Reklama

Reklama

Lékařský verdikt je neúprosný. Mladému Benovi zbývají poslední týdny, možná dny života. Za jak krátkou dobu si je možné splnit všechny sny?
K tomu, aby se váš život změnil k nepoznání, stačí jediná věta. Nemusí být dlouhá, nemusí ani zaznít dramatickým tónem. A přesto svým obsahem udeří jako střela a roztříští vás na tisíc kousků. Kousků, které už asi nikdy nepůjdou složit zpět. Ale při dostatku osobní statečnosti a síly z nich může vzniknout něco nového. Sympatický mladík Ben v podání Joshuy Jacksona, známého ze seriálu Hranice nemožného, si přesně takovou větu nyní vyslechl. A byla zdrcující. Lékaři mu právě oznámili, že má neléčitelnou formu rakoviny, minimální šanci přežít a v podstatě posledních pár týdnů na to, aby se mohl těšit ze světa. A Benova reakce? Zděšení, beznaděj a hlavně touha konečně změnit vše, co tak dlouho odkládal. Usedlou kariéru učitele a budoucího manžela mění za motorku, se kterou se vydává napříč Kanadou, aby dohnal vše, dokud má ještě čas. A na této cestě potkává lidi i své sny, díky nimž konečně pochopí, jak moc je život vzácné a ochrany hodné zboží. I díky vynikajícímu soundtracku a čarokrásné kanadské přírodě, kde se tato posmutnělá roadmovie odehrává, lze snímek režiséra Michaela McGowana označit za jeden z nejpůsobivějších a nejpřekvapivějších žánrových filmů roku 2008. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (168)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Propaganda Kanady říznutá hořko-smutnou atmosférou. Největší mozaika, dinosaurus v životní velikosti ,největší velbloud a nejchladnější místo v Kanadě - to bylo na filmu pravděpodobně to nejzajímavější. Za to ta jedna hvězdička. Dostáváme se opět k tomu, jak jsou filmy nadhodnocené jen kvůli tomuto vděčnému tématu, ale tentokrát se nad tím pozastavovat až tolik nebudu. Zkrátka cesty za sebepoznáním a filmy o rakovině, nebo umírání mě zajímají, jenomže tady je to podáno příííšerně nudně a jakoby to nebylo málo, uspávací atmosféru doplnil příšerný soundtrack a vypravěč, který by se hodil spíše do nějakého přírodopisného dokumentu. Nejnudnější jízda na motorce, kterou jsem kdy zažila! :) ()

Sonnik 

všechny recenze uživatele

What would you do? Kanada, hudba, slušný Jackson. Jediné klady pro mě pouze nadějného pokusu o sondu do hlubin duše čerstvě diagnostikovaného Bena. Nevidím v tom nic originálního, zvláštního ani zapamatovatelného. Možná to bude jenom mnou, možná jenom tím, že tohle mě prostě netrefilo v takové náladě, jak by mělo. Lepší tři. ()

Reklama

jorgus 

všechny recenze uživatele

mam rad road movie..zacatek vypadal slibne, jeste k tomu ta malickost s rakovinou..tak proc ne..:)bohuzel prvnich par dni na cdeste bylo fajn ale pak celkem to bylo porad stejne a hlavne me trosku unikala myslenka co chtel reziser rict..resp jeho podani..posledni pul hodina byla nudnejsi a nudnejsi a rozuzleni snimku..no mohlo to napravit ale nenapravilo..:( ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jsem si vědoma faktu,že v poslední době je opravdu těžké dá se říct snad i těžší než tehdy kdy na to skoro nebyly prostředky natočit film, který by byl po všech stranách vyrovnaný, romantický ale i dramatický zároveň. Mám skvělý a uvolňující pocit, když cítím, že každý člověk, který jakkoliv zapojil ruku k dílu na filmu do toho dal to nejlepší ze sebe a vzniklo z toho něco co dává lidem naději. Mám moc ráda filmy tohoto typu kdy se nesetkává jen naivní romantika s prvky nějákého všedního dramatu ale kdy je možné, že třeba vy sami půjdete jednoho dne k lékaři a zjistíte, že vám zbývá už jen pár let života. Co by člověk udělal jinak??Komu by vyznal lásku a na jaký koncert by šel.......A jakou byste o tom napsali knihu vy? ()

SICK_BREED 

všechny recenze uživatele

Film to jistě není ouplně hrozný - na druhou stranu ani nikterak výjimečný. Chybí mi tu především nějaký náboj....neustále sem čekal že situaci pochopím, budu soucítit, případně prožívat stejné věci jako rakovinou stižená hlavní postava a to se bohužel nestalo. Citu prosté drama s nedostatečně prokreslenými charaktery a pár příhodami které snad ani nestojí za zmínku. Všechny ty močopudný (Walk to Remember, My sisters keeper) dojáky přeci jenom přináší naturalističtější zážitek který v člověku zůstane déle. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Hokejista, kterého Ben potkává na kluzišti, hraje za tým Anaheim Ducks. Ten byl tak pojmenován po filmu Šampióni (1992), což byl jeden z prvních filmů, ve kterém Joshua Jackson hrál. (Fugas.cz)
  • Ben (Joshua Jackson) ve filmu jezdi na motorce 1973 Norton 850 Commando. (Baffer)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2008 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno