Reklama

Reklama

Lékařský verdikt je neúprosný. Mladému Benovi zbývají poslední týdny, možná dny života. Za jak krátkou dobu si je možné splnit všechny sny?
K tomu, aby se váš život změnil k nepoznání, stačí jediná věta. Nemusí být dlouhá, nemusí ani zaznít dramatickým tónem. A přesto svým obsahem udeří jako střela a roztříští vás na tisíc kousků. Kousků, které už asi nikdy nepůjdou složit zpět. Ale při dostatku osobní statečnosti a síly z nich může vzniknout něco nového. Sympatický mladík Ben v podání Joshuy Jacksona, známého ze seriálu Hranice nemožného, si přesně takovou větu nyní vyslechl. A byla zdrcující. Lékaři mu právě oznámili, že má neléčitelnou formu rakoviny, minimální šanci přežít a v podstatě posledních pár týdnů na to, aby se mohl těšit ze světa. A Benova reakce? Zděšení, beznaděj a hlavně touha konečně změnit vše, co tak dlouho odkládal. Usedlou kariéru učitele a budoucího manžela mění za motorku, se kterou se vydává napříč Kanadou, aby dohnal vše, dokud má ještě čas. A na této cestě potkává lidi i své sny, díky nimž konečně pochopí, jak moc je život vzácné a ochrany hodné zboží. I díky vynikajícímu soundtracku a čarokrásné kanadské přírodě, kde se tato posmutnělá roadmovie odehrává, lze snímek režiséra Michaela McGowana označit za jeden z nejpůsobivějších a nejpřekvapivějších žánrových filmů roku 2008. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (168)

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Nejvíc na tomto filmu mi vadil ten hlas vypraveče. Kdyby tam nebyl, tak by film působil určitě lepším dojmem. Herecký obsazení bylo sice fajn, ale k čemu to je, když ztvárnění je tak nudný. Filmu jsem věnovala pozornost asi tak prvních 30 minut. Potom jsem se nudila víc a víc. Téma je to hodně dobrý, ale zpracovaný ve filmu není ani z půlky dobře. Za mě jen 40%. ()

HanaM. 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale film mi připadá hrozně umělý. Jakoby nejdříve přišel nápad natočit nějaký film na "hluboké" téma. Pak se navršily zajímavé průpovídky, malé pointy a scénky, ale teprve potom se někdo začal zajímat o to nejdůležitější - tedy hrdinu a jeho životní příběh. Zajímavé je téma nejistého vztahu, potkáváni se na cestě se smrtí a náhody, které mohou ovlivnit život. Ano, líbí se mi ta myšlenka, že můžete udělat nějakou drobnůstku a nevědomky tím někomu změníte život. Tohle všechno je moc hezké, přesně se hodící na vykonstruovaný a rádoby dojemný film... ()

Reklama

conery1 

všechny recenze uživatele

" Cesta bola pre neho dôležitejšia, ako liečba." A či cesta nebola tou liečbou? Nie je dôležité koľko, ale ako prežijeme ten náš život. Film o tom, že smrteľná choroba nemusí byť koniec, ale začiatok. Je iba na nás, čo si vyberieme. Nádherný príbeh, nádherná príroda, nádherná hudba. Akonáhle začne byť človek sám sebou, stratí všetkých " blízkych ", alebo konečne začne nachádzať skutočných blízkych. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sympatická (i s ohledem na ústřední téma) road movie, která dávkuje životní pravdy zase trochu jinak a po svém. Američané (v tomhle případě Kanaďané) holt podobné filmy potřebují, trošku na sílu roubované průpovídky vypravěče nakonec nevadí a Joshua Jackson se do kanadských scenérií taky dokáže dívat slušně zasněně. Při dosud nepoznaném verdiktu vymění stávající život učitele a budoucího ženáče za motorku a vydá se kamkoliv bez jasného cíle, jen aby oddálil nechtěnou roli pacienta. Utíká to s ním moc dobře.. Výborně melancholický soundtrack!! ()

Looser 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, tenhle film se snaží být tak strašně uvolněný a cool až je to moc. Duo motorka a krásná kanadská příroda sice funguje bezchybně, nicméně některé hrdinovo chování mi přišlo přinejmenším hodně jednoduché. Spoiler - v podstatě vše zabalí a odjede na motorce do přírody fiknout nový roštěnky, nevim nevim. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2008 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Ben (Joshua Jackson) ve filmu jezdi na motorce 1973 Norton 850 Commando. (Baffer)
  • Hokejista, kterého Ben potkává na kluzišti, hraje za tým Anaheim Ducks. Ten byl tak pojmenován po filmu Šampióni (1992), což byl jeden z prvních filmů, ve kterém Joshua Jackson hrál. (Fugas.cz)

Reklama

Reklama