Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will a jeho mladší bratr Jacob vyrostli v bídě a utrpení. Když dospěli, zvolili si velmi neobvyklý způsob obživy – stali se z nich odborníci na zaklínadla, čarodějnice, strašidla a jiné stvůry. Navštěvují ponuré vesnice, pečlivě zapisují strašidelné legendy a za úplatu jsou ochotni nestvůry zlikvidovat. Ve skutečnosti však pouze zneužívají pověrčivosti vesničanů, aby z nich vytáhli peníze. Žádné stvůry totiž neexistují, vždy jde o zinscenované představení, které sami připraví.  Zatímco z Jacoba vyrostl učenec s bohatou fantazií, Will upřednostňuje bohémský způsob života. Sice spolu vycházejí, nikdy však nezapomněli na dávný spor. Když byli ještě malí, jejich sestřička vážně onemocněla. Jacob tehdy dostal za úkol prodat krávu, aby měli na lékaře. Jacob ji ale vyměnil za „kouzelné“ fazole. Will Jacobovi jeho naivitu i po patnácti letech neustále připomíná. Bratři netuší, že jejich podvodné kousky byly odhaleny. Francouzský generál Delatombe je nechá sledovat a následně i zatknout. Domnívá se, že Will a Jacob nejsou jedinými podvodníky v oboru, podle něj v okolí praktikují špinavé triky také další šejdíři, kteří mají na svědomí zmizení devíti děvčátek. Delatombe má pro Willa a Jacoba návrh: Pokud se jim podaří odhalit podvodníky a najít zmizelé dívky, budou omilostněni. Bratři nemají na vybranou, pod dohledem Delatombova italského poskoka Cavaldiho vyrážejí do akce. Místní obyvatelé jsou zoufalí. Je jisté, že zlo pochází z nedalekého začarovaného lesa... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (648)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný komediální pohádkový horor, tak by šlo asi nejjednodušeji odpovědět na otázku, co je tento film za žánr! Mnoho lidí na tento mix žánrů nadává a film jim připadá jako nesourodý mišmaš. Já si naopak myslím, že Gilliam zde spojil od všeho to nejlepší a to nenásilně. Vizuálně nádherné avšak občas silně váznou speciální efekty. Příběhově do jisté míry přeplácané, ale vzhledem k notoricky známým grimmovským pohádkám nikoli nepřehledné. Na Gilliama ale poměrně málo nápadité. Přesto výborné! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kdyby podobný film natočil kterýkoli jiný režisér, získal by patrně mnohem lepší ohlas, jenže Terry Gilliam si svými předchozími snímky nasadil tak vysokou laťku a fandovskou obec nažhavil tak silně, že výsledný dojem je lehce rozpačitý. Pověsti o tom, že za konečnou podobu mohou zásahy producenta, popřel sám Gilliam, stejně jako to, že nemohl pracovat se svým oblíbeným štábem. Kouzelný les má v sobě kousek typicky Gilliamovské atmosféry tajemna, jenže scénáristické i režijní preciznosti Dvanácti opic nebo výtvarné bizarnosti Brazilu nedosahuje film ani náhodou. Spousta jednotlivostí sice divákovo oko potěší, ale výsledkem je sice nadprůměrná, ovšem nikoliv vyjímečná pohádka. Celkový dojem: 75 %. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Jsem zklamán. Od Gilliama a od námětu čekám víc. Tohle je jen chaotická triková podívaná. Myslím, že je to Gilliamův nejslabší film. Jen speciální efekty nezalepí děravý příběh ani zbytečné postavy. Tentokrát Gilliam jako vypravěč selhal. Jediným kladem je herecký výkon Heatha Ledgera, který ukazuje, že i ve špatném filmu se dá hrát dobře. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

No bylo to takový divný, ale ne Gilliamovsky divný a o to asi jde. Přišlo mi to dost bezradný hrdinové jdou k začarovaný věži, pak se vrátěj pak tam jdou zase pak se zase vrátěj. Nevim, působilo to na mě dost rozpačitě a chvílema jsem se i nudil. Naštěstí druhá polovina je lepší, ale stejně... Navíc se zdá, že je to všechno Terryho vina protože herci hrajou ty svý role dobře, zvlášť Heath Ledger byl dobrej. Lena Headey taky a Hanák byl správnej killer. Oproti tomu jsem byl znechucenej z Petera Stormarea (a to ho mám jinak rád) to bylo něco tak strašnýho!!!! V každym záběru mě vyloženě sral a byl to jeden z nejdebilnějších a nejtrapnějších hereckejch výkonů co jsem kdy viděl. Nehledě na to, že jeho postava byla naprosto zbytečná a ději nijak nepomohla. Ale bahenní mužík byl geniální!!!!!!!!!!!!!! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Dario Marianelli: 1. Dickensian Beginnings ,2. Shrewd Thespians ,3. Red Riding Hood ,4. The Queen's Story ,5. The Forest Comes To Life ,6. Jake's Pledge ,7. Muddy ,8. Inside The Tower ,9. The Queen Awakens ,10. The French Arrive ,11. Burning The Forest ,12. The Eclipse Begins ,13. A Slice Of Quiche Would Be Nice ,14. It's You: You Know The Story ,15. Sleeping Beauties ,16. And They Lived Happily Ever After ,17. End Credits,, ()

Galerie (72)

Zajímavosti (19)

  • Během natáčení si režisér Terry Gilliam našel čas i na návštěvu představení proslaveného divadla Sklep. Tomáš Hanák (otec Angeliky) vzpomínal, jak "přišel po natáčení, unavený, překládal mu dvorní pythoní tlumok Petr Palouš. Hráli jsme samozřejmě The Best Of Sklep. Bavil se, občas zdříml a vyhřezl mu jazyk. O přestávce jsem ho prosil, ať jde, proboha, hned spát, což svatosvatě slíbil! No a po představení s námi ještě poklábosil. Společné foto visí na nejčestnějším místě divadla, u kumbálu se smetáky." (NIRO)
  • Film se částečně točil v Praze. Scény ze středověkého městečka pak byly natočeny na dolním nádvoří hradu Křivoklát. Štáb pracoval i na hradě v Ledči nad Sázavou a v jedné sekvenci můžeme vidět i hrad Kost. (HappySmile)
  • Tomáš Hanák (lesní muž) původně ve filmu hrát nechtěl a jen velice neochotně na spolupráci kývnul. To ovšem bylo ještě předtím, než se dozvěděl, že režisérem je jeho veliký vzor Terry Gilliam. Poté byl moc rád, že s ním mohl spolupracovat. (Timak)

Související novinky

Matt Damon je Marco Polo

Matt Damon je Marco Polo

04.05.2005

Scenárista Kráľovstva nebeského William Monahan sa púšťa do písania scenára k pripravovanému dobrodružnému filmu MARCO POLO, ktorý bude vychádzať z Polovej autobiografickej knihy Travels ("Cesty").… (více)

Reklama

Reklama