Reklama

Reklama

Prácička v Itálii

  • Velká Británie The Italian Job (více)
Trailer

Vyfouknout mafii čtyři miliony dolarů ve zlatě přímo pod nosem chce notnou dávku drzosti. Charlieho Crokera právě propouštějí z vězení, kde si odseděl dva roky. Že je to ale ten správný londýnský frajer, ihned plánuje nějakou větší prácičku, tentokrát v zahraničí. Volba padne na italský Turín, kde se nabízí ukrást čtyři miliony dolarů ve zlatě, převážených v obrněném konvoji z letiště do automobilky Fiat. Má to ale háček. Takto rozsáhlou akci je potřeba důkladně zafinancovat, a pak je tu samozřejmě italská mafie, která si něco takového na svém území rozhodně nenechá líbit. Finance nakonec zajistí šedá eminence anglického podsvětí pan Bridger a to ostatní už bude záviset na bezchybném provedení Charlieho troufalého a velmi propracovaného plánu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Tehdy to musela být bomba, dnes už je to bohužel opravdu trošku až moc ukecané a pomalé - samozřejmě až na scénu loupeže a následného útěku, který bych si mohl pouštět stále dokola. Plus krásně otevřený konec, který se již dnes (bohužel) tak často nevídá. P.S. - to likvidování jaguárů a cooperů si tvůrci fakt mohli odpustit, u toho bolestně zavylo už několik mých známých :D ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Konecne som videl aj povodny Italian Job, nielen jeho rymejk zo roku 2003. Kvalitna filmova jazda, ktoru zabezpecuje skusena ruka rezisera Petera Collinsona, vyborne - miestami az sqele - herecke vykony /Michael Caine/, a poriadny kus akcie. Dalej treba spomenut prepracovany scenar, maximalne zaujimave lokality a zaver..... na ten proste nejde zabudnut. 100 % ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Italian Job mne zklamal zejména proto, že jsem se na něj docela těšil. Režisér Collinson se patrně pokusil natočil vtipný akční snímek, ale nepodařilo se mu provázat akci s humorem. Takže snímek je chvíli pohodový, pak ukrutně zvážní a tak pořád dokola. Alpské silnice a vozový park sice leccos zachraňují, ale obě hlavní skupiny (lupiči i mafie) mi dost připomínaly soubory uprchlíků z ústavu pro mentálně postižené a navíc se stále nemohu rozhodnout, zda závěrečná scéna byla geniální nebo debilní. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Charlieho parťáci v rámci příprav na akci vypadají, že procentuální šance jejího úspěchu je asi taková, jako že Benny Hill v přítomnosti macaté ženské nenasadí lascivní výraz. To znamená nula.. Caine se sice snaží, ale v tomto caper/heistu hrají hlavní roli namísto nevýrazných postav auta a to nejen proto, že když se kutálejí z alpských svahů, vypadají při tom líp než lidé. Koneckonců, trojice Mini Cooperů v barvách Union Jack, co se během „climactic chase“ prohánějí všude po Turíně jen ne po jeho silnicích, jsou toho důkazem. Závěr je doslovným cliffhangerem, hustý tím, jak neřeší hustotu zlata. Nicméně pozor! V rámci soutěže vyhlášené britskou Royal Society of Chemistry přišly vědecky podložené nápady, jak se z této prekérní situace do 30 minut a bez použití helikoptéry dostat. To asi bude to: „Hang on a minute lads, I've got a great idea..“ ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Víte co jsou to rozporuplné pocity? To je když vidíte svoji tchýni padat do propasti ve vašem novém mercedesu no řekněme spíše jaguáru, když je to britská záležitost.... U tohohle filmu jsem na tom byl podobně. Začátek je skvělý, průjezd horami efektní a určitě zaujal i nefanatické diváky Top Gearu (toho původního britského na BBC). Z filmu se podobně jako z šatů ze staré skříně linula ta zvláštní vůně konce šedesátých let, které nutí člověka zavřít oči, zasnít se a přenést se do té doby tehdy netušených možností. Při podrobnějším pohledu a procitnutí si však člověk v té skříni všimne všech těch podivných ohozů té doby, sem tam nějakého mola a uvědomí si, že tahle doba je nenávratně pryč jako éra páry či dinosaurů. Film už prostě zestárl. Vidět jej tenkrát, asi bych měl oči na vrch hlavy. Dnes je to už jen legendární kousek podobně jako ty jaguáry a austin, které ve filmu jednu chvíli mafie po hříchu ničí bagrem. U těchto záběrů asi nejeden automobilový fanda odvrátil zrak od obrazovky, protože sledovat něco tak odporného nemůže mít žaludek ani ta největší lidská zrůda ! :-). To samozřejmě platí i pro ty 3 Mini. U těch jsem fakt žasl co všechno se s nimi dá dělat! Film je třeba brát s notnou dávkou nadsázky, jinak totiž třeba takovou postavu Bridgera ani nepochopíte. Mně se z gangsterů nejvíce líbil počítačový expert se zálibou v obézních paničkách a samozřejmě charismatický Croker M. Caine. :-) ! A konec také ušel ! Podtrženo sečteno, dávám za 3 zlaté cihly. * * * ()

Galerie (88)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně, kdy se Chariel Croker (Michael Caine) skrývá v byté své přítelkyně, je možné vidět na černobílých fotografiích coby výzdobě bytu Boba Dylana, Marlona Branda a Alexandra Dubčeka. (Dr. Hawkeye)
  • Budova, na jejíž střechu vyjedou Mini Coopery s policejním autem, je původně veletržní hala Torino Palavela, která byla v roce 2004 přestavěna na sportovní arénu pro potřeby zimních olympijských her v roce 2006. (Marator)

Reklama

Reklama