Reklama

Reklama

Hříšníci

(seriál)
Trailer 2
USA, (2011–2021), 118 h 29 min (Minutáž: 43–59 min)

Režie:

Mark Mylod, John Wells, John Dahl, Todd Holland, Stephen Hopkins (více)

Hrají:

Emmy Rossum, William H. Macy, Cameron Monaghan, Steve Howey, Justin Chatwin, Michael Patrick McGill, Joan Cusack, Jeremy Allen White, Jane Levy (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(134)

William H. Macy hraje Franka Gallaghera, hrdého svobodného otce šesti chytrých, pracovitých a samostatných dětí. Nejsou jako ostatní rodiny, které znáte, ale ani v nejmenším se za to nestydí... (HBO Max)

Videa (67)

Trailer 2

Recenze (156)

Falconica 

všechny recenze uživatele

Hodnotím prvních pět serií, 6x01, 7x10, 7x11 a 9x06 (Někteří asi pochopí:-D). Zbytek jsem neviděla konzistentně. Dobře, narovinu, seriál to byl super, kvalita ovšem mírně klesající a ke konci páté serie s koncem mé oblíbené dějové linky už pro mne další nebyly dost zajímavé na sledování. První serie ovšem excelentní. Pomalu jsem ale začala čichat klesající odhodlání udržet tu drzost až do konce a začalo mi být jasné, že se z toho postupně stane ultraliberální moralistická dojemná shitshow. Nevadilo by mi, že se příběh vyvíjí a posouvá, ale vadí mi, že měkne:-D Takže ten konec jsem vidět nechtěla a jediná dojemnost, kterou tady příjímám, je v dějový lidii Mickeyho a Iana. Naneštěstí Noel má očividně moc práce na to, aby strávil čtvrt života natáčením jednoho seriálu, budiž mu odpuštěno:-D Jestli něco opravdu nechci vidět, tak je to to, jak si Ian hraje na Gayžíše nebo jak tam lidi řešej, kdo si zvolil jaký preferovaný zájmena. Takže jdu od toho spolu s Noelem. Jo mimochodem...dějová linie Mickeyho je naprosto perfektní, postava Mickeyho je naprosto perfektní:-D Je hodně osvěžující vidět gaystory, kde homosexualita postav není jediný důležitý charakterový prvek a kde postavy procházejí poctivou vývojovou křivkou. A hlavně si neumím vybavit moc příběhů, kde by postava gaye nebyla pojatá jako obět a slabý kus ve stádě. Kde by naopak byla do značné míry dominantní. Takže jo, díky Mickeymu váhám, jestli nedat pět:-D Kromě něj si mojí pozornost udržel Lip a Carl, naopak jí postupně kompletně ztratil Frank, který je krom páté serie vytrvale neměnný, Fiona, z které se stane tak trochu nekompetentní píča, Debbie, která je vzhledem ke svým zkušenostem trochu moc nelogicky vymaštěná a Kev a V, kteří prostě přestanou být vtipní. ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Paráda. Skvěle vyvážené sociálně-rodinné drama s nekorektní zábavnou jízdou. Casting je perfektní, Wiliam H. Macy je vynikající, ale především na sebe upozorňuje božská a nesmírně talentovaná Emmy Rossum. Snad jen ten Justin Chatwin mi moc neseděl (už ve Válce Světů dost vadil). Takže v lednu se budu těšit na 2. sérku. ()

Reklama

Bukk 

všechny recenze uživatele

Snad jediný člověk, který mi z britského osazenstva chybí, je James McAvoy, protože tady tenhle Steve mi prostě moc nesedl. Ale zase se hodí k Fioně. A když už jsem u těch postav, tak jednoznačně nejvíc mě baví linka Ian(a) (a ne, není to jen proto, že je zrzek :D - i když tím sympatie znásobuje). Jo a bez Lipa, to by nejspíš seriál spadl o hodně níž. Co se tedy jej samotného týče, seriálu myslím, tak hození si jej do oblíbených by mělo říct vše podstatné ne? Potenciál rozjetých příběhů je s každou sérií větší a vše prostě padne. Čtvrtá série se rozjela božsky, nenapodobitelné postavy a Carl! Když jsem psala o tom, že mám oblíbené dějové linky, tak teď se rozdíly maximálně smazávají a těším se, jak to letos dopadne. ()

Scar 

všechny recenze uživatele

Geniálne charaktery a stále tempo, poriadne zapletené zvraty a absurdné príbehy, nikdy však nie divadelne zdramatizované a prehrávané. Otec rodiny je sfilmovaný Homer Simpson, to mi nikto nemôže oponovať. Každé z detí ich situácia poznačila iným spôsobom, čo tvorí širokú paletu porúch osobnosti a deliktov. Okrem propagácie marihuany nemám čo vytknúť, pretože všetko napísané sa drží aj v ôsmej sérii. To sa nevidí často. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

S1: 80%, S2: 70%, S3: 75%. Taková normální rodinka. Shameless nemá snad jedinou normální postavu. V jednom kuse se tam chlastá, prcá, krade, podvádí a tvůrci jakoby se předháněli v tom, kdo které postavě vštípí víc výstředností. Nicméně funguje to. Minimálně první série je nadprůměrnou zábavou s překvapivě konzistentní úrovní jednotlivých dílů. Další dvě série jsou o něco horší, avšak stále velmi solidní. ()

Galerie (1 782)

Zajímavosti (13)

  • S počtem 11 sérií a 134 epizod se jedná o nejdelší seriál (co do počtu sérií i epizod) v historii americké televizní stanice Showtime. (Lachtaan)
  • „Frank je neustále naliaty, takže ho hrám najmä mimikou a gestami. Moja mama si zvykla vypiť a vtedy robila najsmiešnejšie grimasy na svete," vyjadril sa o svojej postave a inšpirácii William H. Macy. (Zdroj: Eurotelevizia) (kacer4)
  • Na zdi hospody "The Alibi Room", kam Frank (William H. Macy) pravidelně chodí, vysí světelná reklama "Pilsner Urquell". (Cliff Booth)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Reklama

Reklama