Reklama

Reklama

VOD (1)

Již mnoho desetiletí panuje ve vesnici Daggerhorn nelehké příměří s tamním vlkodlakem, kterému při každém úplňku místní lidé nabízejí zvířecí oběť. Obě strany dohodu dodržují, ale přesto ve vesnici panuje všudypřítomný strach. Dcera místního dřevorubce Valerie je zamilovaná do samotáře Petera, avšak její rodiče dohodli sňatek se zámožným Henrym. Milenci nechtějí ztratit jeden druhého, proto se rozhodnou pro útěk. Když se to chystají udělat, dojde k útoku vlkodlaka. Obětí je Valeriina starší sestra. Vesničané touží po pomstě, a tak povolají známého lovce vlkodlaků Solomona. Od něj se dozvídají, že nebezpečné zvíře žije celou dobu mezi nimi a může to být kdokoliv. Pátrání po jeho lidské identitě vrhá temný stín podezření na několik Valeriiných blízkých. Ona postupně zjišťuje, že má s nestvůrou zvláštní spojení, které je táhne k sobě. Vlkodlak k ní promlouvá a Valerie se mu musí vzdát, nebo každý, koho miluje, bude zabit. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (671)

Anderton odpad!

všechny recenze uživatele

Čevená kalkulka je skôr červený kalkul. Nevadia mi modernizácie klasických tém, ani cool modernizácie, avšak ak sa na takýto tenký ľad niekto pustí, takmusí vedieť prečo a musí mať silné argumentypre. Tu je ten jediný argument Twilight. Pekné obrázky sú jediným kladom tejto ťažko povedať že rozprávky, skôr metrosexuálnej rozprávanky. Oldmana nechápe nikto, ale ja nechápem ani Seyfried, ktorá má slušne rozbehnutú kariéru a dobre vie, že podobné projekty ju môžu poriadne zbrzdiť. Najväčším omylom sú bezpochyby bezkrvní mladíci, ktorí by sa viac hodili ako upíri do tretieho radu v Twighlighte. Aj takí Lautner s Pattinsonom sa na ich nevýraznosti museli dobre zabávať. Mohla to byť aspoň priznaná béčková zábava, lenže ani s tempom to nie je bohviečo a divák tak celý čas iba neveriacky krúti hlavou. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Psychiatrická léčebna, Los Angeles. Doktor se lehce zhoupl na židli a zahleděl se na Catherine Hardwicke: ,,Catherine, dnes vás propustíme." Režisérka se však neměla k odpovědi a tak psychiatr pokračoval: ,,Myslím, že celou tu Twilight aféru už máte za sebou." Catherine se poprvé za celou dobu na doktora podívala. Zdálo se, že bojuje s vlastními myšlenkami. Chvíli váhala. Nadechla se: ,,To prostě není fér. Oni mě odkopli a dali to nějakému Weitzovi, protože je to kamarádíček lidí ve studiu. Vždyť já jim vydělala skoro čtyři sta miliónů!" - ,,Jste si jistá, že to byla jen vaše zásluha?" - ,,Co tím chcete říct, doktore?" - ,,Já jen, že to byl slušný fenomén už před zfilmováním, takže si nemůžete připisovat všechny úspěchy." - ,,Doktore, vy jste šílenec!" Psychiatr se napřímil: ,,Catherine, poslyšte. Už na to nemyslete, zkuste natočit jiný film." Oči režisérky se rozzářily: ,,Natočit jiný Twilight, říkáte?" - ,,Jen to ne," vyprskl doktor. ,,Máte pravdu. Natočím si vlastní Twilight. Jen tam tentokrát už nebudou upíři, ale jen vlkodlaci. Seženu si hezčího kluka než je Pattinson a bude mít vyšší a nagelovanější ofinu než on. Ne, počklat, seženu si dva kluky hezčí než Pattinson. Dá to práci, ale já to zvládnu. A bude tam holka, hezká. A ten hezčí kluk jí bude odmítat a ona nebude vědět, kterého si vybrat. To je tak originální! A aby to bylo ještě zajímavější, tak to zasadím do hlubokého středověku a lidé tam budou mít dobré znalosti o astronomii. Jo a taky obsadím Garyho Oldmana. Teď jsem ho viděla v Knize přežití, kde hrál náboženského fanatika. Tak si to zopakuje. To bude hit!"... A tak milé děti, vznikla Červená karkulka. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

slušný průměr, i když je vidět, že to točila v poslední době mezi filmovou komunitou jistě velmi oblíbená Hardwicke, stále to má narozdíl od Stmívání mnohem pěknější a hlavně mnohem temnější atmosféru, co se týče představitelky, tak Seyfried je prostě sympatická po všech stránkách (jako obvykle), takže další plus a pak je tu i Garyho skvělý fanatický lovec, který se v leččem může vyrovnat i samotné lesní bestii, Jacobovi.. Ehm, však víte jak to myslím. A postavy záporáků, jak jistě všichni tuší, mu jdou velice dobře. Příběh je sice až na závěrečnou pointu velmi průměrný, ale když bych to opravdu bral jako značně upravenou pohádku, dalo by se to odpustit. Co ale kazí hodnocení asi nejvíce, jsou právě mužští nápadníci. Řekněme, že po mnoha diskuzích na téma Robert neumí hrát vs. Edward je tak napsaný jsem přijal tu druhou možnost (i kvůli tomu, že se snaží i v jiných filmech a jde mu to), ale to jako ted kvůli úspěchu Twilightu musí vypadat a "hrát" takhle všichni? Tohle jim teda rozhodně neberu a o nějakých sympatiích k těmto postavám se tedy nedá vůbec bavit. Takže suma sumárum, na jeden temný večer docela fajn strašidelnější oddychovka s tajuplnou, temnou vesnicí uprostřed hvozdu obývaného vlkem (jen za tohle jinak dávám jednu hvězdu navíc, tohle téma já velmi rád), ale jinak nic, co bych se pokusil vidět znovu, nic, co by mně extra bavilo. Průměrné 3 ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

We all have secrets. Zásadní slabinou filmu je rozhodně režie. Celkový námět je sice zajímavý a lákavý,ale tvajlajtovské zpracování všechno kazí. Kdyby režisérské křeslo připadlo někomu jinému,tak by se tu dalo mluvit o kvalitě snímku,ale z "Karkulky"čiší prostě ta Catherine Hardwicke.Jsem přesvědčená o tom,že je Red Riding Hood mnohem lepší než Stmívání (navzdory zdejšímu hodnocení),naštěstí se tu nevyskytuje žádná dementní Bella číslo dvě nebo zářící hruď odpudivého wannabe upíra. Ale je tu šíleně předvídatelný scénář,klišé a spoustu logických chyb. Naštěstí ne v takové míře jako u Twilight,ale jsou zde.Tak tedy,sníh byl ve vesnici nejspíš jen aby to vypadalo pěkně,jinak nechápu ty krátké rukávy.Moderní mluva a nějaké "oukej"taky celkem nebylo na místě a navíc to "pojdme zabít vlka v noci,když je nejslabší za dne".To mě dostalo absolutně nejvíc.Ale jinak musím opět pochválit Amandu,nádhernou krajinu a překvapivé rozuzlení.Příběh o vesničce,kterou sužuje zlý vlk mě zaujal a celou dobu jsem musela neustále přemítat,kdo by to tak mohl být.Navíc;žádný přeslazený happy end se nekonal,což mě tentokrát spíš potěšilo.Zkrátka i když to není žádná pecka, koukat se na to dalo. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Twilight ala Grimm, aneb všechno "grimmovsky" dobré zmizelo a všechno "twilightovsky" špatné se naopak ještě vystupňovalo. Uhlazený playboy s tunou gelu ve vlasech mě ve středověkém prostředí sice solidně bavil (nikoliv však záměrně, ale co už...) a Amandě to opravdu moc slušelo, ale na hodinu a půl to je zatraceně málo. Červená Karkulka je s prominutím tááááááááááááááákhle velká koko*ina, která může zaujmout jen svou pitomostí a naivní snahou o navázání na úspěch série Stmívání. A to jsem Catherine Hardwicke po vynikajících Legendách z Dogtownu tolik fandil. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • K filmu existuje alternativní závěrečná scéna. (ČSFD)
  • Amanda Seyfried (Valerie) si na jednom večierku prežila jednu zlú skúsenosť so Shiloh Fernandezom (Peter), preto herečku musela presviedčať Catherine Hardwicke, aby mu dala ešte jednu šancu. (misterz)
  • Do role Petera tvůrci zvažovali obsazení Kerama Malicki-Sáncheze. (Conspi)

Související novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (více)

Reklama

Reklama