Reklama

Reklama

Prácička v Itálii

  • Velká Británie The Italian Job (více)
Trailer

Vyfouknout mafii čtyři miliony dolarů ve zlatě přímo pod nosem chce notnou dávku drzosti. Charlieho Crokera právě propouštějí z vězení, kde si odseděl dva roky. Že je to ale ten správný londýnský frajer, ihned plánuje nějakou větší prácičku, tentokrát v zahraničí. Volba padne na italský Turín, kde se nabízí ukrást čtyři miliony dolarů ve zlatě, převážených v obrněném konvoji z letiště do automobilky Fiat. Má to ale háček. Takto rozsáhlou akci je potřeba důkladně zafinancovat, a pak je tu samozřejmě italská mafie, která si něco takového na svém území rozhodně nenechá líbit. Finance nakonec zajistí šedá eminence anglického podsvětí pan Bridger a to ostatní už bude záviset na bezchybném provedení Charlieho troufalého a velmi propracovaného plánu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Lima 

všechny recenze uživatele

Užít si tenhle film lze pouze za předpokladu, že je člověk vybaven notnou dávkou nadhledu, v opačném případě by těžko akceptoval, že mafiáni vypadají jako banda šašků se stejnokroji a buřinkami, nemaje nic jiného na práci, než stát daleko v horách u silnice, že lze policajty "vyřadit z provozu" jednou ranou do zad, že obyčejné prkno jako závora ustojí opakovaný náraz nákladního vozu atd. Navíc mi příliš neseděl ten suchý britský humor a co bych vyčetl režisérovi nejvíce je to, že se zcela vykašlal na charakterizaci postav, takže mi nebylo dopřáno blíže se seznámit s hlavními postavami a aspoň trochu se s jejich osudy sžít. Díky aspoň za tu skvělou honičku v závěru a potlesk za poněkud bizarní, otevřený konec. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Charlieho parťáci v rámci příprav na akci vypadají, že procentuální šance jejího úspěchu je asi taková, jako že Benny Hill v přítomnosti macaté ženské nenasadí lascivní výraz. To znamená nula.. Caine se sice snaží, ale v tomto caper/heistu hrají hlavní roli namísto nevýrazných postav auta a to nejen proto, že když se kutálejí z alpských svahů, vypadají při tom líp než lidé. Koneckonců, trojice Mini Cooperů v barvách Union Jack, co se během „climactic chase“ prohánějí všude po Turíně jen ne po jeho silnicích, jsou toho důkazem. Závěr je doslovným cliffhangerem, hustý tím, jak neřeší hustotu zlata. Nicméně pozor! V rámci soutěže vyhlášené britskou Royal Society of Chemistry přišly vědecky podložené nápady, jak se z této prekérní situace do 30 minut a bez použití helikoptéry dostat. To asi bude to: „Hang on a minute lads, I've got a great idea..“ ()

Reklama

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Musim přiznat, že jsem jako první viděl remake z roku 2003. Příběh je de facto stejnej, myšlenka taky, na zpracování je těch 34 let už trošku znát. Tahle původní verze je taková trošku neohrabaná co se techniky, detailů a drobností týče. Konec jsem asi nepochopil páč fakt nevim, co Charlieho napadlo. Byla to sranda, o tom žádná, ale remake mi sednul o trošku víc, včetně Marka Wahlberga místo Michaela Caina. Ale vážně jen o kousek, oba filmy jsou srovnatelný. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

To nebyli smuteční hosté, to byli mafiáni! Dokonale pohodová, akční a především nadsazená první scéna, je jednou z nejlepších a o pojetí filmu vlastně řekne vše. Nebo pojetí jeho první poloviny, druhá je více závodní a to občas lehce nezáživně, ale o tom později. První polovina má více Charlieho Crokera, tedy i více humoru, obzvlášť při seznamování s týmem (nikoliv tím hotelovým, i když...). Z něj samozřejmě po Michaelu Caineovi zaujme nejvíce Benny Hill, jako profesor se skoro trefným příjmením Peach, skutečný milovník dam větších rozměrů. Od nich se dostávám k autům menších rozměrů, tedy k závěrečné honičce, nebo spíše reklamě na Mini Cooper... projede neskutečné, ale to je tak vše, čím dlouhá scéna zaujme. Ona samozřejmě baví, jenom je opravdu až příliš dlouhá, i v tomto filmu občas nelogická, ale takové podbarvení hudbou by možná pomohlo. V bodě zlomu přichází záchrana, nebo také možná ne, každopádně ta filmová ano. Závěrečná scéna je památná, prakticky stejně trefná, jako ta úvodní a končí přesně tam, kde končit má. A ještě maličkost, to co se v Italian Job občas děje, by se dalo nazvat týráním aut, nebo alespoň jejich fanoušků. Hold hluboká alpská údolí jich pojmou kolik vlastně? Hodně! 75% ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tohle je skvělý zástupce lupičských filmů. Jen mě moc nenadchnul začátek, než se začalo něco vůbec chystat. Ale následovalo opravdu originální provedení loupeže s oněma úžasnými minicoopery. Na celou akci je radost pohledět. Úník je doprovázenou velmi hodící se hudbou. A konec? Nemá chybu... -"Hang on a minute, lads. I've got a great idea. Eee..." ()

Galerie (88)

Zajímavosti (17)

  • Budova, na jejíž střechu vyjedou Mini Coopery s policejním autem, je původně veletržní hala Torino Palavela, která byla v roce 2004 přestavěna na sportovní arénu pro potřeby zimních olympijských her v roce 2006. (Marator)
  • Lamborghini Miura, které si zahrálo ve filmu, nikdo neviděl 46 let. Nikdo ani nevěděl, co přesně se s ním po filmu stalo. Po natáčení ho odkoupil prodejce aut, ale Lamborghini během let měnilo majitele, ale ti o jeho roli ve filmu asi nevěděli. Až v roce 2015 se dvěma britským obchodníkům s auty vůz podařilo získat, ti totiž zjistili že vůz se v roce 2005 dostal do rukou výrobce luxusních jachet Norbetta Ferrettiho. Ten byl přitom synem dealera, který ho získal po natočení filmu. Odhadovaná cenu vozu je jeden milión liber, tedy asi 37,5 miliónu korun. (Maulincio)
  • Studio Paramount původně chtělo do hlavní role obsadit Roberta Redforda, avšak zcela originální Caineův akcent a přirozená vizáž profesionálního lupiče-gentlemana rozhodly jinak. (venus)

Reklama

Reklama