Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 13
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele akisha k tomuto seriálu (3)

Hra o trůny (2011) 

GOT není dokonalej seriál. Například ta záplava postav a dějovejch linií, z nichž ne všechny postavy jsou dost zajímavý a i některý ty hlavní mě neberou (Cersei, Theon, Melisandra, Stannis, Robb, Catelyn, překvapivě i Boromir - ten si snad odskočil z natáčení LOTRa) a jen čekám, až přijde na řadu nějaká, co mě zajímá víc. Přesto disponuje GOT ohromným počtem božích charakterů. Vévodí jim Tyrion, of course, geniálně napsaná a zahraná postava. Děj je trochu nekonzistentní, ale většinu času dost poutavej, někdy i strhující, a není nouze o dost nečekaný zvraty a šoky. Plusem je výborná hudba. Nechybí ani vývoj postav, totiž věc, proč většinou na seriály koukám. Objeví se tu pár scén, co jsou téměř dokonalý. Například když Dany daruje jednoho draka otrokáři a pak... bomba! Vtipný je, kolik zápornejch nebo aspoň "shady" postav si člověk oblíbí, až by se dalo říct, že bejt vyloženě klaďák je v GOT co se popularity týče dost nevýhoda. Rozhodně jeden z nejzajímavějších počinů poslední doby, co vážně baví sledovat a pěkně mě štve, že 4. série bude až příští duben (to je snad vtip?!). Budu mít ale podobný přání, jako u mnoha seriálů - ať to důstojně ukončí dřív, než to začne smrdět. Oblíbený postavy: Dany + Drogo (tuhle linii neměli ukončit tak rychle *sob*), Jon Snow, Tywin (ultimate badassery a ultimátní Dance) + Tyrion (má to na háku) + Jaime (ve třetí sérii charakterní posun, kéž mu to vydrží), Jaqen H'ghar (hu hu, ten byl k tomu všemu i sexy, což si pokazil až posledním záběrem, ve kterým se vyskytnul, takovej opičí zjev, ach jo), Ramsey Snow (jak pomučil Theona bylo vostrý), Arya Stark, Ros, Samwell Tarly a Ser Jorah. ()

Za Zdí (2017) (S07E06) 

Nedávno jsme si dali "re-watch" GOT (záměrně jsme vynechali osmou sérii, takovej teror bych si znovu nezpůsobila) a prostě musím vypíchnout tady tuhle epizodu, kde mi došlo, že se GOT začal srát už dlouho před osmou sérií a tohle je asi nejhorší epizoda, než ji trumfly všechny ty z osmé "burn in hell" série. Předně ten nápad, to musel vyplodit tak chorý mozek, že se člověku chce až brečet. Tyrion odsunem na Essos přišel o veškeré IQ. Ale co mě vytočilo doběla, to je prakticky vzorek toho, co charakterizuje celý scénaristický vývoj posledních sérií. Takže, naše partička neohrožených je obklíčena armádou bílých chodců na malý skalce v jezeru, jo. A chodci nemůžou přes vodu, super. Takže naši pardálové tam stojí a mrznou jim zadky a čekají, až Gendry přeběhne pár kontinentů a vyšle pomoc (WTF... WTF?!!!). Přijde ráno, chlapci přešlapují a dýchají si na ruce (to fakt stačí v zemi věčného ledu, aby člověk zůstal naživu? nehledě na to, že příchod bílých chodců, respektive jejich kápů, přinesl vždycky ještě větší mráz?). Jezero už postupně zamrzlo, ale chodci zatím jenom stojí a čumí (a kápové taky, voeeee, asi 100m od ostrůvku, to je takovej shit!!). A při psaní scény zřejmě mezi scénáristy dementy proběhl následující rozhovor: "jak dáme ty chodce do pohybu, až jezero zmrzne?" odpověď: "já nevim, to je fuk, ne? Necháme třeba Ohaře, ať po nich hází chvíli šutry a jak narazí na led, tak to těm chodcům dojde." EEE!!! Ohař, nejvíc cool postava Westerosu, nebyl nikdy idiot. A tohle by udělal jenom idiot. Jenom totální idiot by nedomyslel, že házením voe šutrů na led by chodcům mohlo dojít, že led již zmrznul. A touhle scénou to prostě pro mě domršili, to je tak neskutečně líný psaní. Stačilo by se zamyslet o minutu dýl a dal by se vymyslet milion způsobů, jak to udělat líp, ale ne, tohle fakt vyhrálo? R.I.P. kdysi nejlepšímu seriálu svojí doby. Za takový domršení fakt měli někoho zavřít. ()

Dlouhá noc (2019) (S08E03) 

Meh... Jako dýka do srdce. Kdyby tu naprostou TMU využili třeba jenom do části bitvy, bylo by to super a splnilo účel. Když se v ní ale odehrává celá bitva, je to na facku. 80% času jsme neměli ani páru, co se děje a kdo je kdo. Pak to chování - to si snad dělali srandu! Nic, co se na obrazovce dělo, nemělo logiku ani přirozenost a všechny postavy se chovali jako totální idioti. A to nemluvím o SPOILER největším zklamání GOT - smrt nočního krále. Takhle odbytý? Celá tahle dějová linka takhle odbytá? Žádné vysvětlení královy motivace? Bran opravdu vůbec nic neudělal? K čemu tam teda celou epizodu byl? K čemu tam byl celkově? Nakonec to vypadá, že hlavně proto, aby osvětlil Jonovi, kdo byli jeho rodiče... KONEC SPOILERU. Tohle nevypadá dobře... A úplně mě přestalo zajímat, jak celá série skončí, což je asi to nejhorší. No... uvidíme... ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama