Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před pěti tisíci lety, v dobách, kde ještě nestály slavné pyramidy, pustošily egyptskou zemi hordy barbarů z východu, které vedl bezohledný Memnon, přezdívaný Král Škorpión. Toužil ovládnout svět, zabil každého, kdo se mu nepodřídil, a zdál se neporazitelný díky proroctvím svého čaroděje. Právě toho se rozhodnou zabít vládci zbylých svobodných kmenů. Tajně se sejdou a najmou si trojici mužů vedených odvážným Mathayusem, kterému generace předků vlila do žil válečnickou krev, a tedy i lest. Nejprve chce zjistit, kdo je tím záhadným Memnonovým rádcem. Když proniknou do Memnonova ležení, padnou však do pasti. Mathayus přitom odhalí, že Memnonovým čarodějem je ve skutečnost krásná mladá Cassandra. Při útěku z paláce se mu ji podaří unést. Cassandra se stává jeho rukojmím a souboj na život a na smrt mezi dvěma mocnými, i když zcela rozdílnými muži je nevyhnutelný. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Haa, Mathyus... Tak tenhle Akkáďan mě přesvědčil, že Rock není vůbec tak špatnej jak jsem si myslela. A vůbec, celej tenhle film je geniální! :) Já jsem se prostě musela smát, pořád a i u vážných chvilek. Některe hlášky jsou pro mě nesmrtelne... A navíc mám ohromnou slabost pro Egypt a vše ním spojené. Paráda! :) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Priblblé? Samozrejme. Historicky nepresné? Nehorázne. Zábavné? DOKONALE!!! Pre niekoho je rozkošou sledovať The Rockovo Vitajte v džungli, pre mňa je jeho najlepším kúskom a zároveň najtučnejšou osobnou guilty pleasure práve Škorpík. Skromných, ale zároveň veľmi rozumných 80 minút je natlačených akciou a hláškami ako babkina štrimfľa stokorunáčkami. To šialené tempo ma zakaždým dostane, aj keď sa na to dívam hoci aj desiaty krát (a že som ten film minimálne desaťkrát naozaj videl). V okamihu, keď od toho prestanete chcieť historický film (prekvapilo ma zistenie, že kráľ Škorpión bol skutočne prvý písomne dokladovaný panovník Egypta, v podstate zakladateľ ríše) či dôstojný spin-off Múmie, dostanete porciu skvelej heroic fantasy zábavy v tom najlepšom conanovskom štýle. „Á, Gomora! Čo môže byť po celom dni zabíjania a rabovania lepšie ako Gomora? No, možno ešte Sodoma...“ ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jestli se spekulovalo, zda bude The Rock dostatečně vhodný pro tuto roli, tak to bylo naprosto zbytečné. Padne sem skutečně jako ulitý a se svým mečem se umí oháněj stejně rychle jako jazykem. Cedí jednu drsnější hlášku než druhou a přitom si udržuje nebývale symaptický nadhled. A podobně je koncipován i celý film. Ač je obtěžkán tunou dobrodružných klišé, koukat se na něj dá relativně bez problémů. Akce je svižná a vizuálně namakaná, hlavní záporák nevadí (scéna na cvičišti je fantastická) a Duncan je v převlečení neodolatelný. Absolutně pohodová oddychovka bez jakýchkoliv ambic na něco více, nežli jednohubku a solidní příspěvek do žánru. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem asi něco jiného, nakonec z toho byla taková lehce uvolněnější napodobenina Conana. Nebyla to tedy úplná kravina, ale právě zmíněný Conan byl pro mě osobně víc koukatelnější a měl jsem chvílemi pocit, že tvůrci Škorpiona se sem tam inspirovali asi víc, než by bylo záhodno. Herečku Kelly Hu jsem dodnes nijak významně nezaznamenal (prý hrála i ve Zvláštních dnech...), zato teď jsem ji během dvou dní viděl ve dvou filmech. :-) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ve svých počátcích se The Rock nebál přiznat že jeho hlavní inspirací jsou hlavně Arnold a Sylvester. Oslovení Král Škorpión po celý film nezazní, až na konci. A nebýt krátké scénky, ve které je náš hlavní hrdina nakažen štířím jedem, vlastně by divák ani netušil proč ho tak Clarke Duncan osloví. Zábavná akční pitominka, která svým vyzněním směřuje více ke Conanovi než k Mumii. 50% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Z historického hlediska král Škorpion (ve filmu Dwayne Johnson) - nebo také král Štír -, opravdu existoval. Byl jedním z králů Egypta z období nulté dynastie. (hodna)
  • Severoamerické tržby byly 91 milionů amerických dolarů, celosvětové pak 180,6 mil. (NIRO)
  • V úvodní scéně připíjí vládce barbarů na vyhlazení Babylóňanů a Mezopotámců. Ve skutečnosti se jedná o jeden národ. (HellFire)

Související novinky

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Sólovka čaroděje z Conana?

Sólovka čaroděje z Conana?

22.07.2008

Připravte se na porci černé magie. Doslova černé. Už několik týdnů rašily z internetové půdy klepy o tom, že Djimon Hounsou byl odsazen do nové verze Barbara Conana (samozřejmě ne do hlavní role).… (více)

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

20.10.2007

Dnes tu máme dva hrdiny, kterým se neradno stavět do cesty, protože by vás nejspíš naporcovali na malé kousíčky. Ten první svými vysouvacími adamantiovými drápy, druhý pečlivě nabroušeným mečem. U… (více)

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama