Reklama

Reklama

Flynn Carsen 3: Jidášův kalich

(TV film)
  • Česko Flynn Carsen 3: Kletba Jidášova kalichu (více)

VOD (1)

Flynn Carsen získá v Londýně pro knihovnu vzácnou vázu, v níž je ukryt legendární Kámen mudrců. Ještě v sídle aukční firmy však musí o kámen svést bitvu s dalším zájemcem. Sice ho ubrání, radost mu však pokazí zjištění, že ho kvůli pracovní zaneprázdněnosti opustila přítelkyně Katie. Naštvaný Flynn uvažuje, že už nechce být knihovníkem. Obětoval relikviím příliš mnoho a nic z toho nemá. Nakonec si vezme dovolenou a pod vlivem neobvyklého snu se vydá do New Orleans. A to ještě netuší, že se brzy zaplete do smrtelně nebezpečného dobrodružství. Skupina bývalých agentů KGB pod vedením Sergeje Kubicheka totiž hodlá vzkřísit slavného upíra Drákulu a s jeho pomocí stvořit armádu zombie, kterou by použili k ovládnutí světa. Upírovo tělo už mají, teď potřebují získat ještě Jidášův kalich, upírskou verzi svatého grálu, vytvořenou ze třiceti stříbrných, jež dostal Jidáš za zradu Ježíše. S hledáním kalichu jim má pomoci profesor historie Lazlo, kterého právě za tímto účelem unesou. Seznámí se s barovou zpěvačkou Simone, která tvrdí, že se s ním spojila přes jeho sny. Dřív, než mu však stačí vysvětlit, o co jde, jsou napadeni Sergejovými agenty... (TV Prima)

(více)

Recenze (203)

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Flynna jsem vždy považoval za velice chabou variaci na Indyho „Forda“Jonese a proto mě nikdy moc neuhranul i když mám tyhle dobrodružky vcelku rád.U třetího dílu jsem se docela nudil,ale bylo tu pád věcí kvůli který se to dalo strávit alespoň na dvě hvězdy.V první řadě fakt,že jsem viděl hafo větších blbostí,za druhé se tu vyskytovali moji oblíbení upíři (i když triky jejich teleportace byly jasně vykradeni z Jumpera) a za třetí tu je okouzlující Stana Katic.Znova se na to už nepodívám.Pokud chcete viděl nějakou dobrou dobrodružku pusťte si znovu Indyho. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Doposud nejslabsi film o knihovnikovi. Nejvetsi problem je v samotnym pribehu, honba za Jidasovo kalichem a zapletka s upirama a Drakulou mela solidni potencial, ale tady je to cely rozmelneny v strasny hromade kecu, na akci si clovek musi vzdy radnou chvily pockat a film proste nemuze chytnout tempo. Tim padem obcas nudi a nezachrani to ani fajn zaverecna ctvrthodinka, klasicky sympatickej Wyle, sexy Katic nebo ne vylozene spatny triky. Ne ze bych se vylozene nudil, ale oproti dvoum starsim dilum je to precejen mnohem mensi zabava. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Béčková upírska báchorka (určite si spomeniete na DRACULU 2000), ktorá je roztomilo namontovaná na carsonovskú schému. Štipka bondovskosti poteší, kopírovanie cudzích nápadov občas až zamrzí, ale vzhľadom na odľahčenosť je to celkom slušná zábava. Pohodovka, korá nijako nepreskakuje svojich predchodcov. Je tu trochu menej dobrodružnej atmosféry, ale to je skôr spôsobené tmavým prostredím... Slušný televízny počin... ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou i poslední díl, kde hlavní hrdina už není jenom superagent a vyvolený, už se z něj stal světový bojovník se zlem. Kvalitativně jsme někde mezi otřesným prvním dílem a snesitelným druhým. Problém tohoto filmu je v jeho jednoduchosti a neskutečně levnosti. Je patrné na každé minutě filmu, že se značně přiškrtil rozpočet. Na prstech jedné ruky bych spočítal scény, které měly nějaký vliv na děj a to neskutečné protahování naprosto nicneříkajících scén bylo opravdu bijící do očí. I v tomhle dílu se vykrádal Indiana Jones, tentokráte díl první a otisk amuletu ve vosku byl jasnou narážkou. Hlavním wtf filmem byla pirátská loď v bažinách, které si nikdo za ty dvě století nevšiml. A potom ono úžasné probrání z bezvědomí toho černocha na molu, to bylo proboha co? Jinak na Stanu Katic jako upírku se kouká strašně dobře, ale to je tak asi všechno. Je to nuda, místy nelogické a dost hloupé. I to málo co série o knihovníkovi měla a to aspoň nějaké exotické scenérie, jsou tatam a zbylo jenom nudné torzo. Možná si v porovnání s minulými díly protiřečím, ale ani v tomto případě nejsem s touhle sérií spokojený. Tenhle díl si ode mě zaslouží dvě hvězdy, ale nejlepším dílem série shledávám skutečně dvojku. Z vlastní vůle si rozhodně žádný díl téhle série už nikdy nepustím. Mimochodem, v první scéně když Flynn kupuje vázu ve které se nachází kámen mudrců, který může cokoli proměnit ve zlato, je s prominutím minimálně ujetá. Sekretářka málem umře, když za onu vázu utratí milion liber, ale to, že by onen kámen využili na přeměnění čehokoli ve zlato a tím si defakto ty peníze vyrobili, nikdo ani uvažovat nechce. Jo ještě jedna věc, scénu, když Flynn praští svého protivníka do hlavy zatým polštářem, bych chtěl vidět naživo, při rozměrech toho polštáře by vážil tak půl tuny a on si s ním hraje jenom v jedné ruce, ale to už se do toho asi hnípu opravdu hodně. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ještě než si Stana Katic střihla zřejmě svou životní roli v seriálu Castle, tak si zahrála i pár vedlejších rolí v několika filmech. A tady byla taky zatraceně sexy. Já tu ženskou žeru, nicméně ani její přítomnost nějak závratně nezvedla úroveň této prozatím hodně průměrné dobrodružné trilogie a třetí díl je v mých očích jejím nejslabším článkem. A to nejen co se kvality samotného příběhu týče, ale i efektů a hereckých výkonů. Dost jsem se u toho nudil – většina efektů byla k smíchu – jen ta Stana mě nutila se dodívat až do konce. I tady jí to vážně slušelo – jenom to co trvalo Castlovi celé čtyři série (aby jí dostal do postele), tady blbeček Flynn zvládl hned několikrát za pár hodin známosti… ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme sa na chvíľu objaví aj režisér Jonathan Frakes ako hráč na trombón. (Greenpeacak)
  • Film uvádza, že zradca Judáš si za tridsať strieborných, ktoré dostal za zradu Ježiša Krista, zadovážil kalich. Nie je tomu však tak - v Biblii sa uvádza, že hneď ako si uvedomil, že Ježiša skutočne odsúdili, snažil sa peniaze vrátiť. Farizeji, ktorí ho predtým vyplatili, krvavé peniaze však odmietli. Judáš vhodil teda peniaze do chrámovej pokladnice a z výčitiek svedomia sa obesil. Po jeho smrti sa rozhodovalo, čo s peniazmi, a nakoniec boli použité na kúpu pozemku, nazývaného ako Hrnčiarovo pole na pochovávanie cudzincov. Neskôr sa pole premenovalo na Pole krvi a Biblia uvádza, že tak sa splnilo proroctvo proroka Jeremiáša. O všetkých týchto udalostiach sa možno dočítať v Evanjeliu podľa Matúša, 27. kapitola, verše 3 až 10. (unclejack)
  • Natáčelo se v Louisianě. (Varan)

Reklama

Reklama