Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 20
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Guadeloupe k tomuto seriálu (3)

Poslední ze Starků (2019) (S08E04) 

Za mňa top diel 8. série. Na začiatku nutný pomalý dojazd veľkej vojny a potom sa ide taktizovať, intrigovať a politikárčiť. Jednoducho GoT späť na svojej tradičnej vlne. Jemne prehnaných päť hviezd dávam jednak kvôli neporovnateľnej kvalite so zvyšnými tromi dielmi, a jednak aby som vyvážila pre mňa absurdné odpadové hodnotenia. ()

Zvony (2019) (S08E05) 

Toto bude velmi kontroverzny diel a myslim, ze hodnotenia pojdu este este viac dolu. Dovodom nie je uroven epizody, ale ocakavania divakov. Kazdy ma svoju vlastnu predstavu o tom, ako sa maju postavy spravat, ako ma kto skoncit, kto ma koho zabit a ako velkolepo a dramaticky umriet. Wake up - toto je GoT. Ludia vo vojnach neumieraju pomalicky a dojemne, jednoducho len umieraju. Tento suzvuk "obycajnej" smrti vo fakt velkolepej vojne sa podarilo tvorcom vytvorit celkom verne, a ja som za to vdacna. Zvrat sice nijako obzvlast neprekvapil, kazdopadne jeho plna sila je dychberuca, produkcia neskutocna a hroza toho rozhodnutia mi zlomila srdce. Specialne uznavam velky doraz na civilne obyvatelstvo. Za mna plny pocet. Verim, ze po rokoch zacnu byt divaci objektivni a nebudu plakat, lebo ich teoria nevysla. ()

Železný trůn (2019) (S08E06) 

SPOILER! V podstate ani neviem, ako sa k tomu postavit. Koniec je velmi zmateny, chvilami vidime happy endings a potom... Srdce mam zlomene za Jona, ktory napriek tomu, ze skoncil tam, kde zrejme mal byt, skoncil opat ako bastard a navyse vrah. Je v poriadku, ze sa tvorcovia rozhodli ignorovat jeho korene, ktore nam tak efektne naservirovali? Sedeli tam vsetci na svojich stolickach, vsetci plne vedomi toho, ze je z neho defacto kral, a nikto nepovedal ani pol slova. Tu je pre mna najvacsia logicka diera, a zrejme sa s tym dlho nezmierim. Ostatni skoncili viacmenej stastne a tam, kde ani nesnivali ze skoncia. Na GoT v tom vidim trochu malo tragedie. Prudko som sa zastavala serie v podstate od zaciatku, ale tu uz som definitivne - a vzhladom k tomu, ze je koniec aj navzdy - sklamana. Chyba tomu zaver - taky fakt skutocny zaver. RIP Aegon Targaryen ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama