Reklama

Reklama

Rudá Sonja

  • USA Red Sonja (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Krutá královna Gerden přepadne chrám a zmocní se nebezpečného talismanu, který chtěly kněžky zničit. Poslední, těžce raněná kněžka unikne z chrámu a je zachráněna mohutným bojovníkem Kalidorem. Než zemře, požádá ho, aby našel její sestru Sonju a pomohl jí zastavit královnu Gerden. Ta chce s pomocí talismanu ovládnout svět. Rusovlasá Sonja, která přísahala Gedren pomstu, se okamžitě vydává po stopách kruté královny. Odmítne Kalidorovu pomoc, ten je jí přesto neustále v patách. Sonja si chce zkrátit cestu podzemní cestou, tu však střeží bojovník Brytag. Sonja, jež mu za průchod odmítne zaplatit svým tělem, ho vzápětí zabije v souboji. Když se na ni vrhnou ostatní strážci, zasáhne prozřetelný Kalidor. V další cestě pokračuje Sonja s početným doprovodem - kromě Kalidora ji následuje Tarn a Falkon. Gedren pomocí magického zrcadla postupující čtveřici odhalí a vžene je do pasti. Přes četná nebezpečí se pronásledovatelé blíží ke hradu. Pokud chtějí Sonja s Kalidorem talisman zničit, mají poslední možnost. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (366)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Já mám pro fantasy slabost, ale bohužel dobrých filmů v tomto žánru opravdu moc není a tenhle k těm lepším rozhodně nepatří (takže nakonec většinou skončím u knížek). Primitivní děj, směšné repliky, toporní herci ... asi jediným kladem, který vysloužil filmu snad polovinu mnou daných hvězdiček je nádherná hudba Ennia Morriconeho. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento film je este debilnejsi ako druhy Conan, ale vdaka tomu dosiahol uz taku mieru stupidity, ze je to aspon zabava na ukor tvorcov. Technicka stranka je v poriadku. Vidno, ze to bolo drahe a Fleischer nie je ziadne nemehlo. Niektore bitky su dokonca zaujimavejsie ako v druhom Conanovi. A na detsky film tu je prekvapivo vidno dokonca aj nejaka ta useknuta ruka a hlava. Ale vysledny mix je taky strasne komicky koktejl. Ustredna dvojica sa preteka v tom kto je väcsi neherec a uz tak dost komicke dialogy recituju na urovni ziaka prvej triedy zakladnej skoly. Aspon ze sa na obidvoch dobre pozera. Arnie znova pózuje a napína svaly a Brigitte Nielsen v tej dobe proste bola sexica. Dalej tu je zabavna dvojica princ Tarn a jeho poskok Falkon. Conanova vyvolena z jednotky si tu strihla zaporacku. Ukazalo sa, ze ma podobny herecky talent ako Arnie a Brigitte. Takze svojim neherectvom tiez bavi. U hudby legendu Poledourisa vystriedala dalsia legenda Morricone. A aj ked je jeho soundtrack kvalitny, tak tentoraz mi nesadol a samostatne by som si ho nepustil. Takze aj ked celkovo hodnotim nižšie ako dvojku Conana, tak je to väcsia zabava a vdaka dynamickemu tempu a kratkej stopazi to aj rychlo ubehne. 2/10. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Sonja leží u své umírající sestry: „Teď odpočívej, popovídáme si později.“ Nechápu, co se mi na tom před lety (ach, to dětství) mohlo líbit. Dialogy i samotný příběh jsou tak tupé, až jsou k smíchu. Ocenil bych možná hudbu Ennia Morriconeho, kostýmy a kulisy. Herecké výkony jsou směšné, jednání nelogická, ale chápu kalifornského guvernéra Arnieho, když roli přijímal: „Zaujal mě scénář. Moje postava měla řadu dramatických poloh..“ Hvězdička ryze z nostalgie!! ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Typická fantazy, které už tu a tam a skorem pořád ublížil zub času, a která má mnoho negativ, scénářem počínaje a příšernou Brigitte Nielsen konče (a Arnolda nevyjímaje, v té době se asi spíš než studiu herectví věnoval kulturistice, ostatně při těch scénách, kdy drží na zádech několik tun, tady vypadá snad nejlépe). Zajímavý rozpor nacházím ve vyznění soubojů - zatímco sekačky jeden versus mnoho jsou přeplácané, i se značnou nadsázkou naprosto nerealistické a v podstatě až uboze parodické, jeden proti jednomu s klasickými meči je jiný kafe a je to vlastně ten hlavní důvod, proč dávám tomuhle jinakshitu takhle ďábelsky vysoké hodnocení. Druhým důvodem je Morriconeho hudba, tomu chlapovi je úplně jedno, jestli skládá pro film desetiletí nebo pro propadák. Jo, a ten malej skrček byl takovým malým závanem (i když silně stylizovaným) originality, kterej taky Jahola spíš potěšil než popudil. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Bohužel nemám srovnání s Barbarem Conanem. Ale nepřišlo mi to tak hrozný. Naopak musím říct, že mě to poměrně bavilo. Příjemná hudba a fantasy prostředí. Samozřejmě nic extra, spíš Rudou Sonju považuju za vyvedenou americkou pohádku z let 80. Brigitte Nielsen mi tu přijde hezká a Arnie je samozřejmě kabrňák jako vždy. S dlouhými vlasy a širokým úsměvem. Navíc k tomu připočítám příjemnou stopáž a hezkou výpravu. Jak říkám, nebylo to tak hrozný. (50 %) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (25)

  • Rudá Sonja se natáčela v Itálii. (reich)
  • Počas natáčania vznikol medzi Arnoldom Schwarzeneggerom (Kalidor) a Brigitte Nielsen (červená Sonja) románik, v ktorom chcela po skončení natáčania pokračovať. Dokonca Arnolda navštívila, čo ho však dosť zaskočilo, pretože si myslel, že po natáčaní je s radovánkami koniec. Jasne jej vysvetlil, že to bol iba taký úlet a že má vážnu známosť. Brigitte to pochopila a neskôr sa náhodou dala dokopy s iným svalnáčom - Sylvestrom Stallonem. (gogo76)

Související novinky

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

23.06.2019

S režisérem Bryanem Singerem (X-Men: Apokalypsa) teď v Hollywoodu nikdo nechce být moc spojován, dohnala jej totiž minulost, a po jeho vyhazovu od Bohemian Rhapsody to s jeho kariérou zkrátka… (více)

Je libo zrzku nebo účes z hadů?

Je libo zrzku nebo účes z hadů?

29.06.2008

Jen předevčírem jsme psali o projektu War of Gods, Tarsemem Singhem režírované fantasy na motivy příběhů o Théseovi (to je ten chlápek, co si kutálel klubko labyrintem na Krétě a zapíchl tam… (více)

Meče, magie... a spousta krve!

Meče, magie... a spousta krve!

02.06.2007

Fantasy byl ještě nedávno žánr, jehož by se žádný hollywoodský producent nedotkl ani v gumových rukavicích. Dnes je situace mnohem radostnější. Ovšem jen v případě, pokud vás baví koukat na další a… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama