne vedel už Hitchcock). Teória veľkého tresku je o priateľoch. To pokladám za dôležité zdôrazniť, pretože máte plno sitkomov postavených na nepriateľstve resp. totálnej odlišnosti. Nech už ale sú hrdinovia akokoľvek odlišní a robia si zo seba srandu a vzájomne sa doberajú, nakoniec zostávajú priateľmi, ktorí si pomáhajú a držia palce. A to dokonca aj Sheldon. A to už je čo povedať. "Kto to je? Green Arrow?" - "Ehm, Green Lantern." - "Aký je v tom rozdiel?" ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak jsem prave dokoukal prvni serii a je to naprosto nehoraznej masakr. Serial chytne hned od prvniho dilu, behem toho prvniho dilu si taky oblibite vsechny hlavni postavy a navic zadnej dil neni nejakej slabsi, vsechny jsou prakticky genialni. Navic dve hlavni postavy jsou fakt dokonaly, jeden sice drobet normalnejsi, ale oba sileny magori, ktery jsou ale zaroven genialni fyzikove. A vetsinu casu maj jeste dva nahravace, ktery jsou nemene perfektni, i kdyz ind je z nich precejen trochu slabsi. Pribehy jednotlivejch dilu nejsou vicemene zadny, je to takovy to klasicky vztahovy o kamosich a pritelkynich a podobne, nicmene tady nejde o nakej pribeh, ale o to, ze kazdej dil je 20 minutova sprska dokonalejch hlasek a gagu, ktery jsou navic pekne originalni a vetsinou se tykaj hlavne fyziky samozrejme, ale taky komiksu, her a filmu. Takze jsem se smal u kazdyho dilu skoro porad, jasnejch 5* a zaradil se mezi moje oblibeny serialy. ()

Související novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Teorie velkého třesku končí

Teorie velkého třesku končí

23.08.2018

Přestože stanice CBS nedávno naznačovala, že jedná o dalších sériích populárního sitcomu Teorie velkého třesku, nyní se situace změnila. Seriál totiž skončí po aktuální dvanácté sérii. Oznámil to… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama