Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 10
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele husak_k k tomuto seriálu (5)

Série 7 (2017) (S07) 

Série, kde už seriál šel do hoven. Narozdíl od 5 a 6 série, kde sice už byli v podstatě bez předlohy, ale pořád se snažili držet toho, co dělalo Hru o Trůny. Zato v této sérii už najeli na uspěchaný děj, nesmyslně chovající se postavy, teleporty v čase, kritické mezery v ději a nevyužitý potenciál příběhu. ()

Série 8 (2019) (S08) 

Série, která nikdy neměla vzniknout. Scénáristické dno, aneb jak pohřbít seriál, který mohl kultovně předčit i LOTR. ()

Rytíř Sedmi království (2019) (S08E02) 

Jako člověku, pro kterého dřív Hra o trůny byla a stále je seriálové maximum, má přečtené všechny knížky, a doteď se seriálu relativně zastával, se mi tenhle komentář píše dost těžce. Ale co to sakra je? Příběh v epizodě neexistující. Dialogy, který vůbec nikam nevedou, nejsou ničím zajímavý, protože člověk už předem dokáže říct, co postava řekne a udělá. Charaktery postav šly úplně do kytek, jedině Jaime a Theon jakž takž dokážou být zajímavý. Snad ze všech postav byli vytvořeni jednoduší hláškující klaďasové. Nejhorší je v tomhle Arya, v knihách tak super postava a přes televizi jí mám chuť dát přes držku. Vážně by mě zajímalo jak vznikal scénář, protože ani tisíc epických bitek nezabrání faktu, že tohle je prostě scénáristická katastrofa. Ještě bych měl dodatek, teď jsem někde četl rozhovor s Kitem Haringtonem, kde prohlásil, že si dali tak záležet na osmé sérii, že kdo k tomu napíše kritiku, tak ať si na*ere. Takhle to ale bohužel nefunguje, ani milovaná show není imunní kritice a ten rozhovor jen naznačuje, že i Harington ví že osmá série je průser. Nejslabší díl seriálu, 2/5. ()

Zvony (2019) (S08E05) 

Nejlepší díl série, a přesto jeden z nejhorších dílů seriálu. K největším chybám bych přiřadil osudové změny hlavních postav (Jaime, Dany), se kterými bych i souhlasil, ale byly tak rychle provedené, že se jim nedá ani věřit. Další bych vytknul strašně špatně sestříhaný Cleganebowl, který měl být jeden z největších highlightů posledních dílů. A jako poslední najednou nefungující obří kuše Eurona Greyjoye a docela lacinou smrt V. A hlavně trapný plot armor Aryi. Jako plus bych uvedl, že se konečně do poslední série podařilo dostat emoce, které byly doteď téměř neexistující (scéna Jaimeho s Tyrionem, a Jaimeho se Cersei), které bych hlavně připsal třem stále skvěle hrajícím hercům Lannisterů. 60% ()

Železný trůn (2019) (S08E06) 

Představte si, že Hra o Trůny je jako váš pes. Narodil se jako nádherné štěňátko a vy jste ho milovali. Po těch letech vám sice už trošku zestárl, ne vždy je s ním je taková zábava, ale vy ho stejně stále máte rádi. Už jste s ním vydrželi 8 let. Tahle série a hlavně tenhle díl je jako kdybyste toho psa po těch osmi letech vzali, přivázali k raketě a vystřelili do oblak. Jo, ohňostroj sice bude vypadat dobře, ale váš pes bude na sračky. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama