Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 16
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Videa (305)

Trailer 16

Recenze (2 855)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hra o trůny je tak trochu moje srdcovka. Nikdy předtím jsem se nesetkal se seriálem, který by mne takto pohltil a to již prvním dílem. Občas jsem sice potřeboval trochu času, abych dokázal rozdýchat vraždu oblíbené postavy a znovu se začal dívat, ale hádám, že v tom je právě kouzlo této show. Nikdy si nemůžete být jisti, co se stane příště a dobro i zlo má zhruba stejné šance zvítězit až do samého konce. Mimo poslední dvě série, jsem každou epizodu viděl minimálně čtyřikrát, ale zpackaná osmá řada mi akorát pokazila dojem z celého seriálu. K němuž se již nikdy nevrátím. Nezbývat, že se dočkáme úctyhodného zakončení knihou. Osmá série dokonce pokazila celkový dojem natolik, že jsem strhl hvězdu a jednu dobu jsem chtěl seriál vyhodit ze seznamu oblíbených. Ale to bych tomu možná křivdil. Pravděpodobně bude lepší předstírat, že se to nikdy nestalo a doufejme, že se někdy dočkáme knihy od G. R. R. Martina. Na závěr ještě krátké shrnutí; 1.-4. řada je něco, co nemá obdoby a nazval bych to absolutním vrcholem kinematografie (ač se na tom dozajista podepsala knižní předloha a scénář schválený samotným spisovatelem). 5.-6. řada již o něco málo horší, ale divák se stále veze na vlně očekávání a drobné nedostatky a slabší pasáže zpravidla přehlíží. 7. řada již téměř nedávala smysl, ale stále se zde našlo několik scén, jenž mi vytřely zrak. A to mě vede k poslední 8. sérii, kterou bych nenazval jinak než paskvilem a urážkou inteligence obecenstva. Dílo na závěr ztratí úroveň a rozpačitě přešlapuje na místě. Přičemž v podstatě přechází z extrému do extrému. Nelze ohodnotit jinak než odpadem! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se studem přiznávám, že jsem Hru o trůny začal sledovat až před cca 14 dny, s opatrným očekáváním, zda se naplní aspoň částečně ty bombastické pochvalné ódy ze všech stran, kde už tuto sérii stihli zaznamenat. No, po první desítce epizod si dovolím poznamenat, že to je PECKA. Další dojmy budu sdělovat postupně, po zhltání zbytku (já vím, hltat se nemá, aby mi nezaskočilo - ale tady to jinak nejde) tohoto famózního seriálového orgasmu. EDIT (11/2014): Tak na konci čtvrté série jsem "rozbitý jak hračky" - seriál mě naprosto pohltil a po dosud posledním dílu jsem nadržený na pokračování! Jdu udělat zásah do žebříčku TOP seriálů! ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Středověk bez křesťanství, útlaku a inkvizice ze strany církve musí vždy přinést téměř DOKONALÝ pokrokový svět. Pokud se k tomu přidá mnoho zajímavých postav, spousta vojsk (bohužel nevyužitých), králů, intrikánů a dokonce ->zombíků<-, tak co chce moderní fanoušek vidět víc v jednom seriálu? Jedinými problémy, které u celého konceptu seriálu vidím, je totální doslovnost knihy, ze které čerpá, proto si nemůže dovolit ukončovat jednotlivé sezóny kulervoucími posledními díly, které k závěrům řad jednoznačně patří (u první je dokonce slabší než u běžných dílů). Druhým problémem je fakt, že za první dvě řady jsem viděl pouze jeden díl, ve kterém byla akce, což je jednoznačná škoda. Fakt, že postav se navaluje postupem času tolik, že některé z nich (i ty hlavní) mají prostor dvacet minut za celou sérii, to také není zrovna dobré. Po druhé řadě seriál mírně ztratil, přesto je v současnosti spolu se Spartakem jednoznačná špička seriálové tvorby ve světě. Jen doufám, že se třetí řadou zvedne level seriálu alespoň o jeden stupeň, protože současný koncept (permanentní žvatlání od první do poslední vteřiny jednotlivých dílů) dosáhl vrcholu, ať se může zdát sebevíc zajímavý a propracovaný. S01: 95%, S02: 75% ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Abych začala náležitě epicko-trailerově: ve světě, kde léto trvá léta a zima se může protáhnout na celé pokolení... ve světě, kde nevíte, zda krvelačnější bestie číhají za Zdí nebo před ní... ve světě, kde neznají jinou polohu při sexu než zezadu... všem zákonitě hrabe tak, že z toho nerozeznávají sestru od štětky (ale on je to někdy fakt problém) a hrdinní elfové, čarodějové a nezletilci vyvolení k záchraně světa nikde, takže není divu, že nakonec jsou nejlepší ze všeho trpaslíci. Krev, chlast a sperma teče proudem, ruka ruku láme a šťastné konce jsou v nedohlednu. Kupodivu to povětšinou nepůsobí samoúčelně, atmosféra se nedá krájet, ale je na ni třeba řádně nabroušené sekery a většina postav je náležitě prokreslená, nešustivá a zahraná tak, že jisté malfoyovce máte opravdu chuť nechat opékat na pomalém ohni a v případě jisté albíní princezničky s radostí kvitujete fakt, že nejen mráz, ale ani plameny kopřivu nespálí a z dračí setby může vzejít podivuhodná úroda. Je to skoro jako poslouchat skaldovu píseň v prochladlé hradní síni a lít přitom do sebe jednu medovinu za druhou v marné snaze zastavit mráz pronikající až do kostí. My na severu sídlící sice známe jen dvě roční období a to zimu a zkurvenou zimu a pohled z okna na povadlé jiřiny (a Lucky a Evy) nás zatvrzuje ažaž, ale právě proto víme, že zima přichází... a není před ní úniku. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

I když první série trvá 10 hodin, beru to jen jako výborný zákusek před hlavním chodem. Navnadění obrovský, krev začíná vařit a jestli "hlavní chod" nějak tvůrci nepodělají, půjde o seriálovou lahůdku. Co mě nejvíc mrzí je fakt, že začátek prvního dílu, který mě jednoznačně k seriálu přikoval, už v první serii nemá navázání. Takže akce moc nečekejte, spíš politikaření a několik hodně vydařených zvratů. ()

Galerie (3 938)

Zajímavosti (471)

  • Emilia Clarke (Daenerys) prohlásila, že kvůli odhaleným sexuálním scénám s hereckým kolegou Michielem Huismanem několik dní nespala. Nakonec si však natáčení užívala. (Duoscop)
  • Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) má extrémně vysoký koeficient inbreedingu (určující pravděpodobnost zdědění stejných alel a „výraznost“ příbuzenského křížení), a to 0,375. Takto vysoký koeficient inbreedingu znamená extrémní pravděpodobnost různých nemocí, postižení či duševních poruch (v případě Daenerys došlo především k tomu poslednímu, a to opravdu extrémně). Pro srovnání, Karel II. Španělský, který byl v důsledku inbreedingu impotentní, zdeformovaný do bodu, kdy byl sotva schopný chodit, a mentálně retardovaný, měl koefcient inbreedingu „pouze“ 0,254. (vojtaruzek)
  • Společnost Google zveřejnila nejvyhledávanější jména postav na začátku seriálu a na konci 8. série. Na začátku seriálu byla nejvyhledávanější postavou Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) a na konci 8. série Jon Sníh (Kit Harington). (Geralt z Rivie)

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama