Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Než se stal Drákulou, byl Vladem III., vládcem malé zemičky jménem Transylvánie, která se krčila ve stínu mocné osmanské říše. Dobře věděl, že jakýkoli odpor proti silnému sousedovi by znamenal jeho konec. Když ho však sultán „požádá", aby mu poslal tisíc chlapců včetně jeho vlastního syna coby čerstvé rekruty do armády, rozhodne se neuposlechnout. Aby porazil zlo a odvrátil nevyhnutelné, spojí se se zlem mnohem větším. Stane se Drákulou. Nezničitelným démonem, který je schopný porážet obrovská vojska, ale který zároveň ztrácí ty, jež svým zoufalým aktem zachránil. Své nejbližší. (CinemArt)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (755)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Já myslel, že to je Blum. A ono Ývns. No je zjevné, že znalec mužských abdomenů, rtů a semknutých půlek už ze mě asi nebude. To však nebyl můj jediný omyl. Mimo jiné... jsem si totiž zhovadilost na téma ,,Drákulda byl hodný, něžný masový vrah, co zabil Mehmeda II" neměl vůbec pouštět. Dosti vypovídá již výše vyvěšené žánrové zařazení Fantasy / Drama / Akční / Válečný / Horor. Ani jedno z toho to tedy není, přinejmenším ne kloudně. Fantasy se snad dá najít v kilnutí sultána, který se ve skutečnosti usral xmrďi někde u Izmitu. Co je dramatického netuším, patrně muzika a srdcervoucí události okolo potroublého syna, v akci jsou především netopejři, válečnost dodávají válející se Turčíci, nakopaní ve své statisícové síle jednomužným oddílem s názvem Draculescu - metelsku blesku. No a horor... to je fakt celé. Abych nezapomněl - taky tam chodí Tywin Lannister převlečený za čamrdu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Turci táhnou k Vladovi a všude vůně kávy, on se blažkou napojí, sultán si chystá máry… Mýdlová opera z Transylvánie, jejíž emoce působí uměleji než vířící netopýři. Charisma dvojky táta roku Evans, krvesaj tisíciletí Dance sice leccos zachraňuje, ale debutant Shore byl přinucen ukousnout si až příliš velké sousto. Upírské legendě položil na krk česnekový věnec upocených rodinných vazeb, před čelem diváků podržel kříž PG ratingu a vše pocákal svěcenou vodou digitálního bordelu. Pro milovníky filmů o vampirismu je to od Universalu dřevěný kolík přímo do hercny, nicméně chápu, že se chystá půda pro monsters crossovery s co nejširším záběrem publika (čti majitelů hotovosti). Já však s tímto druhem hlíny v rakvi spinkat nebudu.. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Místy jsem si vzpomněl na Fakjů, pane učiteli. Předpokládám, že Shore a oba scenáristé šli do Universalu montovat žárovky, ale pak se shodou náhod dostali až k lidem, kteří měli zrovna na stole plány na Universal Monsters Cinematic Universe. A chopili se šance. Úplně blbě. Že to bude kretenismus nejhlubšího zrna, to bylo jasné z trailerů. Shore ale nedává vůbec nic a za 70 míčů kouzlí nevýpravnou rádoby fantasy, v níž je děje asi jako mýdla za bezďákovým nehtem a která nemít Evanse, spadne do ranku srágor á la Hněv Titánů. Celé je to úděsně nasnímané, scenáristicky generické a tím pádem i únavné a v té neomalenosti směrem k vykrádání obdobných příběhů z jiných médií (Castlevania hadr) nevýslovně otravné. Let the games begin? To už jsem šel do kolen. Hlavně proto, že kravaťákům evidentně před premiérou nedošlo, že na podobně povrchní hovadině zkrátka nelze stavět fungují multifilmovou sérii. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Draculu mám rád, Luke Evans je sympaťák a Transylvánske prostredie mi tiež sedí, takže nemám dôvod sa nudiť. Síce nič svetoborne to nieje, ale Draculov Origin s tejto strany sme tu snáď ešte nevideli, takže dokáže zaujať. Predovšetkým Luke Evans je najväčší klad a Vlad filmu, ale treba pochváliť aj vizuálnu stránku a akcie, ktoré tiež dokážu upútať divákovu pozornosť. Inak vedľajšie postavy nula bodov. Ako jednohúbka fajn. Uvidíme ako sa bude dariť Draculovým kamošom, ktorý by sa k nemu mali v budúcnosti pripojiť. Oblúbený soundtrack: I Will Come Again. 70% - 3* ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Drákula: Neznámá legenda není vyloženě špatný film, jak by se mohlo z mého slabého hodnocení zdát. Sledoval jsem jej poměrně se zájmem, avšak v některých pasážích byl příběh proti zdravé logice a ne vždy mi zcela sedělo zabřednutí do fantasy žánru. Držet se příběh více "na zemi" a v realističtějším pojetí, byl bych spokojenějším divákem a snad bych i přidal na svém hodnocení. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (32)

  • Producent De Luca v rozhovoru přiznal: "Shore pojal celý příběh s velkou dávkou soucitu. Garyho vize toho, co by měl tento film zahrnovat, nás přesvědčila o tom, že je tou správnou osobou." (Zdroj: CinemArt.cz) (Geriel)

Související novinky

Luc Besson chystá vlastního Draculu

Luc Besson chystá vlastního Draculu

18.02.2024

Je tomu už pár měsíců, co do našich kin dorazil zatím poslední snímek režiséra Luca Bessona (Leon, Pátý element) pod názvem DogMan, v němž si hlavní roli zahrál americký herec Caleb Landry Jones.… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Hororová monstra nebudou děsit

Hororová monstra nebudou děsit

16.11.2014

Šéfka studia Universal Donna Langley ví, jak vydělat peníze. Nejprve jsme se od ní dozvěděli, že nás čeká minimálně deset dílů Rychle a zběsile. A hned záhy dala na vědomí, že filmy z budovaného… (více)

Reklama

Reklama