Reklama

Reklama

Anatomie lži

(seriál)
Ukázka z filmu
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvůrci:

Samuel Baum

Hrají:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(48)

Doktor Lightman je přední světový expert na lhaní. Perfektně se vyzná v řeči těla, neuteče mu žádný výraz v obličeji ani ten nejmenší záchvěv v hlase. S neodolatelným sarkasmem a s týmem specialistů pomáhá nejen vládním organizacím řešit ty nejzapeklitější případy... (TV Prima)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (239)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Dr. Lightman je mentálny Rambo, na ktorého by nemal ani Dr.House krížený s MacGyverom, pretože by ich hneď prečítal. Na Lie to Me som sa tešil aj pre výborný námet z prostredia, ktoré mi je blízke. Nemám problém s nadsázkou (prekonal som to už po druhom diely), mám problém so značnou "stupiditou" a opakovaním storylinov v každej jednej časti, ktorá prebieha asi nasledovne: problém, je prizvaný tím Dr. Lightmana, rieši sa problém, tí čo mali byť podozrivý nie sú, Dr. Lightman vždy presne zistí kto klame a kto nie, povie to danej osobe, tá sa hneď (!) k všetkému prizná a spustí sebaspytujúci monológ, záver. Ach jaj, nuda s miernym ironickým pousmiatím boli prítomné skoro stále...Do druhej série sa mi nechce... ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

S Housem bych to určitě nesrovnávala, to už bychom mohli srovnávat rovnou s Poirotem nebo Sherlockem. Roth nepoužívá žádné impertinence ani vulgarismy jako Haus, je prostě sympaťák, který se zabývá něčím tak běžným a jednoduchým jako je pravda a lež, řečí těla a mimiky vůbec, v jednoduchosti je vždycky pořádný kus geniality. Skvělá myšlenka, skvěle zahrané, má to kvalitního ducha,výborný nápad bylo prokládání fotografií politiků a celebrit, i když nějaká hluchá místa nebo nedostatky se najdou, přesto dávám za čtyři, bavila jsem se. ()

Reklama

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Popri všetkých tých CSI, Bones a im podobných seriáloch, ktoré sa venujú exaktnému dokazovaniu spáchania trestných činov, je Lie to Me nevšedný, ale o to príjemnejší seriál. Tim Roth so svojou večne na bok uklonenou hlavou mi nie je dva krát sympatický, ale dá sa to prežiť, keďže seriál má okrem zaujímavého námetu aj istý potenciál do budúcnosti (sem-tam sa poodhalia tajomstvá niektorého z hlavných hrdinov, no nikdy nie natoľko, aby sa divák dozvedel všetko...). Zatiaľ 70 % ()

TheJokerCZ 

všechny recenze uživatele

Tak tento seriál mě opravdu pohltil už od prvních dílů. Geniální Tim Roth v hlavní roli ztvárnil doktora Lightmana opravdu neskutečným způsobem. Jeho styl chůze je boží! Navíc postava Cala Lightmana je inspirována skutečnou postavou, která se opravdu zabývala mimikou ve tváři a sledováním výrazů. Existuje i několik stránek, na kterých si můžete vyzkoušet určit daný výraz na tváři. Je to opravdu obdivuhodné, ale ono to funguje. Můžete poznat, po nějakém tom trénování, zda lidé ve vašem okolí mluví pravdu nebo poznat podle výrazu, jak se cítí. Sám jsem se o tom přesvědčil v několika případech, ale jeden byl stoprocentní. Tento seriál mě hodně bavil a FOX mě dost naštval, když se rozhodl nekupovat další díly. Závěr mohl být lepší, ale co se dá dělat, když to vlastně bylo otevřené a nikdo nevěděl co se bude dále dít. Jo, a kam se hrabe nějaký Mentalista. 9/10 ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Po první sezóně. Povedený kriminální seriálový počin. Tima Rotha už jsem dlouho v ničem neviděl a role chodícího detektoru lži mu sekla a dodává celkem zajímavému tématu ten správný šmrnc. Některé díly jsou bohužel možná až moc nabité dějem a dialogy, že nestačíte ani stíhat, ale povětšnou jde o velmi pohodovou podívanou, která se nebojí reagovat i na aktuální události. Lie to Me si zachoval bohužel jeden nepěkný neduh, který trápí mnoho podobných seriálů či filmů a já mu nemůžu přijít na chuť - ta zázračná technologie, když i z obyčejné hlídací kamery dokáží hladce zazoomovat na malý detail obličeje bez rozpixelování. Úžasné, škoda, že technicky nemožné...a tak příšerně hloupé. Přesto se mi seriál líbí a pokud bude pokračovat, tak mu dám šanci a rád k němu znovu zasednu nebo spíš zalehnu ;-) (1. sezóna - 90%) ()

Galerie (603)

Zajímavosti (6)

  • V 11. epizodě 1. série s názvem "Tajný agent" je místnost v budově FBI, ve které agenti hovoří s Lightmanem (Tim Roth), totožná s místností často využívanou v seriálu Sběratelé kostí (od r. 2005). (philip.j.fry)
  • Dr. Paul Ekman je zároveň vědeckým konzultantem seriálu a podílí se na psaní scénáře. (Prefectus)
  • Podobný program na trénovanie emocií (smútok, pohŕdanie, radosť...), ktorý používali aj v Lightman Group si môže každý zaobstarať spoločne aj s výcvikom. (lmartinl)

Reklama

Reklama